Кажем ја ономад - не можеш да напишеш три-четири поста у овој теми, а да не поменеш Путина. Ал' није то најгоре, него што ствари интерпретираш по свом нахођењу или боље да кажем, по својим светоназорима које си нам не тако давно јасно декларисао, не оптерећујући себе чињеницама и изјавама од речи до речи и то је канда хронична појава код тебе.
Пази, ја се сећам Путинове изјаве о томе како је видео распад СССР, али сам морао да прогуглам и видим да ли сам можда ја то нешто погрешно запамтио. И нашао сам шта је човек изјавио о томе, прво априла 2005-те у Федералној скупштини РФ, па у документарном интервјуу Оливера Стоуна објављеном 2017. године и у документарцу о Русији од Андреја Кондрашова из 2021. године.
Укратко, распад СССР-а је назвао "највећом ГЕОПОЛИТИЧКОМ катастрофом 20. века" и сасвим јасно навео разлоге због кога тако сматра. И ни у једном случају нема помена о тој твојој "водиљи да исправи" тај распад. Чак има и она његова изјава, опет сам морао да изгуглам, да ти тачно напишем: "Ко не жали због распада Совјетског Савеза, нема срца; ко хоће да га поново створи у некадашњем облику нема мозга". Значи опет си мало "искривио истину".
Али ја сам на твој пост нисам реаговао да бих само још једном констатовао да "искривљујеш истину", већ да чујем од тебе шта ћемо са оним што смо започели пре недељу-две. Не, нећу да ти тражим да ми објашљаваш зашто си написао да су који су ослобађали Београд баш Украјинци јер то нећеш имати да докажеш ничим што би прошло код старијих од деце нижих разреда основне школе.
Хоћу само да ми напишеш оно што си ми приговорио - на коме месту сам ја теби ономад одређивао у које дане ти верник треба да радиш, а у које не. Барем није проблем да прелопаташ само неколико постова које смо разменили о тој теми, па хајде, не било ти заповеђено, покажи ми то. Стало ми је до тога да видимо шта је истина - да ли сам ти заиста одређивао шта и како ти да се понашаш или си ти то био у неком трипу када си ми то приговорио.