Chat 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slicno je i kod mene...a iskreno receno imam i hrvatske programe i RTL i Nova su relativno dobri programi...Recimo..i ovaj nas BN ko redovno prati je mnogo poceo bit uvucen u politiku i uvelicavanje a ponekad i izmisljanje dogadaja

Ja od domacih programa pratim lokalne televizije tipa palma plus,sunce,belami i td... od nacionalnih samo rts1i to samo slagalica i šurda...

U pravu si sto se tice turskih serija...pre bile samo spanske,doduse,ima i sad po koja al od turskih serija nemos nista vidjet na televiziji.Samo ..nije ni cudo kad nase serije i filmovi sto se sad snimaju nisu ni za klinac...onakav rijecnik i erotika i nisu za televizije

Evo jedna vest, verujem da je interesantna

Registarske tablice za vozila važiće trajno? - Zamena samo u slučaju oštećenja --- izvor ekapija.com

Umesto produženja važenja registarskih tablica za automobile za još dve godine, kako je prvobitno bilo najavljeno, priprema se uredba po kojoj će one važiti dok god su neoštećene, saznaju Novosti.

Da podsetimo, prema važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja Srbije (ZOBS), rok za zamenu tablica je 7 godina, a kako je najveći broj vozila, od oko dva miliona, koliko ih je registrovano u Srbiji, to uradio 2011. godine, jasno je da bi shodno zakonu, već od 1. januara 2018. vozači morali da izdvoje oko 4.000 dinara za zamenu saobraćajne dozvole, dobijanje nalepnice i zamenu tablica.

Brzo je reagovao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je najavio donošenje uredbe o produženju roka važnosti tablica za još dve godine.

Međutim, kako Novosti nezvanično saznaju, od te ideje se odustalo i, posle obimne analize, koja se ticala kvaliteta tablica i njene vidljivosti, odlučeno je da se rok važenja tablica ne ograničava i da one budu u upotrebi sve dok su neoštećene.

- Bilo je sasvim logično da se donese ta odluka - kaže Damir Okanović, direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja.

- Treba da se izmeni pravilnik o registraciji, pa očekujem da će ministar ovu uredbu doneti veoma brzo - dodaje on.

Posle odluke o produženju važenja registarskih tablica za automobile, vozači u Srbiji bi mogli da očekuju i da se uskoro promeni način oporezivanja vozila. Naime, kako je to najavljivao krajem 2016. godine ministar finansija Dušan Vujović, trebalo bi da se napusti stari sistem oporezivanja o kubikaži (porez na luksuz) i da se naplaćuje porez na osnovu stvarne vrednosti vozila.

...

Dok se ne pobuni proizvodjac.:osmeh: Kakve sve propuste gutamo,zbog ne organizovanosti "skolovanih" :haha:

Pozdrav drustvo.. Rekoh posle duzeg vremena da svratim malo na forum.. Pozdrav za sve vas... :ppozdrav:

Evo me u belom svetu.. Daleko od poljoprivrede. Nisam zaboravio na vas taman posla druzili smo se toliko vremena svaki dan.. Ne bavim se vise poljoprivredom jos od mojih zadnjih postova.. Dugo nisam bio kuci...

Ako me pitas neznam ni sam.. Ali uspeo sam u tome.. Otisao sam preko i sve po redu kako vec ide..

Što ode preko koliko si ono zemlje radio, gdje si njemačka,švicarska, ja isto ne mogu samo od zemlje, radim i u firmi ali 15km od kuce, i uvijek imam dinar za sebe, a i volim svoj poso, a zemlja i kombajn posle radnog vremena ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh