Chat 17

nikakva teorija a izgleda ne poznajes kako se stvara novac,zaduzuje...sta znace hartije od vrednosti i ostalo,ciji je FED tj federalne rezerve odnosno citaj centralna banka amerike itd itd

evo ti jedan slucaj
10 septembra 2001 godine,dan pre cuvenoog "napada" na bliznakinje
americki ministar odbrane jer na konferenciji rekao da pentagon ne moze da nadje 2.3 biliona dolara u transakcijama
11 septembra jedan navodni oteti avion je udario u bas taj deo zgrade pentagona gde su finansije i dokumentacija

to je onaj avion gde su nestale sve kamere osim jednog snimka gde se ne moze utvrditi sta je stvarno udarilo u zgradu pentagona
I JESU LI NAŠLI2.3BILIONA DOLARA OD 2001 GODINE ILI JOŠ TRAŽE

nikakva teorija a izgleda ne poznajes kako se stvara novac,zaduzuje...sta znace hartije od vrednosti i ostalo,ciji je FED tj federalne rezerve odnosno citaj centralna banka amerike itd itd

evo ti jedan slucaj
americki ministar odbrane jer na konferenciji rekao da pentagon ne moze da nadje 2.3 biliona dolara u transakcijama
11 septembra jedan navodni oteti avion je udario u bas taj deo zgrade pentagona gde su finansije i dokumentacija

to je onaj avion gde su nestale sve kamere osim jednog snimka gde se ne moze utvrditi sta je stvarno udarilo u zgradu pentagona
Mi recimo dugujemo MMF-u i kinezima. Ako ne vratimo MMF ne znam šta će biti, a ako ne vratimo kinezima znam šta će biti. Ako Ameri ne vrate centralnoj banci amerike pa šta? Ta teorija samo služi da se slepci u svetu teše i raduju američkoj propasti.

Mene veštačka inteligencija jako plaši. Već sad se teško razlikuje šta je stvarno a šta je AI napravila, a šta će tek biti vremenom kako bude napredovala tehnologija. Tu su manipulacije neslućene. Ja bih je potpuno zabranio u multi medijalnom sadržaju.

Takođe i dronove u ratu! Oni i humanost ne mogu u istu rečenicu...

I JESU LI NAŠLI2.3BILIONA DOLARA OD 2001 GODINE ILI JOŠ TRAŽE
Mi recimo dugujemo MMF-u i kinezima. Ako ne vratimo MMF ne znam šta će biti, a ako ne vratimo kinezima znam šta će biti. Ako Ameri ne vrate centralnoj banci amerike pa šta? Ta teorija samo služi da se slepci u svetu teše i raduju američkoj propasti.
pa nece propasti nikad
kao sto ni rus ili kinez nece propasti nikad osim u slucaju rata

ocigledno vrlo povrsno shvatate sta pisem tako da glupo je i pricati o toj temi

Mene veštačka inteligencija jako plaši. Već sad se teško razlikuje šta je stvarno a šta je AI napravila, a šta će tek biti vremenom kako bude napredovala tehnologija. Tu su manipulacije neslućene. Ja bih je potpuno zabranio u multi medijalnom sadržaju.

Takođe i dronove u ratu! Oni i humanost ne mogu u istu rečenicu...
Samo sto ima toga jos i spisak nije kratak.

evo ti jedan slucaj

Znaci svi su duzni i svima neko duguje a svi puni para I daju na zajam

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nagore je što sad ovim generacijama postaje teško i dugme da kliknu, verovatno ćemo u budućnosti (mada to možda i postoji) mislima naređivati tim nekim mašinama, robotima....Neznam onda šta će nam onda ruke i noge, ljudi polako počinju da budu smetnja napretku ali no.
Daj Bože da grešim, ali doći će vreme ratova opet ili će na neki način biti ukinuta struja, internet i sve ostalo digitalnog tipa. Biće restrikcija i ostalih sranja. Tada će samo oni koji znaju nešto da naprave sa svojih 10 prstiju moći opstati... Umeće stiskanja dugmića i tač skrinova tada neće vredeti...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Znaci svi su duzni i svima neko duguje a svi puni para I daju na zajam

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
do odredjene granice a to su resursi nafta,gas,zlato,srebro itd itd

to je rekao i podpredsednik amerike JD Vens
najlakse i najednostavnije objasnjena fraza oko toga,sta to znaci obicnom smrtniku u americi....budzet koji je u minusu ce moci jos da se zaduzi na "nevidljive" pare

Sve vise se ljudi slaze da smo na nekom prelomnom periodu ,da nece covjecanstvo moci ovako . Izgleda da je problem kod onih kojima je previse dobro . Sve vise lici na eksperiment iz 1960ih sa pacovima , Universe 25.
Ukratko:

**Autor:** John B. Calhoun
**Vrijeme:** 1968–1973
**Ideja:** Šta se dešava sa društvom kad ima **sve materijalne uslove**, ali **preveliku gustinu populacije**.

---

### **Faze eksperimenta**

#### 1. **Faza rasta**

* Mali broj zdravih pacova u „utopiji“
* Normalno ponašanje: parenje, briga o mladima
* Brz porast populacije

---

#### 2. **Faza prenapučenosti**

* Pojavljuju se **društvene grupe**:

* **Dominantni mužjaci** zauzimaju ključne teritorije
* **Potisnuti mužjaci** bivaju istjerani → dezorijentacija
* Počinje **agresija** bez jasnog razloga

---

#### 3. **Ponašajni slom (behavioral sink)**

**Uočena ponašanja:**

* ❌ **Odbijanje parenja**

* Ženke gube interes za reprodukciju
* Mužjaci ne razvijaju normalno udvaranje

* 👶 **Zanemarivanje i kanibalizam**

* Majke napuštaju mlade
* Često se javlja **ubijanje i jedenje potomstva**

* 🐭 **„Lijepi pacovi“ (the beautiful ones)**

* Povučeni mužjaci
* Ne bore se, ne pare se
* Opsesivno se čiste

* 🔁 **Seksualna devijacija**

* Nasumični seksualni akti
* Homoseksualno ponašanje
* Seks bez reproduktivne funkcije
*(Calhounovi termini; danas se opreznije tumače)*

* ⚔️ **Povećana agresija**

* Napadi bez teritorijalnog smisla
* Nasilje prema slabijima

---

#### 4. **Faza izumiranja**

* Rađanje gotovo potpuno prestaje
* Iako su preživjeli bili fizički zdravi
* **Društvene vještine su nepovratno izgubljene**
* Populacija ide ka **nuli**

---

### **Calhounov zaključak**

> Kad se društvene uloge raspadnu, čak i savršeni materijalni uslovi ne spašavaju populaciju.

Eksperiment se često koristi kao:

* metafora urbanog društva
* upozorenje o socijalnoj izolaciji
* primjer da **biologija + društvo** ne mogu biti razdvojeni

Али нај жалосније је што планета Земља није пренасељена него велика концентрација по великим градовима. Села свугде одумиру сви иду за лакшим послом не знајући да је лакше када си свој на своме него нечији роб. Али многи се воде оном ма одрадим мојих 8-10сати и после сам слободан. Е ту постају робови брзог градског живота па после 10сати рада ти све мање времена за све имаш,занемарују се породични живот зарад лумперајки и провода. Бракови краће трају од везе,деца терет,модерно доба свако са сваким где стигне и кад стигне јер Боже мој хоћу да живим живот плућним плућима,алкохол,дрога ,оргије све у циљу савременог доба.

Daj Bože da grešim, ali doći će vreme ratova opet ili će na neki način biti ukinuta struja, internet i sve ostalo digitalnog tipa. Biće restrikcija i ostalih sranja. Tada će samo oni koji znaju nešto da naprave sa svojih 10 prstiju moći opstati... Umeće stiskanja dugmića i tač skrinova tada neće vredeti...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Tad ce opet do izrazaja doci "neljudi" koji ce isto kao i sada silom uzimati od ovih drugih.

A natalitet u Evropi u padu ?
b264a9809d54e67f5ef618b41c222900.jpg

Poslednja izmena:
Али нај жалосније је што планета Земља није пренасељена него велика концентрација по великим градовима. Села свугде одумиру сви иду за лакшим послом не знајући да је лакше када си свој на своме него нечији роб. Али многи се воде оном ма одрадим мојих 8-10сати и после сам слободан. Е ту постају робови брзог градског живота па после 10сати рада ти све мање времена за све имаш,занемарују се породични живот зарад лумперајки и провода. Бракови краће трају од везе,деца терет,модерно доба свако са сваким где стигне и кад стигне јер Боже мој хоћу да живим живот плућним плућима,алкохол,дрога ,оргије све у циљу савременог доба.
Poznat mi je ovaj eksperiment od ranije. Evo jedan zanimljiv osvrt na njega koga zanima.

Inače ne sviđa mi se to što se uglavnom govori kako su napravili "utopiju za pacove" što apsolutno nije tačno. Dali su ime neograničeno hrane, vode i mesta gde ženke mogu da se kote. Pri tom ne spominju da su svi ti pacovi bili sabijeni na malom prostoru. Nešto što u prirodi se jako retko dešava, a i kad se desi te najezde pacova traju godinu-dve i onda se nekako stvari vrate na normalu. Mislim da se u ovom eksperimentu tačno vidi priroda na svom delu. Znači kada na nekom prostoru bude previše jedinki pacova populacija će smanjiti samo od sebe. To je od prirode ili Boga odavno regulisano.
Posebno mi je zanimljivo ono sa "Lepim pacovima" koliko razumem oni nisu bili gej pacovi već samo nisu hteli da se petljaju sa ženkama i biju sa ostalim mužjacima. (Ako su bili mužjaci, nisam našao taj podatak. Samo krajnje naučno ne profesionalan izraz da su to bili "lepi pacovi". Mislim baš stručno rečeno.) :ROFLMAO:

Inače paralele sa ljudskim društvom postoje. Vidim da u glavnom razvijena i bogata društva imaju problem sa niskim natalitetom. Dok neka koja bi stavili na nižu tačku razvoja, bogatstva i izobilja imaju veliki broj potomstava o kome u glavnom i ne mogu da brinu ni blizu kako treba.
Dali postoji paralela sa pacovima, ne bih rekao. Ali nešto očigledno postoji.

Ako gledamo Gazu i poredimo to da sa tim da je problem gustina naseljenosti i da onda populacija kreće da se smanjuje to očigledno nije slučaj.
Oni uprkos velikoj gustini na malom prostoru, veoma lošim uslovima života, ebu se ko zečevi. :)
Očigledno da ne možemo direktno porediti pacove i ljude.

To su upravo suprotni momenti. Drustvo se snadje u krizi ,gladi ,neimastini, cak brzo napreduje . Kako su se snasle izbjeglice poslije ovog rata? Moguce da se drustvo raspada kad je na vrhuncu blagostanja , bas kao kod onih pacova.

Mi sve gledamo iz manjeg ugla, na primer smanjuje se broj stanovništva i sve je starije, a zapravo na planeti ima sve veći broj stanovnika, takođe se kao smanjuje broj hrišćana (tako neki tvrde) mada se zapravo od 2020 do 2024 njihov broj povećao za 110 miliona (izvor podataka). Za 99,5% oblasti za koje se dohvatimo i kažemo da su loše, globalno se beleži rast.

Tako je i 1919 jedna grupa pričala kako je kraj blizu i propast (svima su nam u osnovnoj školi pričali kako nafte ima još za najviše 50 godina) dok su drugi planirali i pravili avione, te nakon toga 1946 su neki pričali kraj blizu i propast, dok su drugi planirali put na Mesec, sada opet neki pričaju kako je kraj blizu i propast, dok drugi planiraju kolonizaciju Marsa. Neko će reći da je to negde daleko, ali i u Srbiji ima 6 kompanija u Srbiji koje profiliše kao „Space Exploration“ ili srodne oblasti (izvor podataka).

Stvar je da dolazi do prelivanja, odnosno okreće se kolo sreće.

Kada neko na ulici nađe sto evra to je odlična vest i ta osoba je veoma zadovoljna, za razliku od osobe koja je pre toga izgubila tih sto evra, te kojoj se svet raspada i nije zadovoljan time što mu pošteni pronalazač nije vratio novac i sa još nekoliko loših aspekata te priče.

Moguce da se drustvo raspada kad je na vrhuncu blagostanja , bas kao kod onih pacova.

Više bi valjalo dati preporuku da se pročita "Životinjska fama"od Orvela, jer je tu objašnjeno kako god se stvari postave na kraju dođe jedna grupa na vlast.

Moglo bi se ovde još dosta pisati, ali odoh raditi nešto, da vas više ne smaram. :cao:

Nazad
Vrh