Chat 17

Ima ona scena u filmu Mars na drinu kad Kole kaze Veci ucio sam te lumpovanju švaleraju jahanju al ovom mom zanatu krvavom ne bih da te ucim. Imam dva sina 9 i 11 godina prvo su sedili u krilu i vozili, sad voze sami ja visim na vratima pored ili sedim na pragu sva voznja je atarom retko kad sam im dao da izadju na asvalt i zbog saobracaja i milicije. Stariji je ove godine prvi put orao prvo samnom pa sam, jedna ruka na volanu druga sa strane rasirio se ko tetreb, dobro su savladali sad ih ucim pod teretom da voze i menjaju brzine. Rade samnom ucim ih da melju mesaju hrane gledaju kako lecim e treba dosta zivaca za ucitelja lakse mi da to opepelim sam nego da njima objasnjavam a mora se.Bolje da nauce nego sami da se uce to je najskuplje nikad im ne zatrebalo al ako rese da se bave poljoprivredom bolje da znaju. Idu samnom u Backu po prasad, kod Djurdjevica po telad biramo pogadjamo trgujemo slusaju sve i upijaju moram da vodim racuna sta pricam i da uredno im odgovorim na svako pitanje itd

Mislim da je ta prica iz Hrvacke nekako nedorecena ili ukomponovana da ispadne kao naslov, klinac je zaustavljen u saobracaju vozio auto ja mislim da je to tezak prekrsaj isto ko i traktor jer je to ugrozavanje drugih ljudi u saobracaju, mozda je i majka deteta prijavila oca da tera dete da rado itd mislim da su tu novinari po obicaju napravili bombastican naslov da bi se citao post.

Mislim da je ta prica iz Hrvacke nekako nedorecena ili ukomponovana da ispadne kao naslov, klinac je zaustavljen u saobracaju vozio auto ja mislim da je to tezak prekrsaj isto ko i traktor jer je to ugrozavanje drugih ljudi u saobracaju, mozda je i majka deteta prijavila oca da tera dete da rado itd mislim da su tu novinari po obicaju napravili bombastican naslov da bi se citao post.
Slažem se sa ovim kao i sa tvojim prethodnim postom.
Sem dela dela gde govoriš da su ti deca kao jako mala sedela u krilu i učila da voze. (znam da pričaš o traktoru i vožnji po ataru što je po meni OK ali pišem zbog drugih koji to možda rade )
Viđam ljude ovde kod mene u selu kako istu stvar rade sa malom decom na asfaltu i uvek se naježim. Znam šta njima prolazi kroz glavu. "Selo, polako vozim ,šta može da se desi? "
Pa može. I te kako može. Ne mora da bude vaša krivica. Naleteće neko, izleteće od negde... Pa verovatno je dovoljno i samo naglo kočenje da bi vi vašim telom nabili vrat deteta u volan što može biti fatalno, da ne pominjem u slučaju sudara čak i pri manjim brzinama.
Ako neko ovo rado, molim vas nemoj te više. Malo dete nema šta da traži između vas i volana! (koliko god da ga to čini srećnim).

Što se tiče slučaja u Hrvatskoj nedostaju mi detalji da bih moga objektivno da komentarišem. Ali ovako ako je istina što piše Grabik (vožnja velikih traktora i kamiona) samo po sebi je za osudu. Ovo za rad, vrlo moguće da je žena upetljala prste. E sad kažem opet nije baš normalno za dete od 10 ili 13 god. da ozbiljno radi u poljoprivredi. Jedna stvar je kad pomogne po nekad, nauči da vozi traktor, itd. Drugo da su neka sirotinja (onda i ne bi bilo toliko posla :)). Ovde je vrlo moguće da je čovek iskorišćavao svoje dete. Čak i da ga je pošteno plaćao opet nije uredu. Jer to je dete. A danas su nam deca do 20 god minimum. :)
Možda vama i meni ne deluje normalno da bi neko na taj način iskorišćavao svoje dete, ali nažalost čujemo da neki rade i mnogo gore stvari sa decom.

Poslednja izmena:
Što se tiče Venecuele ovaj video je za svaku preporuku. Mislim da čovek priča krajnje objektivno i da je to jako blizu istine.
Ukratko govori da je Kina uložila ogromne pare u Venecuelu u zadnjih 20 god. Zato mislim da viđamo ovu neizvesnost trenutno gde ne znamo da li će Venecuela pasti pod USA upravu ili će zameniti režim. Verovatno su napeti pregovori USA-Kina u toku i ne zna se šta će biti. Druga opcija da je sve već dogovoreno i da nas samo lože. :). Sa Rusijom je očigledno sve već dogovoreno.

Poslednja izmena:
Jedini koji je ostro komentarisao Trampovu akciju je Si ji ping i mislim da to nece proci bez konkretnog odgovora Kine . Ovo oko Grenlanda isto mislim da Trampa najvise brinu Kinezi tu . Budici arkticki put svile i planovi Kine za ulaganje na Grenlandu . Sve se trenutno svodi na kompeticiju Amerike i Kine . To su jedine dvije globalne sile sada ostalo je sve boranija. Amerika je isfrustirana ,nemogu da gledaju kako ih Kina prestize.

sad opet momo kako se gleda tj ko kako gleda na sve to
ameri jos za vreme bajdena su pricali da ce morati nesto uraditi jer su finansijski pukli i da im najvise odgovara neki rat u svetu

amerika je najzaduzenija u svojoj istoriji i taj dug iznosi preko 38 triliona dolara
isto tako udeo gradjana u bdp-u je oko 120-125%,najveci je bio oko 106% i to cim se zavrsio drugi svetski rat 1945-46 godine
ovih 120-125% znaci da svaki gradjanin duguje oko 110hiljada dolara

ruski dug trenutno iznosi oko 450 miijardi dolara sto je za oko 85 puta manji nego americki
udeo u bdp-u je samo oko 20%

kineski dug je oko 19 triliona dolara
udeo u bdp- je oko 102%

kamate koje placaju godisnje
ameri preko 1 trilion dolara
kinezi preko 100 milijardi dolara
rusi 45milijardi dolara

klinci ovi najnoviji kako se nazivaju -generacija Alfa- su neki mutanti genija i retarda istovremeno
sto se tice telefona i kapiranja te tehnike znaju vise nego dosta njih iz-generacije baby bomersa- a opet ne znaju drzati kasiku i viljusku kako treba i neke osnovne ljudske stvari,to se odnosi na ove kasnije rodjene iz ove generaciej

od ove godine se klinci nazivaju Beta generacija,ovi ce raditi sve peko AI rezima ;)

Ako ih krste kao do sad po grckim slovima ima tu mesta za ihahaj generacija jer grci imaju 24 slova u svom alfabetu.

Bilo kako bilo, ali Venecuela je u takvom problemu već 20 godina, da neko zaista treba da joj pomogne da uspostavi funkcionisanje države.
Prošle godine je imala inflaciju 100%.
Po meni nije mnogo bolja od Avganistana..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ako ih krste kao do sad po grckim slovima ima tu mesta za ihahaj generacija jer grci imaju 24 slova u svom alfabetu.
izgubljena generacija-lost
najveeca generacija-greatest
tiha generacija-silent
bumeri generacija-baby boomers
x generacija
Y generacija-milenijalci
Z generacija
alfa generacija
beta generacija

od alfe su presli na grcki alfabet

Ne može se "matorog konja" naučiti poslu.. Nije ta "narodna" umotvorina bez razloga.
Ako mlad čovek do 18-te ne stekne radne navike, unapredi motoriku svojih ekstremiteta i ne nauči da ceni tudj i sopstveni trud, odnosno oseti šta znači zaraditi, nema tu dobrog ni kasnije.
Naravno za sve treba mera.
Zato i imamo ovakvo stanje društva i duha u zapadnom svetu koji je postao suštinski parazitski.
Vlasnici silnih diploma stečenih isključivo "umnim" radom koji ne umeju ništa sopstvenim rukama su takodje veliki problem. Svet je materijalne prirode i opstanak zavisi od praktičnih fizičkih umeća a ne od virtuelnog.

zato se u nekim drzavama EU od prosle a i od sledeceg pocetka skolske godine 26-27 ukida potpuno koriscenje ili minimalno zabranjuje telefona u osnovnim ili srednjim skolama
opet apsurd je da ide era potpune digitalizacije a da se zanemaruje naprimer taj telefon,primer broj 1 je Kina gde su klinci liseni telefona u skolama,van skole imaju odredjeni vemenski period a maloletnici imaju potpunu zabranu na svojim telefonima tokom noci mislim mislim od 10 ili ponoci do ujutru 6
a opet bez telefona u kini si covek iz prasume otprilike jer sve radis preko njega odnosno preko raznih aplikacija

Lakše je dati telefon u ruke detetu nego ga paziti dok se igra.
pa sad zoki gledaj to i ovako
da li je klincu bolje i zanimljivije uzeti plasticni traktor ili auto i vikati ko mi nekada BRM BRM brrrr gaaaas
ili uzeti telefon i igrati naprimer farming simulator preko istoga gde upravlja traktorom ore,seje itd itd

pa sad zoki gledaj to i ovako
da li je klincu bolje i zanimljivije uzeti plasticni traktor ili auto i vikati ko mi nekada BRM BRM brrrr gaaaas
ili uzeti telefon i igrati naprimer farming simulator preko istoga gde upravlja traktorom ore,seje itd itd
Ovo prvo je bolje ali kako će roditelji čačkati telefon.

Nazad
Vrh