Chat 17

1950. je bilo oko 2.5 milijarde ljudi, a danas skoro 8.5 milijardi.

I šta kažu , koliko tih milijardi je optimalno ?
Koliko zelena planeta sa svojim resursima to može da prehrani .
Koliko još imamo fore , da li smo blizu tog broja ili smo ga već prešli ?

Nismo prošli. Može još sigurno X 3 današnje populacije da se prehrani. Bitno je kako se upravlja resursima i koliko se odgovorno koriste.
Pritom trenutno bacamo 20% proizvedene hrane.

Što se razvijenog dela populacije tiče, baca se i preko 50%.
Da se proveriti koliko se hrane pred/sa istekom roka baca od strane trgovinskih lanaca.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Možda smisao života nije samo da se jede ?
Nije smisao (mislim kako kome :)), ali nekako ne ide bez toga. Probali su mnogi ljudi u istoriji. Uglavnom ne voljno pa im nešto baš i nije išlo na duge staze.

Najzanimljiviji mi je onaj sun-gazers koji (kao i mnogi njemu slični) tvrdio da zadnjih ne znam valjda 20 g nije pojeo ništa i da vodu isto ne pije nešto jako dugo. Čak je lik i pristao da učestvuje u kontrolisanom eksperimentu gde će ga snimati 24 h u trajanju od ...(ne znam koliko su planirali) i gde će on u sebe unositi samo sunčeve zrake. Dakle ni voda, apsolutno ništa.
Prvih par dan sve je bilo super. Nakon nekih nedelju ili dve eksperiment je morao da bude prekinut jel je čoveku postalo vidno loše tako da su morali da se uključe doktori i da mu daju infuzije kako bi ga povratili jer je naravno dehidrirao totalno. :ROFLMAO:

Nevezano, jel neko ovo probao možda?

Mislis punjenje vode u zadnje gume traktora? Standardna procedura , u uputstvu za koristenje traktora 80 godina je bilo kako se puni voda u zadnje gume , koliko , i koja otopina ide da ne smrzne, u biti relativno jeftini tegovi.

Mislim da je i moj to otac jednom probao ali onda ako mu je trebalo presao da montira lance na zadnje gume ali ne one tanke za aute vec velike.

Nazad
Vrh