Chat 17

Al ste vi neki puritanci. Zašto imam osećaj da većina vas koji se zalaže za te drakonske kazne redovno pravite prekršaje? Pa vam ovo dođe kao neki vid samo-kažnjavanja. :)
Ako ćemo tom logikom ajde da zabranim automobile totalno. Onda sigurno neće biti nesreća. Uvođenje drastično većih kazna gotovo nikad ne dovede do željenih rezultata. Ako će uvođenje takvih mera da vam pomogne da se osećate bezbednije na putevima ... onda OK. Mada koliko mi je poznato stanje kod nas veći problem nam je selektivna primena zakona. Ne vidim kako će veće kazne rešiti taj problem?
Нисам пуританац, ја не умем да возим без појаса. И кад препаркирам ауто у гаражу ставим појас.

Србина не умеш да опаметиш никако другачије него корбачом.
Ја бих за поновљену казну у 12 месеци дуплирао казне...

И гарантујем да не праве озбиљни породични људи казне него надобудни клинци... Мада има свакаквих...
Осим што ови старији воле да попију... волим и ја али ме тада возе... мада нисам светац... признајем.

Zaboravio sam precizne podatke, ali suština je da ako državljanin Švajcarske bude uhvaćen sa previše alkohola u krvi naravno biva isključen iz saobraćaja i kažnjen finansijski. Zatim u narednih godinu dana uopšte ne sme da konzumira alkohol (ili sme u malim količinama zavisno od težine prekršaja), a to se proverava rutinski kod njih, tipa preko jedne dlake sve vide i onda slede nove kazne ako se utvrdi nepoštovanje zakona... Drogu i da ne spominjem :)

Ma tako je. To kod nas treba da uvedu. Testira se dlaka i ustanovljava se da li je neku u svom životu ikad konzumirao alkohol. Ako se ustanovi da jeste! Automatski mu se se uvodi doživotna zabrana polaganja kao i njegovoj deci ako ih ima. Pa ti pij bato!

Alkohol, droga, cigarete..
Kamo sreće da nikada otkriveni nisu.

Mislim, ima ljudi koji ih konzumiraju odgovorno, umereno. Kako god.

Ali, mnogi imam utisak da to tako ne rade.
I to uvodi dodatni haos u već haotičnom svetu.
Od problema koje prave sebi, porodici, zatim i društvu.
Pa onda do onih koji imaju poziciju i moć da utiču na živote i sudbinu drugih ljudi.

Stvarno bih voleo da vidim i živim u svetu koji nije otkrio sve te psihodelike.
Počev od sebe prvog.

Evo jednog zanimljivog, a poznajući kanal, i činjenično istinitog videa o alkoholu:

Poslednja izmena:
Ko zna koliko ima onih sto imaju na desetine saobracajnih prekrsaja a imaju partijske veze pa budu nekaznjeni, dok ne naprave ozbiljne prekrsaje gde neko strada pa i onda umesto u zatvor opet budu pusteni na slobodu.
A ima i slucajeva gde su pod uticajem droge i alkohola ali njima nesmes nista, mora policija da ih pusti.
Kod nas zakon nije isti za sve.

Ma tako je. To kod nas treba da uvedu. Testira se dlaka i ustanovljava se da li je neku u svom životu ikad konzumirao alkohol. Ako se ustanovi da jeste! Automatski mu se se uvodi doživotna zabrana polaganja kao i njegovoj deci ako ih ima. Pa ti pij bato!
A sloboda ? Dali nam je to ista bitno u zivotu ili samo red ,zakon i zabrane?

Naučno je dokazano (mislim od strane nekih Norvežana koji su dobili Nobela) da kad bi svako na svetu imao tačno 0,4% alkohola u krvi, konstantno bez oscilacija - da tad bi imali svet bez ubistava, ratova, silovanja, pljački...

A sloboda ? Dali nam je to ista bitno u zivotu ili samo red ,zakon i zabrane?
Mislim da je dusanboss bio sarkastičan.

I mislim da mi imamo dovoljno slobode. I pored zakona.
E sada.. nije svima baš po meri tanka crta između "može" i "ne može".
Slobodni smo dokle god se krećemo unutar granica zakona.

Verujem da si mislio na nešto ovako:

@Maglap .. toga ima verovatno u bilo kom delu sveta.
Ne bi tako trebalo, ali.. kada neko tvoj drži zakon u ruci, ili ti njega u ruci, sve je moguće.
Nažalost, ne postoji niko iznad nas ljudi i sve je u našoj kontroli.

Naravno da sam bio sarkastičan. Ponesen velikim brojem postova koji se zalažu za drastično kažnjavaće saobraćajnih prekršaja valjda misleći da će se time rešiti problem udesa sa smrtnim ishodima. Malo me to iznervira kad ljudi razmišljaju u smeru "ma ja bi njima svima pokazo da sam vlast...". Ko kad se ljudi zalažu za neke delove iz šerijatskog zakona npr. sečenje ruku za sitne krađe. Pritom im ovi "beli okovratnici" kradu milione, a za njih narod kaže "jbg. snašo se čovek."

Država je postala poprilično efikasna prilikom naplate svojih potraživanja što za kazne, što za računi ili šta god. Dok di za svoje moraš da prođeš kroz razne zavrzlame. Zanima me kako ću ja da prođem sada kad me ujeo me pas lutalica i čujem da imam zakonom zagarantovano pravo za naplatu štete. Pritom znam da ljudi naplaćuju to čak i kad nije ujed lutalice ili možda i čak i lažiraju ujed. Inače u mom selu problem sa psima je ogroman. Ljudi šetaju sa motkama u ruci i niko ne radi ništa po tom pitanju.
Da li je neko ima iskustva sa ujedom lutalice i naplatom štete?

Zaboravio sam precizne podatke, ali suština je da ako državljanin Švajcarske bude uhvaćen sa previše alkohola u krvi naravno biva isključen iz saobraćaja i kažnjen finansijski. Zatim u narednih godinu dana uopšte ne sme da konzumira alkohol (ili sme u malim količinama zavisno od težine prekršaja), a to se proverava rutinski kod njih, tipa preko jedne dlake sve vide i onda slede nove kazne ako se utvrdi nepoštovanje zakona... Drogu i da ne spominjem :)
I opet svi udaraju po gudri, Amurikanci narocito.

Naravno da sam bio sarkastičan. Ponesen velikim brojem postova koji se zalažu za drastično kažnjavaće saobraćajnih prekršaja valjda misleći da će se time rešiti problem udesa sa smrtnim ishodima. Malo me to iznervira kad ljudi razmišljaju u smeru "ma ja bi njima svima pokazo da sam vlast...". Ko kad se ljudi zalažu za neke delove iz šerijatskog zakona npr. sečenje ruku za sitne krađe. Pritom im ovi "beli okovratnici" kradu milione, a za njih narod kaže "jbg. snašo se čovek."

Država je postala poprilično efikasna prilikom naplate svojih potraživanja što za kazne, što za računi ili šta god. Dok di za svoje moraš da prođeš kroz razne zavrzlame. Zanima me kako ću ja da prođem sada kad me ujeo me pas lutalica i čujem da imam zakonom zagarantovano pravo za naplatu štete. Pritom znam da ljudi naplaćuju to čak i kad nije ujed lutalice ili možda i čak i lažiraju ujed. Inače u mom selu problem sa psima je ogroman. Ljudi šetaju sa motkama u ruci i niko ne radi ništa po tom pitanju.
Da li je neko ima iskustva sa ujedom lutalice i naplatom štete?
Јбг ,а како на западу може све да се поштује? Како ови наши гастарбајтери могу у Немачкој,Аустрији,Швајцарској,...да буду фини и културно да поштују све законе да чак ни не пљуну на улици јер је и то тамо кажњиво. Значи код нас треба да буде јавашлук да могу сити од преко да дођу и да се овде испрде. Значи нека буде дивљи запад мени не смета,то је нормално само да могу да возим без појаса са телефоном на увету и прстом у носу. Ма супер нисмо ми за боље нас треба оградити и не дати нам да изађемо из кавеза док се сви међусобно не поубијамо. Смета нам безакоње,а сад када се нешто ради на томе одма нам смета покушај државе да стане том безакоњу на реп.

Што се тиче уједа паса луталица иде се у амбуланту да се констатује ујед,онда они обавештавају надлежну службу,полицију или комуналне редаре који излазе на увиђај и праве записник. После тога се узимају записници из хитне и МУП-а или комуналне службе и са тиме код адвоката па тужба.

Nazad
Vrh