Михајло, иди у к... - једног дана ме шаљеш у три лепе, а данас ми персираш. Де престани са тиме!
Чек' да разјаснимо - САД су ступиле у први рат ступиле априла '17. после наводног "проваљивања" од стране Британаца да су Немци наговарали Мексико да објави рат САД и претходне проратне кампање у америкој јавности. До тог дана се у Европи догодило свашта, али баш свашта. То је било готово три годне од када је Србија у рату, па нисмо ми били амерички савезници, већ су они после три године извагали да буду наши.
Ни у други рат нису ушли да се боре "за све добро, а против свега злог", чак су и поменути "ленд лиз" започели марта '41, значи годину и по дана од почетка рата и тек после Перл Харбура у децембру '41. одлучили да се укључе и то не у Европи, где је била највећа кланица, већ на Далеком Истоку. Ни ту нису били ти који су одмах заузели страну, већ им се догодио повод да ступе у рат који је могао и да се не догоди. Дакле, без обзира на величину и индустријски потенцијал, они су били ти који су се придруживали другима у нечему што је трајало.
Ал' ово "окретање Западу" које не само ти помињеш је једна огромна глупост јер је лаж само таква. Политика Србија ама баш никада није била анти-западна, већ је сматрала своје интересе пречим од западних.
Када је почело срање у Југославији, реалан интерес Срба је била некакава заједничка држава, да јој се народ не развеје по некаквим новим државама насталим на комунистичким границама (последњи поздрав почившем Роберу Бадентеру), где ће постати маргинализовани и без политичког утицаја за било шта, сразмерно свом уделу у становништву тих држава (Ко је рек'о Црна Гора!?). Шта у тој жељи да макар своје људе сачуваш заједно има да буде "окретање од Запада"?
Па није Слоба био референт више академије марксизма који је каријеру почео у Карл-Маркс-Штату, већ банкар који је радио у Америци који цевчи виски и пућка томпусе, а нити су му са Запада говорили "Е, 'ај ви Срби да будете прозападни, па ћемо да вам сачувамо Југославију", а он им одбрусио: "Напасете нам се mooda, багро капиталистичка! Ми смо комунисти и сами ћемо, без вас, да је сачувамо!", па се ти са Запада понели према нама тако како јесу.
Тамо на Западу се ником не 'ебе ни 2% за било које српске националне интересе и по њима Србија нема шта да писне када се тиче Срба ван те АВНОЈ-ске Србије, да ћутимо и будемо благодарни што нам не ломе ребра сваке сезоне, па ако будемо добри и послушни, да нас приме у некакво друштванце "европских демократија". То је максимум што ти тамо нуде. Они то тако виде и таквим ставом, већ ево трећину столећа нас јасно и недвосмилено одгурују од себе.
То што смо постали.... "евроскептични" није наша кривица, већ што су нас одбацивали и уцењивали већ деценијама у назад. Много ће морати да нам титрају јајца да би то променили.