Chat 17

Nema ovde mesta radosti...
Pitanje za sve:
Da li ste bili svesni ophođenja (belo)svetskih lidera sa ostatkom sveta i pre ovog videa ?
Da li mislite da Putin ili Si drugačije razgovaraju ?
Za Putina sam video u par snimaka , doduše dosta straijih, isti obrazac ponašanja u "razgovoru", samo bez vike i galame ....
I posle ispada, "poklonili" smo nekome NIS...
Braći...
Sve je deo političke igre, Istoka i Zapada, a mali su tu samo moneta za potkusurivanje...
S druge strane, ako već ide priča, pod moranje, radije bih se skupo prodao, nego izgubio i ono malo što imam !!!!

@dobrodol - Pa i Zelenski bi se prodao ali ovaj nece da mu garantuje nista .
Samo zamisljam sta ovoga naseg pametnjakovica ceka ako ne otvori ambasadu u Jerusalimu i Hezbolah ne proglasi teroristima a sam je to i potpisao . Kao i normalizaciju odnosa sa Kosovom . Ali naseg nece ni primati u ovalnu sobu vise nego ce ga ovako ribati treci podsekretar sekretara u Beogradu .

Pa Zelenskom uvjek ostaje opcija da se proda Putinu i zadrži minerale za sebe koje su pirgavi namečili...jest malo nezgodno ali je nakon svega jedino racionalno.

Нисам ухватио да ли је било нешто у медијима, али да ли неко зна шта је то имала "Поштанска штедионица" последњих дана? Чујем да су људима скидане неке паре, свакоме различито, мени није радило извештавање СМС-ом о уплатама, нису им радили којекви сервиси, тј. услуге и то не мислим на оне преко Нета и све те е-керефеке. О чему се ту ради?
Meni ne radi aplikacija.

Амери кажу да престаје сва помоћ украјини.

Овај фашиста зеленски је требало да има муда пре него што је заратио са светском велесилом.

Да су се лепо договорили са рујама не би распарчали земљу.

Али и ово је нека врста игре... Опет пишем ако рује не изађу на Дњепар и Дунав онда испада да је рат договорен са америма...

Ovo je jako jako zanimljivo . Dosad nevidjeno u diplomatskim pregivorima na predsjednickom nivou , kako god . Na prvu : nikad nesto slicno nije vidjeno . Uglavnom su ti dogovori odradjeni iza zatvorenih vrata , prepiske ,timovi ,.. slikanje sa osmjesima ,izjave... Ovo je nevidjeno , lici na predstavu ,a opet nije. I bitno i zanimljivo , nevidjeno..
Licno nemam neki stav jer je tako komplikovano , a sa kolegama Amerima na nekim mrezama iscitavam i piskaram , zasad mi je to najinteresantnije .
Uglavnom nevidjeno dosad. Jedino misljenje koje imam zasad je jedna cesta greskica koja zivot znaci u ovakvim pregovorima : Zelenski prica Engleski , onako , solidno... Sta me nervira: kad neki politicari , koji pricaju Engleski , bolje ili gore , jedva cekaju da se pokazu da oni eto govore Engleski ,pa vode pregovore bez prevodica...
U ovakvom , cudnom ,brzinskom pregovoru , koji zivot znaci , sa dvije ovakve zmije britke politicke ,kao sto su klovn Trump i virtuoz Vance , zelenski je trebao pricati na svom jeziku , sa prevodioecem , to bi zvucalo mnogo mnogo drugacije

Ovo je pakao od videa . Ko se raduje ovome nema mozga ni grama . Zelenskog ne volim ali ovakvo ponasanje od Trampa je cista bahatost . Ovo i nas ceka kao i ostale manje drzave kada mu se digne .
Nije bahato opšte već je realno. Zaslužio je sve. Već par godina ide po Zapadu i dribla vođe zemalja moćnijih od njegove ka da je na čelu prve sile sveta, a ne trećerazredne zemlje koja je u ratu sa drugom silom slom sveta i od čije vojske pitanje šta je u ovom trenutku ostalo.

Tramp pokušava da ispregovara primirje i mir, a ovaj ludak hoće da nastavi rat. Kaže nema pregovora za ubicom i teroristom (Putin). Kaže hoće sve teritorije sa sve Krimom. I ko jagoda na tortu kaže da hoće Rusija da mu plati odštetu. Možda u sebi želi i trijumfalno sa vojskom da umaršira u Moskvu. Sve to toliko nema veze sa realnom situacijom na terenu da tj. čovek ili je lud ili ima neki čudan razloga zašto to radi. Kokain daje lažni osećaj moći, ali na baš toliko.

On izgleda nema nameru da prestaje sa ratom. Lepo mu je reko Tramp šta će da se desi bez Američke pomoći. Čak i da cela Evropa nastavi da ga pomaže to nje ni delić koliko je to radila Amerika. Plus ta pomoć nije samo ova vidljiva u oružju. Mnogo bitan deo Američke pomoće je nevidljiv, a ogleda se u obaveštajni podacima, korišćenju satelita i sl. Evropa tu vrstu pomoći ne može da pruži sve i da hoće.

Ukrajina i kompletni njeni saveznici su u ovom slucaju naisli na velikog protivnika. Sad polako odustaju jedan po jedan i ovakvih otvorenih sukoba ce biti sve vise.
Steta za Ukrajinu. Velika drzava, sa mnogo bogatstava i solidno velikom populacijom, ce biti vracena u kameno doba.

Javelin je presudio prvih desetak dana rata , plus obavjestajni ,satelitski i drugi podaci . Himars kasnije i Patriot... To svakako nije otpad. Ne potcjenjujem ukrajinsku hrabrost , brzu prilagodljivost ,disciplinu ,orijentaciju na dronove ,..ali nije bas otpad samo dosla od Amera.
DA je tramp sibicar to stoji

Ukrajina i kompletni njeni saveznici su u ovom slucaju naisli na velikog protivnika. Sad polako odustaju jedan po jedan i ovakvih otvorenih sukoba ce biti sve vise.
Steta za Ukrajinu. Velika drzava, sa mnogo bogatstava i solidno velikom populacijom, ce biti vracena u kameno doba.
Apsolutno pogresna konstatacija . Mnogo vecu stetu i pad ugleda je dozivio putin od Ukrajine

Ne znam stvarno, niti me zanima previse.
Hteo sam samo da kazem da je lepa i perspektivna zemlja fasovala zato sto je njeno vodjstvo mislilo da je mnogo dobro i korisno biti vazal zapadnih sila.
Rusa je uvek u svakom ratu ginulo, ali kao sto vidis ima ih i dalje.

Mozda je najveci problem sto vise tj odavno ,ni ugovor ni dogovor neznace nista . Pocev od UN koje su trebale biti neki vrh svjetskih odnosa , a obicni su kerov k..., pa do ugovora svih. Realno , bilo koji bitan ugovor nije postovan . Ukrajinci razduzili atomske u zamjenu za garantovanje sigirnosti , ..nista. Sa druge strane Nato se nece siriti ,..nista . Nepovredivost granica ,..nista . Zabranjena oruzja,...nista, itd .
Cemu vise diplomatija ako se nista ne postuje , znaci samo sila , netreba se u drugo uzdati?

Javelin je presudio prvih desetak dana rata , plus obavjestajni ,satelitski i drugi podaci . Himars kasnije i Patriot... To svakako nije otpad. Ne potcjenjujem ukrajinsku hrabrost , brzu prilagodljivost ,disciplinu ,orijentaciju na dronove ,..ali nije bas otpad samo dosla od Amera.
Po americkim reklamama , u stavrnosti je artiljerija najvise oklopa razbila , jevelin je kao i francuski pokret otpora , vise su razbili sa onim poljskim sistemom.
Ispravka u vezi duga po americkim podatcima 183 milijarde od toga su ukrainci primili 83 ,tu spadaju i patrioti i jevelini

Mislim da to nema mnogo veze sa Trampom. To kopanje ruda je najverovatnije planirano još pre početka rata. Svima nam je bilo jasno posle svakog USA paketa "pomoći" Ukrajini da će to bit naplaćeno sa kamatom.
Ispravka u vezi duga po americkim podatcima 183 milijarde od toga su ukrainci primili 83 ,tu spadaju i patrioti i jevelini
Sad sam gledao Trampovo obraćanje uživo. On kaže 350, a želi da naplati 500. :ROFLMAO: E to već jeste šibicarenje.
Šteta zbog rata, nesreće i poginulih ljudi. Ako dođe do podele Ukrajine između Amera i Rusa. Vrlo brzo će u oba dela da se izgradi sve mnogo bolje nego što je bilo.
E sad ko će šta da eksploatiše, zabole prosečnog Ukrajinca. Ne znam koliko im znači da li će to da rade domaća korumpirana ekipa i oligarsi. Ili ruska ekipa ili američke kompanije. Običnom Ukrajincu se isto vata. Ali očigledno da su mnogi progutali mamac i krnuli na jednu od strana. Verovatno se sad pokajali.

Uglavnom Zelenskom je danas bio los dan.On je iskren ,jednostavan predsjednik koji se zadesio kod putinove agresije . ( napomena ,nije ga bilo 2014 da se ne zbunjuje) .,Mislio je da ide na pregovor da potpise oko rudnika za dug i da dobije bilo kakvu garanciju , a upao u uzivo shou sa 2 vidre ,pitaj boga koji iq imaju tramp i vens , a on jos kao eto znam ja engleski pa cemo tako caskati . Nije trebao ni ici , tako bitnu komunikaciju o zavrsetku rata je trebao voditi prepiskom , sa nekim timom svojih ljudi prema Amerima ...

Nazad
Vrh