Ja sam tu reč čuo u požarevcu u vojcu po okolnim selima crniće batuša crljenjacOdakle tebi taj reč? Ja nisam čuo da neko dalje od našeg kraja to izgovara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam tu reč čuo u požarevcu u vojcu po okolnim selima crniće batuša crljenjacOdakle tebi taj reč? Ja nisam čuo da neko dalje od našeg kraja to izgovara.
Znam na sta mislis.Зна ли неко да објасни или из искуства да ли је мени потребан курс или како се већ зове везано за "ц" и "е" категорију? Нисам професионални возач, повремено возим, за сопствене потребе, не идем у иностранство. Убеђују ме да треба.
To se zove CPC i obavezno je za sve vozace koji upravljaju teretnim vozilom preko 7 tona.Obavezan je jedan dan obuke,odnosno 6 skolskih časova godisnje i mora da bude upisano u vozackoj dozvoli.Dosad je bio petogodisnji period da se to obavi a od 1.1. 2025. se nesme obavljati upravljanje vozilom bez polozenog CPC.Kazne ce se pisati na vozaca i firmu a obavezan je i za sopstvene potrebe.Зна ли неко да објасни или из искуства да ли је мени потребан курс или како се већ зове везано за "ц" и "е" категорију? Нисам професионални возач, повремено возим, за сопствене потребе, не идем у иностранство. Убеђују ме да треба.
I treba i ne treba, zavisi na kakvog pandura naletiš.Zakon oslobadja obaveze ako je manje od 7,5t i ako voziš za svoje potrebe.Možeš i preko 7,5t ako voziš materijal ili opremu koja ti treba za osnovno zanimanje, ali opet zavisi na koga naletiš.Зна ли неко да објасни или из искуства да ли је мени потребан курс или како се већ зове везано за "ц" и "е" категорију? Нисам професионални возач, повремено возим, за сопствене потребе, не идем у иностранство. Убеђују ме да треба.
Mozes da vozis naravno,ali ce da ti pisu kaznu ako upravljas vozilom preko 7,5 cak i za sopstvene potrebe!I treba i ne treba, zavisi na kakvog pandura naletiš.Zakon oslobadja obaveze ako je manje od 7,5t i ako voziš za svoje potrebe.Možeš i preko 7,5t ako voziš materijal ili opremu koja ti treba za osnovno zanimanje, ali opet zavisi na koga naletiš.
Meni nisu pisali za 18t, uzeo od drugara terao gradju, zaustavlja sve standardno CPC, samo rekao za sopstvene potrebe ide na gradilište i to je to.Još mi rekao da izvadim jer je samo 6000 din, važi družeMozes da vozis naravno,ali ce da ti pisu kaznu ako upravljas vozilom preko 7,5 cak i za sopstvene potrebe!
Od 1.1.2025. mora da se posedujeMeni nisu pisali za 18t, uzeo od drugara terao gradju, zaustavlja sve standardno CPC, samo rekao za sopstvene potrebe ide na gradilište i to je to.Još mi rekao da izvadim jer je samo 6000 din, važi druže
Ruska fregata klase admiral Goskov , uplovila u Havanu Kuba , valjda oko 180km od obale SAD. Stize i neka nuklearna podmornica. Ova fregata nosi rakete Cirkon. Mozda neznaci nista ,al eto.
Lijepo za gledati pri lansiranju kako se pale jedan pa oba rotaciona motora ,pa marsevski.
Like ne stavljam jer vidim da nevolis to.Ma kakvi cirkoni , zapad ce unistit Kremaljske stjenice , posebno obucene za hibridno ratovanje od kgb-a , bodu francuze do kosti , evo i Makron pao zbog njih na izborima .
Jos malo opcenito o bubama ako netko ne zna
Nastavi da trazis taj sto pratis.Preporuka za neki kamion do 7,5 tona treba mi da moze da ponese 100 do 150 prasadi ili oko 20 teladi tezih, gledao sam po oglasima atega 818, drugar navalio reno ili daf kaze jeftini su, ne znam ni sta da gledam kamion sam zadnji put vozio kad sam polagao, budzet do 10 hiljada eura
Kad nisu saglamni...Odakle tebi taj reč? Ja nisam čuo da neko dalje od našeg kraja to izgovara.