Chat 17

Ја се надам да ће Русија да их ресетује и да врати моторе са унутрашњим сагоревањем.... нису ми јасни немци... направили мотор који ''тера'' милионе километара па их онда ''угасили''...
Ако Русија не ''истера'' на Дунав бојим се да ћемо гледати богаташе који терају електромобиле док грицкамо скакавце из мека и пијемо кокаколу... и гледамо како блекрок обрађује наше парцеле...

Полако док се не сете да и трактор може на струју...
Гледај електрику у аутомобилима као еволуцију. То што је данас скупље, немам сумње, сутра ће да буде јефтинија технологија, проступачна колико је приступачан и најобичнији буџетни аутомобил.

А трактора на струју већ имаш, чак и код Индијаца - мени се чини да је одлична ствар за пластенике, а ако дођу до батерије да издржи радну смену, прећићемо (ако доживимо) и на такве машине, као што су наши дедаци прешли са коња на тракторе.

Гледај електрику у аутомобилима као еволуцију. То што је данас скупље, немам сумње, сутра ће да буде јефтинија технологија, проступачна колико је приступачан и најобичнији буџетни аутомобил.

А трактора на струју већ имаш, чак и код Индијаца - мени се чини да је одлична ствар за пластенике, а ако дођу до батерије да издржи радну смену, прећићемо (ако доживимо) и на такве машине, као што су наши дедаци прешли са коња на тракторе.
Mislis na traktore ispred skupstine?

-Halo Bing ,kako brat,,, ponovo na informativnom razgovoru, bas voli posjete iza resetaka, nego imam kolekciju rabljenih traktora,puna ih je ulica, kao novi stari su samo 50 godina, jesi zainteresovan? Cijena prava sitnica .

Ако власници нису аванзовали или неки други (писани) договор направили, верујем да ће хитна помоћ имати посла целу ноћ по селима.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Удружење повртара штити студенте 2.0 и даје изјаве, сад на ртс-у. Ау...

Нисам био сигуран да сам чуо 2.4. јесу то неки еволуирали или водитељ помешао са рутером

Postoje drvena kola. Sve od drveta.
Poslije dođoše gvozdena. Drvo okovano gvožđem.
Točak je sastavljen od segmenata, obično 6, i u njih idu palcovi a okolo se stavlja metalna šina. Ti segmenti se zovu gobelje. Kad se točak okreće jedna upada u blato sa druga izlazi.
Izgleda prosto ali trebalo je biti majstor u to vrijeme i napraviti dobar točak. I odabir materijala je bio bitan. Svaki dio se radio od drugog drveta.
Kod nas se kaže NAPLOTAK.

Palci su ono što spaja gobelju sa trupinom. Trupina je onaj dio što ide na osovinu.
Na slici je lijevča i služi da podržava lotre. Ove na slici su teretne a imaš i za laka kola a zovu ih šarage.
U sukobu kočijaša lijevča je bila glavni alat za ubjeđivanja ko je u pravu i ko ima prednost.
Samo izvučeš špicu i oružje je u ruci.
Lijevča se na točku oslanja na štecln i osigura špicom. Po pričama starih bojdžija, štecln na štapu je bila stvar prestiža.
I kod nas se zove LEVČA.

Predsednik Vucic izjavio da je njegova procena da ce biti do 80000 protestanta sutra, da ih dovode iz cele Srbije da su to bogat ljudi i da kad dolaze imaju i smestaj i veceru a nase pristalice su siromasni pa mi moram da im obezbedimo prevoz i imamo samo za sendvic.

Nazad
Vrh