Chat 17

Ima gomila YouTube kanala i videa na tu temu.

Ne znam da li neko prati redovno, ali mislim da bi i na televiziji trebali biti između emisija često.
Pet minuta - pet minuta.

Evo samo jednog u moru primera:

Poslednja izmena:
Pa, "eventualno sebe".. znači da ako imaš porodicu, supruga će ostati bez muža, deca bez oca..
A ako i porodicu nemaš, ostaće roditelji bez sina, sestra bez brata.. itd.

Inače, putnik za zadnjem sedištu koji nije vezan, povećava za 40% čini mi se, smrt putnika/vozača na prednjem sedištu.

Imaju međugradski autobusi pojaseve.
Možda ne svi, ali imaju.

Ipak, zaista ne postoji zakon o vezivanju u autobusu.

Pazi, zakon "čuva" i pojedince. Tj one koji ugrožavaju samo sebe, ne i druge.

Zašto na radu postoji obaveza nošenja zaštitne opreme?
Niko drugi neće stradati od cigle koja nekome padne na glavu, sem tog jednog nesrećnika.

Razumem ja da nama nije sve potaman.
I slažem se da nekada nije bilo tako striktno, pa smo mnogi preživeli.
Ipak.. kada se nesreća desi, i neko prođe sa manje posledica zahvaljujući tome što je bio zaštićen - verujem da je posle zadovoljan zakonom koji ga je tome primorao.

Poslednja izmena:
Pojas i kaciga u naseljenom mestu me bas nervira...
A i ne vidim razlog za tolike drasticne kazne...koga ugrozavas ne vezivanjem, eventualno sebe...
Za telefon podrzavam...to je postalo bas opasno pogotovu kada su se pojavili ovi sa ekranom na dodir...
U ceonom sa drugim vozilom proletis kroz soferku pa ubijes osobu iz drugog vozila.

Meni se desilo da sam upravljao firminim vozilom sa zabranom upravljanja.
To mi je tada delovalo bezazleno.

Kazna nije samo meni pisana, već i firmi, a mislim i vlasniku firme.
Koji je hteo "da me pojede" zbog toga što mu nisam rekao da zabranu imam.
Pa sam na sudu tvrdio da sam vozilo uzeo bez znanja.. a kako putni nalog u momentu prekršaja nisam popunio - uspeli smo se izvući.

Svakako, na moja tri, dobio sam još devet meseci zabrane i dosta para da platim.

Na stranu što je poslodavac sada morao lično voziti i razvoziti. I dobro da me nije otpustio zbog toga.

Ne razumijemo se. Firma ,poslodavac ,prije svih ostalih obavezuje radnike da nose zastitnu opreme jer firma u slucaju povrede na radu ima obaveze prema povredjenom radniku . Ako je radnik osiguran , firma nece moci odstetu prebaciti na osiguranje ako nije imao zastitnu opremu
Plus kazna od inspekcije rada.

Pojas i kaciga u naseljenom mestu me bas nervira...
A i ne vidim razlog za tolike drasticne kazne...koga ugrozavas ne vezivanjem, eventualno sebe...
Za telefon podrzavam...to je postalo bas opasno pogotovu kada su se pojavili ovi sa ekranom na dodir...
У случају несреће, чак и при мањим брзинама имаш солидне шансе да преживиш и останеш инвалид.
Онда није ствар само тебе већ умјесто да доприносиш постајеш терет породици и друштву, а могло се ријешити једноставним кликом копче на појасу.
Размишљај на тај начин и одма ће бити мање тешко везати појас или носити кацигу. :osmeh:

Pojas, telefon, bahato prekoračenje brzine (+50/60%), alkohol (0%), preticanje kolone, crveno svetlo...
Od godinu do trajno oduzimanje dozvole, a kazna...
Pa ko kredit da se guli, pogotovo ako se izazove nesreća.

A neko reče za pojas - mnogo!?
Ama 1000 evra minimum!
Sedaš u kola, zatvoriš vrata, VEZUJEŠ POJAS, onda ključ u bravu i startovanje motora!
Из дворишта излазим са везаним појасом и укљученим светлима. Зашто бих плаћао казне...

У случају несреће, чак и при мањим брзинама имаш солидне шансе да преживиш и останеш инвалид.
Онда није ствар само тебе већ умјесто да доприносиш постајеш терет породици и друштву, а могло се ријешити једноставним кликом копче на појасу.
Размишљај на тај начин и одма ће бити мање тешко везати појас или носити кацигу. :osmeh:
Ali po toj logici u malo jacem sudaru sa pojasom ostajes invalid , na teret porodici i drustvu , a bez pojasa ,mrtvak , drustvu svejedno , a porodici finansijski plus ?

Al ste vi neki puritanci. Zašto imam osećaj da većina vas koji se zalaže za te drakonske kazne redovno pravite prekršaje? Pa vam ovo dođe kao neki vid samo-kažnjavanja. :)
Ako ćemo tom logikom ajde da zabranim automobile totalno. Onda sigurno neće biti nesreća. Uvođenje drastično većih kazna gotovo nikad ne dovede do željenih rezultata. Ako će uvođenje takvih mera da vam pomogne da se osećate bezbednije na putevima ... onda OK. Mada koliko mi je poznato stanje kod nas veći problem nam je selektivna primena zakona. Ne vidim kako će veće kazne rešiti taj problem?

Da oni stvarno misle na bezbednost stavili bi blokadu na 130 - 140 kilometara u fabrici i tako bi mnogo više naroda preživelo nego sa uključenim svetlima.

Nazad
Vrh