Chat 17

Mihajlo , sta mislis zasto je tako ? Nemislim da nije i nemislim da je u redu . Nego nadji logiku , pokusaj naci tacnu tvrdnju zasto se u Srbiji biraju nestarosjedioci najvise na vazne funkcije ?
Па зато што га заболе за Србију и њене становнике, како је отишао из своје дедовине тако ће и одавде отићи. Јер такав неће бринути о комшилуку и о својим коренима већ ће рећи, ма заболе ме што комшији гори изба кад га ни не познајем. А онај ко је овде генерацијама и који нема друге државе тај ће јако добро да размисли пре него ли ишта лоше урада, јер ту ће му и деца после њега живети.

„Изненађујуће је да председник Србије није нашао праве речи, посебно у години 80. годишњице победе, да ода сећање на оне који су у редовима Црвене армије ослободили Европу, а посебно Југославију“, рекла је она на брифингу.

Захарова је подсетила да је око десет хиљада војника и официра Црвене армије погинуло ослобађајући Југославију од немачке окупације. Штавише, више од четири хиљаде њих погинуло је у борбама за Београд у јесен 1944. године.

Поред тога, око 21 хиљада војника Црвене армије је повређено или нестало. Такође, око шест хиљада совјетских грађана борило се у саставу Народноослободилачке армије Југославије, међу којима су губици износили хиљаду и по људи. Истовремено, више од две хиљаде совјетских војника и официра одликовало се југословенским орденима и медаљама.

---------------------------------------------------------

Saveznici Beograd gađali sedam puta i ubili 22 porodilje​

Koliko nas je koštala ova "pomoć" saveznika za RT Balkan precizira istoričar Nemanja Dević.
"Priča o 6. aprilu nažalost je povezana i sa asocijacijama na bombardovanje Srbije iz 1944. godine. Prvo su počinili nacisti, a drugo uz znatno veće civilne žrtve došlo je od saveznika sa Zapada. Iako je Balkan predstavljao sekundarno mesto dejstava savezničke 15. vazduhoplovne armije, koja je pre svega bombardovala strateški važne ciljeve i okupacione ustanove u Zapadnoj Evropi, od 1943. i naš region postaje bojno polje i mesto sudara i u tom smislu", objašnjava istoričar Nemanja Dević.

https://lat.rt.rs/srbija-i-balkan/26138-saveznicko-bombardovanje-gore-od-nacistickog/
-----------------------------------------------------------

Ljudske žrtve​

Istoričar amater Miloš Bojanić istraživao je stradanje civila u savezničkom bombardovanju Srbije i Beograda 1944. godine.
Na osnovu izveštaja Otseka za groblja i Pasivne zaštite - nemačke organizacije koja je raskopavala ruševine i vadila poginule, u koje je Bojanić imao uvid, ukupan broj stradalih u savezničkim bombardovanjima Beograda je 1.245 ljudi.
U uskršnjem bombardovanju poginulo je blizu 800 ljudi, u majskom 300 i u ostalima oko 150, piše u njegovom radu „Broj nastradalih civila u savezničkom bombardovanju Srbije 1943-44. godine: Dostupni podaci, procene i analiza"

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-56767076

Па зато што га заболе за Србију и њене становнике, како је отишао из своје дедовине тако ће и одавде отићи. Јер такав неће бринути о комшилуку и о својим коренима већ ће рећи, ма заболе ме што комшији гори изба кад га ни не познајем. А онај ко је овде генерацијама и који нема друге државе тај ће јако добро да размисли пре него ли ишта лоше урада, јер ту ће му и деца после њега живети.
U redu je to , samo sto sam ja drugo pitao :"zasto se u Srbiji biraju nestarosjedioci najvise na vazne funkcije ?"

Mozda kao kremenko guraju nogama autobus
Evo ih
68d85f8188ef3d5a56c98e8350e238f9.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Од данас радничка храна звана бурек 200 динара. Шта раде ови студенти...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ono sto je očigledno kod svih desavanja koji rade studenti je da je sve prirodno nista na silu, od marseva, voznje bicikima itd zezanje pesma nista im nije tesko mladost raznolikost i sto je najbitnije vide im se lica, takodje i poljoprivrednici u istom raspolozenju, traktore sami dobrovoljno doterali u bg zurka sa decom i narodom a sa druge strane sve na neku silu kopiranje pa i ovaj mars sa kosova bez obzira sto je sns al nekako tmurno neki navijaci u kapuljacama sve nekako jednobrazno na neku silu ipak i to predstavlja deo Srbije moglo je i to koloritnije sarenije.

U redu je to , samo sto sam ja drugo pitao :"zasto se u Srbiji biraju nestarosjedioci najvise na vazne funkcije ?"
Vojvodinu drze krajisnici i crnogorci,Veoma mali procenat Starosedeoca je na bilo kakvoj funkciji.Policija , vojska , politicari i vecina medecinskog osoblja su "dodjosi"
Mi i dalje sedimo na klupi ispred kuce i ogovaramo dodjose i govorimo kao i nasi dedovi "ta mante ih,meni je i ovako dobro" " ta bilo je i gore pod madzarima i svabama" i slicni divani :ROFLMAO:

Vojvodinu drze krajisnici i crnogorci,Veoma mali procenat Starosedeoca je na bilo kakvoj funkciji.Policija , vojska , politicari i vecina medecinskog osoblja su "dodjosi"
Mi i dalje sedimo na klupi ispred kuce i ogovaramo dodjose i govorimo kao i nasi dedovi "ta mante ih,meni je i ovako dobro" " ta bilo je i gore pod madzarima i svabama" i slicni divani :ROFLMAO:
Zar nije svejedno odakle je neko ? Recimo na primjer ovde ima ljudi na tim funkcijama koje si naveo ,iz Srbije i uze i sire izbjeglica iz federacije ,Hrvatske ,..ne mnogi ali ima , jos nisam cuo da je neko pomenu ,sta ce nam taj doktor ili direktor,...on je Srbijanac ili on je Crnogorac ili slicno.

Nazad
Vrh