Chat 17

Јунаци смо да ''терамо'' кад мислимо да нас не виде и да кршимо закон. Јер тај закон није наш него него неке друге државе па нам наметнули.
И гледамо да не платимо наш прекршај. Потурамо жене и мајке које не возе да нас маскирају...

И то је само саобраћај... бацамо смеће, пишамо и серемо где стигнемо, псујемо Бога, немамо поштовања ни према коме, мрзимо сиротињу али страхопошујемо и обожавамо богате, продајемо дедовину... а онда нам криво кад неки јачи баја то чини нама...

Држава и друштво а то смо ми сами форсира педофилију и некрофилију.... нису нам свети ни свеци ни мајке ни труднице ни жене ни нико...

Е када се то пребаци на све остале сегменте друштва онда се дође у овакву ситуацију... Сви се сналазе... овај мало мање онај мало више... овај на нижој позицији а онај на високој...
Боли на она ствар за неко дете које је настрадало а бахати возач добио пар година... али то је туђе дете.... и то је тамо негде на крају света а не у комшилуку....

То је наша реалност... да преваримо, да се снађемо, да зајебемо...

Sami smo krivi za sve jer većina ne .ebe živu silu.Šta je problem vezati pojas, upaliti svetla ako već nemaš dnevna na autu, hands free za telefon nije kvantna fizika.
Recimo za one koji stave malo dete u krilo i tako voze udario bi kaznu od milion dinara da se sve puši.

Дете у крилу,куче и телефон на увету то би казнио и затвором. Ја сам научио чим седам у кола да вежем појас,светла и брзину да поштујем. Колега на послу када је почео са мном да ради на камиону каже јбт гледам те како возиш све по ПСу,реко јбг брате једна казна и ја два дана радим за Џ. Иначе он пре тога радио годинама као таксиста па навикло на курчење и дрску вожњу. То у НС не праштају ајде у мом граду могу да се извучем али у НС,БП,СО,СУ већ друга прича још када виде на камиону БГ табле само буде "Београђани мамицу вам вашу" или "То нису људи то су Београђани имају ти пара".

Јунаци смо да ''терамо'' кад мислимо да нас не виде и да кршимо закон. Јер тај закон није наш него него неке друге државе па нам наметнули.
И гледамо да не платимо наш прекршај. Потурамо жене и мајке које не возе да нас маскирају...

И то је само саобраћај... бацамо смеће, пишамо и серемо где стигнемо, псујемо Бога, немамо поштовања ни према коме, мрзимо сиротињу али страхопошујемо и обожавамо богате, продајемо дедовину... а онда нам криво кад неки јачи баја то чини нама...

Држава и друштво а то смо ми сами форсира педофилију и некрофилију.... нису нам свети ни свеци ни мајке ни труднице ни жене ни нико...

Е када се то пребаци на све остале сегменте друштва онда се дође у овакву ситуацију... Сви се сналазе... овај мало мање онај мало више... овај на нижој позицији а онај на високој...
Боли на она ствар за неко дете које је настрадало а бахати возач добио пар година... али то је туђе дете.... и то је тамо негде на крају света а не у комшилуку....

То је наша реалност... да преваримо, да се снађемо, да зајебемо...
...i bacamo smeće...

Pojas, telefon, bahato prekoračenje brzine (+50/60%), alkohol (0%), preticanje kolone, crveno svetlo...
Od godinu do trajno oduzimanje dozvole, a kazna...
Pa ko kredit da se guli, pogotovo ako se izazove nesreća.

A neko reče za pojas - mnogo!?
Ama 1000 evra minimum!
Sedaš u kola, zatvoriš vrata, VEZUJEŠ POJAS, onda ključ u bravu i startovanje motora!

Стоп и одстојање... и стрпљење... схватити себе као витеза и нудити компромис... сарађивати у вожњи... без бахаћења... кретати на време...

Гарантујем да свако од нас се тако понаша према другару, пријатељу, комшији... гарантујем да смо свако од нас 90% добри људи... само што смо толико напети и бесни да једва чекамо негде да се ''издувамо''. *ебе нас оних десет посто нас самих... јер не можемо да искажемо свој најбољи потенцијал... зато настају и конфликти, проблеми и нестрпљења... и на крају болест и зависност...

Треба наћи другачији вентил... а рад и физички напор су добра релаксација.

Ja propuštam ljude kada god mogu. Međutim, počnu da mi trube oni iza mene! Turska kasaba nam nije ravna, džaba što je 21. vek i što uz kafu, iz dnevne sobe u Srbiji gledaš uživo kako u Torontu pada sneg, ili se na Bahamima kupaju. Nema nama spasa! Kasaba od nas otišla, ali mi iz kasabe NIKADA!

A šta @Mihajlo jovičić nije do vozača!? Što ne vežem pojas kada sednem u kola, država mi kriva? To što ona toleriše neke buzdovane, šta se mene tiče, ja imam svest i vezujem pojas i ne pijem kada vozim.

Ja propuštam ljude kada god mogu. Međutim, počnu da mi trube oni iza mene! Turska kasaba nam nije ravna, džaba što je 21. vek i što uz kafu, iz dnevne sobe u Srbiji gledaš uživo kako u Torontu pada sneg, ili se na Bahamima kupaju. Nema nama spasa! Kasaba od nas otišla, ali mi iz kasabe NIKADA!

A šta @Mihajlo jovičić nije do vozača!? Što ne vežem pojas kada sednem u kola, država mi kriva? To što ona toleriše neke buzdovane, šta se mene tiče, ja imam svest i vezujem pojas i ne pijem kada vozim.
Nismo samo nas dvojica koji poštuju propise vozači. Ma koliko pazio kad te udari neki buzdovan, džaba ti poštovanja propisa.

Nazad
Vrh