Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Гледај електрику у аутомобилима као еволуцију. То што је данас скупље, немам сумње, сутра ће да буде јефтинија технологија, проступачна колико је приступачан и најобичнији буџетни аутомобил.Ја се надам да ће Русија да их ресетује и да врати моторе са унутрашњим сагоревањем.... нису ми јасни немци... направили мотор који ''тера'' милионе километара па их онда ''угасили''...
Ако Русија не ''истера'' на Дунав бојим се да ћемо гледати богаташе који терају електромобиле док грицкамо скакавце из мека и пијемо кокаколу... и гледамо како блекрок обрађује наше парцеле...
Полако док се не сете да и трактор може на струју...
Mislis na traktore ispred skupstine?Гледај електрику у аутомобилима као еволуцију. То што је данас скупље, немам сумње, сутра ће да буде јефтинија технологија, проступачна колико је приступачан и најобичнији буџетни аутомобил.
А трактора на струју већ имаш, чак и код Индијаца - мени се чини да је одлична ствар за пластенике, а ако дођу до батерије да издржи радну смену, прећићемо (ако доживимо) и на такве машине, као што су наши дедаци прешли са коња на тракторе.
Мислим да је бурек јефтинији.Mislis na traktore ispred skupstine?
Kod nas se kaže NAPLOTAK.Postoje drvena kola. Sve od drveta.
Poslije dođoše gvozdena. Drvo okovano gvožđem.
Točak je sastavljen od segmenata, obično 6, i u njih idu palcovi a okolo se stavlja metalna šina. Ti segmenti se zovu gobelje. Kad se točak okreće jedna upada u blato sa druga izlazi.
Izgleda prosto ali trebalo je biti majstor u to vrijeme i napraviti dobar točak. I odabir materijala je bio bitan. Svaki dio se radio od drugog drveta.
I kod nas se zove LEVČA.Palci su ono što spaja gobelju sa trupinom. Trupina je onaj dio što ide na osovinu.
Na slici je lijevča i služi da podržava lotre. Ove na slici su teretne a imaš i za laka kola a zovu ih šarage.
U sukobu kočijaša lijevča je bila glavni alat za ubjeđivanja ko je u pravu i ko ima prednost.
Samo izvučeš špicu i oružje je u ruci.
Lijevča se na točku oslanja na štecln i osigura špicom. Po pričama starih bojdžija, štecln na štapu je bila stvar prestiža.
Ko ih jebe sami su to birali,nisu morali da ih dajuСве је ово нечија мука купила и овако да оде...
Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Znam da nisi,pa te zato provociram da nesto postavis!Jesi li video da sam ja postavio bar jednu sliku za ovih 12 godina??