Chat 17

vidi on je rekao da ce biti rat ukr+evropa(nato i ameri) protiv rusije
imas nekoliko snimaka koji su vise nego prorocki

e sad smesno deluje da se i sam vakcinisao protiv kovida 2 puta i nakon toga umro posle 4-5 meseci od srcke

a sad da ti pisem sta se sve moze desiti ove godine i sta sve pricaju ljudi direktno ili indirektno,necu...samo cu reci uzivaj koliko mozes ;)
Pisi Lazanski.😀
Da ima sta da citamo pred spavanje.

Ispod ovog videa stoji upozorenje
How this was made
Altered or synthetic content
Sound or visuals were significantly edited or digitally generated.

U pitanju je krilati pasulj (Psophocarpus tetragonolobus), kako se može videti na netu među informacijama ima super kvalitete. Mađutim za nas u Srbiji je bitno samo to da ne podnosi mraz i da mu je za vegetaciju potrebno oko 140 dana u zavisnosti od sorte.

Međutim kako je čak 5 delova ove biljke upotrebljivo u ljudskoj ishrani (u prevodu ništa se ne baca) mogao bi biti zanimljiv za plastenike.

Što se tiče nabavke semena neki ga promovišu kao krilati grašak, kako vidim ima na nekim oglasima, ali tu ipak treba malo opreza.

Postoji biljka koja bi se zbog naziva mogla pomešati sa ovim, zato treba opreza, a to je Leptirov grašak (Clitoria ternatea). Ovo sve dolazi od toga što je slabo zastupljeno kod nas i polako se počinje nuditi više, a realno nema neko tradicionalno (dokazano) narodno ime na ovim prostorima.

ameri su zvanicno rekli da tanker nije bio ruski,menjao kodna imena na radaru...imao istaknute ruske zastave,pre toga neke male zemlje a zvanicno je krenuo iz irana tokom jeseni 2025
taj tanker na listi sankcija amerike od 2024godine

sto se tice oresnika,zanimljivo da ukrajinci cute o tome sta je pogodjeno,sumnja se na veliko podzemno skladiste,koje nije unisteno vec itekako onesposobljeno
najvece podzemno skladiste u evropi i evropa zavisi od njega
polovina kijeva nema grajanje od tog napada,gde je i gradonacelnok klicko bivsi bokser rekao da ko moze napusti kijev zbog niskih temperatura
Zanimljivo kako oni kažu da je Venecuela pod sankcijama. Kakve crne sankcije kad im zaplenjuješ brod u međunarodnim vodama. :)
Mislim neka nazovu to kako treba a to je totalna pomorska blokada što je akt rata. Onda bi valjda morali i zvanično da uđu u rat sa Venecuelom, a ovako valjda nisu još.

sto se tice oresnika,zanimljivo da ukrajinci cute o tome sta je pogodjeno,sumnja se na veliko podzemno skladiste,koje nije unisteno vec itekako onesposobljeno
najvece podzemno skladiste u evropi i evropa zavisi od njega
polovina kijeva nema grajanje od tog napada,gde je i gradonacelnok klicko bivsi bokser rekao da ko moze napusti kijev zbog niskih temperatura
I šta se tačno gađalo-pogodilo orešnicima?

Neki dan na slavi kod rođaka komentarišu kako je u toku evakuacija Kijeva i kao de će svi ti jadni ljudi na ovu zima. Nisam baš ispratio vest, čuo sam samo da je Kijev gađan, ali mi je ta evakuacija zvučila nerealno. Stvar mi je malo bilo jasnija kada sam skonta da im TV u pozadi sve vreme radi na kanali Informer.

Zanimljivo kako oni kažu da je Venecuela pod sankcijama. Kakve crne sankcije kad im zaplenjuješ brod u međunarodnim vodama. :)
Mislim neka nazovu to kako treba a to je totalna pomorska blokada što je akt rata. Onda bi valjda morali i zvanično da uđu u rat sa Venecuelom, a ovako valjda nisu još.

I šta se tačno gađalo-pogodilo orešnicima?

Neki dan na slavi kod rođaka komentarišu kako je u toku evakuacija Kijeva i kao de će svi ti jadni ljudi na ovu zima. Nisam baš ispratio vest, čuo sam samo da je Kijev gađan, ali mi je ta evakuacija zvučila nerealno. Stvar mi je malo bilo jasnija kada sam skonta da im TV u pozadi sve vreme radi na kanali Informer.
redosled vesti

odoh na kartanje

stay tuned :) :ROFLMAO:

Nazad
Vrh