Chat 17

Otkud kod nas sad parade ponosa.Iz Rusije,Kine...Ne bih dalje da polemišem. .I zar baba nije bila u pravu.
Misliš da su Rusija i Kina bolja društva zbog toga što nemaju parade ponosa ili su totalitarna društva koja kažnjavaju različitost. Možda se sutra nekom ne svidi i reši da kazni mene što imam kestenjaste oči ili nekog ko ima crvenu kosu jer se ne uklapa u ideal društva.
I da, baba je 100% u pravu ,svega uvek bilo i biće.

Da se ja pitam,pravo glasa na izborima bi ukinuo izdržavnim licima.Znači penzioneri,invalidski i starosni,korisnici socijalne pomoći i svi ostali koji nisu radno sposobni po mom mišljenju ne bi trebalo da imaju pravo glasa na izborima.Stariji maloletnici,već od 16 godina treba da odlučuju o svojoj budućnosti,pa bi im ja rado dao pravo da glasaju na izborima.
Stariji maloletnici si ti kao i stariji punoletnici, tako da je bolje ni jedni ni drugi

Misliš da su Rusija i Kina bolja društva zbog toga što nemaju parade ponosa ili su totalitarna društva koja kažnjavaju različitost. Možda se sutra nekom ne svidi i reši da kazni mene što imam kestenjaste oči ili nekog ko ima crvenu kosu jer se ne uklapa u ideal društva.
I da, baba je 100% u pravu ,svega uvek bilo i biće.
Ne mislim da su bolja društva ali Elita,Zadruga... sve sa zapada.Prozapadno si orijentisan i pristalica ulaska u EU i mislim da nema potrebe da dalje polemišemo.Niti preferiram ni Rusiju ni Kinu a EU ne mogu da smislim niti mislim da ne možemo bez njih.

Ne mislim da su bolja društva ali Elita,Zadruga... sve sa zapada.Prozapadno si orijentisan i pristalica ulaska u EU i mislim da nema potrebe da dalje polemišemo.Niti preferiram ni Rusiju ni Kinu a EU ne mogu da smislim niti mislim da ne možemo bez njih.
Kad je tako nek nam uvedu vize, povuku investicije i ukinu donacije. Za 2 meseca ima da ih plačući molimo da nas ponovo uzmu u obzir za EU integracije.

.........................Niti preferiram ni Rusiju ni Kinu a EU ne mogu da smislim .............
Ovo me podseti na jedan slučaj .
Sretnem kolegu u punom autobusu i pomenemo Zagorku Dolovac ( u negativnom kontekstu ) jer je bila aktuelna tema tih dana .
Priključi se razgovoru stariji cikica rečima : " vidim da ste mladi ljudi ali da vam kažem , JA NISAM ZA VUCICA ali ne mogu da smislim opoziciju i Đilasa koji je pokrao 600miliona nečega ...............i još ponešto a i STA OCE OVA DECA , TO NISU NIKAKVI STUDENTI KAD NECE DA UCE ....... "
Uzeo čovek vazduha pa priča sve u jednom dahu a nijednom da pomene predsednika i vladajuću kamarilu koji su valjda najodgovorniji za stanje u državi .
SVA SRECA PA NIJE ZA VUCICA !
Da se vratim na citirano .
U nekom intervju Sejo Sexon otprilike kaže " zapadne zemlje i kapitalizam kao društveno uređenje su sa 101 manom ali šta nam je drugi izbor , da sledimo Kinu , Rusiju , Kubu , Severnu Koreju ......."
Naravno , glupo je reći kako treba da sledimo neki " svoj " put , nešto što u vascelom svetu još ne postoji a mi će mo sad da ga izmislimo .

Poslednja izmena:
Koliko znam ne invrestiraju oni u Srbiju zbog Srbije već zbog sebe a uvedene vize bi im blokiralo odvođenje kvlitetne radne snage iz Srbije.

Kad je tako nek nam uvedu vize, povuku investicije i ukinu donacije. Za 2 meseca ima da ih plačući molimo da nas ponovo uzmu u obzir za EU integracije.
Sad smo mi zaglibili odavno jer su se ovi prezadužili i pola Srbije nam je pod šapama velikih sila i zato ova deca neće moći ništa uraditi jer dug ostaje važeći.Svi ti novci koje spominješ su vezani za naša prirodna bogatstva i za odlaganje kojekakvog otpada i ko zna šta oni još traže.Svaki taj njihov 1 euro mi plaćamo 10.

Ovo me podseti na jedan slučaj .
Sretnem kolegu u punom autobusu i pomenemo Zagorku Dolovac ( u negativnom kontekstu ) jer je bila aktuelna tema tih dana .
Priključi se razgovoru stariji cikica rečima : " vidim da ste mladi ljudi ali da vam kažem , JA NISAM ZA VUCICA ali ne mogu da smislim opoziciju i Đilasa koji je pokrao 600miliona nečega ...............i još ponešto a i STA OCE OVA DECA , TO NISU NIKAKVI STUDENTI KAD NECE DA UCE ....... "
Uzeo čovek vazduha pa priča sve u jednom dahu a nijednom da pomene predsednika i vladajuću kamarilu koji su valjda najodgovorniji za stanje u državi .
SVA SRECA PA NIJE ZA VUCICA !
Da se vratim na citirano .
U nekom intervju Sejo Sexon otprilike kaže " zapadne zemlje i kapitalizam kao društveno uređenje su sa 101 manom ali šta nam je drugi izbor , da sledimo Kinu , Rusiju , Kubu , Severnu Koreju ......."
Naravno , glupo je reći kako treba da sledimo neki " svoj " put , nešto što u vascelom svetu još ne postoji a mi će mo sad da ga izmislimo .
Nego čiji put da sledimo nego svoj u skladu sa mogućnostima.Jel možemo ti i ja isto da živimo i radimo.Čak ne možemo ni isto da se ošišamo.Gde ti možeš da slediš nekog koji je ceo vek i više ispred tebe.Kako.Pokušaj da mi objasniš.

Да ли су све те вредности примењљиве у нашем друштву које се труди да буде све само не традиционално? Узима се све што је тренутно актуелно, без обзира на последице и контрадикторности.
Не може се узети само позитивно из неког друштва кад тај бољитак вуче гомилу негативних ствари.
Нисмо далеко од патоса као друштво, сачекаће се и то па изнова све.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Da sam ja neko...
Neki bi da ograniče ili čak zabrane određenim ljudima uticaj i prava u društvu a nisu spremni da priznaju da im ti ljudi idu na živac zato što nemisle kao oni.
Čekaju da im neko uredi društvo pa da njima bude dobro. U dobru je lakše živjeti ali život donosi razne izazove. Ako si dobar pokaži tu dobrotu u lošim vremenima.
Za početak pokažite tu dobrotu ovdje u porukama na način da nevrijeđate druge sagovornike.

Prvo mnogi polaze od vjerskog ,nacionalnog u drustvu . Nidje veze. Onda bi da bude jaka drzava . Sto slabija drzava to ljepsi zivot. Onda kazu trebamo biti jedinstveni . Necu da budem jecinstven ocu da budem svoj
Itd . Moraju se razlicitosti prihvatiti ako ocemo da zivimo kao ljudi

Da se ja pitam ,glasanje nebi bilo anonimno , nego da se zna ko je za koga glasao. Sta je problem? Prevare bi bile skoro nemoguce .
Pa onda bi na googlu video da si glasao za Dodika i raspala bi se cela tvoja prica koju ovde pricas 🤣
Dajte ljudi da se ne pravimo mnogo pametni . Jesnostavno pitanje je da li smo svi postali bolji ljudi i jel nam je sistem vrednosti normalan ? Uvek treba biti opozicija i stiskati vlasti za bolje drustva !

Nazad
Vrh