Chat 17

Od dva covjeka u zivotu sam cuo skoro istu pricu ,oba su iz Srbije , da su od Srba najgori ,najzadrtiji ljudi sa Kosova i trougao Mladenovac,Pozarevac , Smederevo , par puta se licno uvjerio. Mozda jos neko ima slicna saznanja?

Нисам ухватио да ли је било нешто у медијима, али да ли неко зна шта је то имала "Поштанска штедионица" последњих дана? Чујем да су људима скидане неке паре, свакоме различито, мени није радило извештавање СМС-ом о уплатама, нису им радили којекви сервиси, тј. услуге и то не мислим на оне преко Нета и све те е-керефеке. О чему се ту ради?
Burazer mi radi tamo u bg , radili su i nedeljom ,zadnje 2 , mijenjeli neki softver

Удео руског гаса на европском тржишту 24%. Пре рата био ~30 %.
Нико сад не спомиње ограничену цену нафте и гаса, већ плате шта кошта. Јесте да су им опет увели 15-ти или 16-и пакет санкција али се не буне. Нико не спомиње инфлацију и било какве несташице.
Остаје да видимо шта су сад смислили французи и енглези.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Tmam jednog prijatelja u Sakt Petersburgu.Plate su im slične našim ali je sve jeftinje,počevši od hrane,dažbina,13-e plate.Rafovi puni.Ko je preživeo naše sankcije može da napiše kako smo mi funkcionisali kada si za platu mogao kupiti kilogram kafe.Putin ima veliku podršku naroda.

Od dva covjeka u zivotu sam cuo skoro istu pricu ,oba su iz Srbije , da su od Srba najgori ,najzadrtiji ljudi sa Kosova i trougao Mladenovac,Pozarevac , Smederevo , par puta se licno uvjerio. Mozda jos neko ima slicna saznanja?
Бежте слепци иду Смедеревци. Али само део у граду и предграђу... Моравска и Шумадијска села су прави поштени домаћини.

1941. 05. јуна је била експлозија у тврђави и сравнила цео град... много правих Смедереваца је погинуло а касније се у град слило и кусо и репато... Има много људи који су се доселили са Косова и Метохије и то је још додатно спустило ниво културе и образовања.

Ако си мислио тиме да мени посредно кажеш да сам исти такав није ти успело. Не гледаш човека кроз групу или кроз место рођења као што ни ја Србе из Републике Српске не гледак кроз твој пример.

А мислим да си поштен и вредан човек и да бих те увек имао поред себе у рову кад загусти.
Скроз те разумем и ја сам понека имао те таласе заслепљености западом.
Иако сматрам да су и исток и запад иста *овна опет мислим да смо више западни народ са малим делом православне душе јер смо се од православља одродили а расли на америчким каубојским филмовима и холивудским срањима...

Кад је човек млад он је по правилу револуционар. Кад сазри као особа онда постаје конзервативан у смислу да постаје патриота и националиста.

Само колико год да пишем лоше о Србима ја их још више и жешће волим јер то је мој народ. И такав је само зато што такви ветрови дувају са свих страна.

Ima krajeva naše nam lepe zemlje Srbije gde stvarno treba izbegavati ići, pogotovo ako je neka trgovina u pitanju.
Ne bih da pišem gde tačno da se neko ne nađe prozvan i ne uvredi.

Изгледа да ће експеримент да се спроведе коме је намењен...

11-marija.jpg.webp

https://www.dnevnik.rs/vesti/politi...e-ostalo-cemo-preziveti-pobedicemo-2025-02-25

Једино ако их нападне русија из калињинграда... Или ће да ратују са украјином

Poslije rata sam se bavio trgovinom po cijeloj ex yu . Ovde svi pominju Sabac kao negativno . Ja licno sa Sapcanima i Macvom samo pozitivna iskustva . Ali sa KG ,joj majko. Dobri ljudi , al u poslu zajebat....
Isto u Sarajevu se moglo naletit na svasta ,od dobrog do nedo bog , pogotovo Sandzaklije u SA .joj

Мислим да је свугде исто, до трговаца је. Половина има реалне цене и договор, друга половина као да продаје уређаје за одржање живота, ем скупо и нема ценкања. Став и приступ да не спомињем.
Имаш мањих продавница ауто деловима где добијеш попуст за плаћање кешом и могућност враћања делова и наручивања. Код великих, озбиљних продаваца су у фазону ако није у радњи онда то не постоји.

Кад је човек млад он је по правилу револуционар. Кад сазри као особа онда постаје конзервативан у смислу да постаје патриота и националиста.
Ko u mladosti nije bio ljevičar taj nema srce a ko u starosti nije desničar taj nema mozga... Vinston Čerčil

"Амбис" сигурно.

Lepo je prikazano na ovom filmu bez preterivanja i izmišljanja. Tečnost bi trebalo da u vanrednim situacijama omogući posadi da izađe iz potopljene podmornice i izroni bez opasnosti od dekompresione bolesti i sa mogućnošću podnošenja pritiska na dosta većim dubinama nego kada je u plućima gas. Ed Haris u Ambisu upravo zaranja na velikoj dubini gde to ne bi bilo moguće sa normalnom ronilačkom opremom.

Ne znam zašto posada na Kursku nije pokušala sa ovim pošto verujem da je toga bilo na podmornici. Nisu bili na prevelikoj dubini (108 m). Možda nisu mogli da dođu do opreme jer su preživeli ostali zarobljeni u zadnjem delu podmornice.

Predsednik opsitne Raca prosle nedelje rekao nema zakonskih okvira da se usvoji zahtev poljoprivrednika koji su blokirali racu, da se porez vrati na 2024 iznos, a danas Skupstina opstine usvojila zahtev poljoprivrednika.

Izgleda da ipak postoje zakonski okviri, ali tek kad se izvrsi pritisak u totalnoj blokadi puteva.

Nazad
Vrh