Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskreno trebao je narediti ko je u kucnom karantinu i ko neposlusa njega vojska da strelja

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kod nas covek se vratio iz italije i seta po selu pa ga danas panduri navatali i odveli

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kod nas covek dosao iz Milana zarazio ko zna koliko ljudi. Zato smo naj kriticniji grad. Od sutra nista ne radi, samo apoteke, pumpe, i prodavnice sa prehrambenom robom.

Momo da ga posaljemo malo kod vas ? :-D
Ima pricu AV definitivno da prevede zednog preko vode. A ne svidja mi njegova politika ( a ni oni pre nisu bolji da se razumemo) ali mislim da sad radi u dobrom pravcu sto se tice ove situacije. Mada veci deo radi copy/paste. Cuo sam se sa rodjakom koja radi u Nemackoj da su mere maltene kao i tamo samo sto su kod nas uvedene dok broj zarazenih jos nije veliki. Drug radi na aerodromu u Becu, kaze situacija nije za zezanje, zatvaraju ga na mesec dana on i jos njij 9 ostaju tih mesec dana da dolaze na posao na nekoj vrsti dezurstva. Prijavio se dobrovoljno, da ga ne bi kopkalo da dolazi ovamo.
A sto se tice oruzja i vojnika u nasem narodu ima jedna izreka da rdjavom ku**cu i dlaka smeta.
Da ne nose oruzje bilo bi kakva su to vojska kad nemaju puske, setkaju se ko manekeni. Ovako bar nose nesto.
Ima ona slika na netu sa onim magarcem i covekom i zenom. Kako je svakom neka situacija ko jase a ko hoda smetala. Tako i nama prepametnim Srbima uvek nesto smeta i sve znamo. Tako se ovi gastarbajteri slobodno setaju jer jbg znaju da nemaju virus. Onaj deda sa onog snimka sto pije dva litra rakije dnevno takodje spada u tu kategoriju prepametnih.

Ove naocare sto nosi vojska su specijalne zastitne da ne bi doslo do infekcije ociju jer su izlozeni od virusa najvise oni sto setaju

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Braca
e0e43f86b0b36706fc2550de41943484.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

A gde pise da treba da nose pistolje?Nose pesadijsko naoruzanje koje im formacijski pripada, a i vandredno stanje im to dozvoljava.Sta je to skoro na gotovs?Nose ih po pravilu sluzbe, puska o rame se nosi samo u stroju i pri marsevskim radnjama.A naocare ni jedno pravilo sluzbe ne zabranjuje dok ne narusava saobraznost sa pravilom nosenja uniforme.
Tako je.Ali ovi šetaju po gradu.Ima slika i onih koji ne nose naočare.Ja sam služio armiju bio u rezervi oko 6 meseci.Ne znam da je neko nosio naočare za sunce sem naočara za vid. Sigurno nije bilo dozvoljeno.Neću ja da omalovažavam te vojnke ali dosta je straha u narodu i bez toga.Naravno da bi u takvoj šetnji trebalo da su puške o desno rame.Ako čuvaju bolnice ili objekte od vitalnog značaja onda takvo nošenje stoji.

Nije to na gotovs.Automatska puška ako je zaključana nema teorije da opali sama.Smatram da je razoružan vojnik čkapi isto kao i onaj koji je služio civilnu vojsku.
Kako se onda to zove.Znam ako je zaključana da neće opaliti.Možda ni nemaju metak u cevi.Oni šetaju među našim građanima koji su i ovako poplašeni.

Kod nas covek dosao iz Milana zarazio ko zna koliko ljudi. Zato smo naj kriticniji grad. Od sutra nista ne radi, samo apoteke, pumpe, i prodavnice sa prehrambenom robom.
Ove naocare sto nosi vojska su specijalne zastitne da ne bi doslo do infekcije ociju jer su izlozeni od virusa najvise oni sto setaju

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Ako je tako onda se izvinjavam

Rdjavom k... i dlake smetaju. Samo nama smeta sto nose naocare (a sve vojske sveta ih koriste), smeta sto nose puske (da su izasli bez) krenulo bi pljuvanje, ovakvi su onskvi su. I treba vojska, jer mi smo toliko retardiran narod da to nije humano. Nas dok neko ne lupi po džepu, nama ne dolazi u glavu. Kao onaj mozgonja sto je bio pozitivan, pa ipak covek otisao do kafane malo da popije. Zato.

Pa dobro Zorane nisu dosli nemci, bugari, turci, siptari nego nasi ljudi. Nek nose oruzje, jaka stvar, ima i milicije na sve strane sa oruzjem pa niko ne postavlja pitanje zasto setaju naoružani, a ne ko u engleskoj samo sa pendrekom

Zorane to je isto kao kada vidiš lepo nameštenu žensku pa ti pogled automatski ide prema i za njom nego kada vidiš neku neurednu pa okrećeš glavu od nje.Takav je slučaj i sa naoružanim i opremljenim vojnikom koji ti pruža osećaj sigurnosti dok razoružan neopremljen izgleda kao običan civil koji je obukao uniformu kupljenu u nekom second shopy ili vašaru.

Pretpostavljam da me napadaju svi oni koji nose te iste naočare.Opet ponavljam-ne omalovažavam vojnike.Ne izvlačite moje reči iz konteksta.I da mu je puška okačena o rame bi izazivao osećaj sigurnosti kod građana.A i mnogo slabije vide kroz sunčane naočare i slabija je pozornost.

Da li je ovo isto naša vojska.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh