Chat 17

Koliko košta popravka kod tebe?

Ovaj sa snimka bi da naplati više nego što mu auto vredi. Čisto sumnjam da zbog jednog sipanja benzina u dizel motor dizne postanu uništene (nisam stručan neka me neko ispravi)
U svakom slučaju pumpa treba da snosi troškove u ovakvim slučajevima, ali realne troškove. Ipak nekako mi delije da je gospodin Kotarca hteo malo da remontuje auto o tuđem trošku.
Dakle odmah je primećeno da je sipano pogrešno gorivo. Auto nije ni startovan već je odšlepan do servisa gde je ispražnjen rezervoar i sipano siguran sam barem pola rez. nafte ako ne i ceo. I da je ostalo nešto benzina u rezervoaru, ubeđen sam da je gotovo nemoguće da to napravi bilo kakav problem, a kamoli da u potpunosti uništi dizne.

Tako da foodmood idi pričaj sa gazdom, verujem da će ti ljudi izaći u susret. Osim ako i ti ne tražiš da ti kupe drugi auto.

Mislim... o čemu mi pričamo FORD-DIZEL !!! Bolje sin peder nego Ford dizel.
To bre nije valjalo ni kad je sišlo sa trake! Ne pitaj te kako znam.
Neznam koliko će da košta opravka, ali koštaće. Glava motora je trenutno skinuta, ventili su izgoreni i plus što šta. Ja sam sa tim gorivom prešao 30tak km (od bečeja do zr) otprilike bez ikakvih naznaka da nešto ne valja. Ujutro upalio auto normalno, krenuo, prešao 100 metara i tu se auto samo ugasio.
C5 aircross 2020g je u pitanju, auto koji je radio bezprekorno, nikad zaštucao nije....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Novija vozila e3 i posle , rade drugacije od tvog traktora!Pumpa je niskog pritiska i gura u sve dizne neki mali pritisak.Kompjuter daje signal kad se koja dizna otvara i tad dolazi do sagorevanja.Naravno , ceo sistem sa diznama i komjuterom radi pod znatno vecim pritiskom u odnosu na euro0 do euro2.Cak kad izvadis dizne i nisi im popisao serijske brojeve pa si ih pomesao , ni posle remonta nemozes da upalis vozilo bez laptopa.
Nadam se da sam uspeo laicki da objasnim , za sve ostallo tu nam je clan @sinisa1979 , @lovac luka i mnogi drugi strucniji od mene :ppozdrav:
:haha: :haha: :haha: :haha: na "komon reil" motorima neki mali pritisak od 1000-1600 bara dolazi na dizne

Neznam koliko će da košta opravka, ali koštaće. Glava motora je trenutno skinuta, ventili su izgoreni i plus što šta. Ja sam sa tim gorivom prešao 30tak km (od bečeja do zr) otprilike bez ikakvih naznaka da nešto ne valja. Ujutro upalio auto normalno, krenuo i prešao 100 metara i tu se auto samo ugasio.

Najgora varijanta , najbolja varijanta rezerva i sipano puno pogresnog goriva , odradi samo koliko ima u "komon reil" reil sistemu(dizeli) , nekoliko km i staje.

Najgora varijanta , najbolja varijanta rezerva i sipano puno pogresnog goriva , odradi samo koliko ima u "komon reil" reil sistemu(dizeli) , nekoliko km i staje.
Duzeo ne staje ide dok se ne istopi.Benzinac zamasti svećicu i stane, a dizel trese,lupa udara ali ide.Ako imaš piezo dizne imaš sreće pa prvo ona strada jer je osetljiva.Dok ako su klasične bos ili još gore ako je mrcina sa PD onda ne staje dok se boje ne rastope.

Po gradu se to oseti odmah, ali ako izadješ na otvoren put i kreneš da gaziš onda piši propalo.

Mene jednom spasio pumpadzija da ne sipam benzin u dizelasa. Posto sipam g drive dizel vidim nesto tako pise na tocilici i ja stanem tu da sipem kad ono bio neki poboljsani benzin i pumpadzija znajuci da je svaki golf obavezno dizel dotrca da mi kaze da je tu benzin🤣

Duzeo ne staje ide dok se ne istopi.Benzinac zamasti svećicu i stane, a dizel trese,lupa udara ali ide.Ako imaš piezo dizne imaš sreće pa prvo ona strada jer je osetljiva.Dok ako su klasične bos ili još gore ako je mrcina sa PD onda ne staje dok se boje ne rastope.

Po gradu se to oseti odmah, ali ako izadješ na otvoren put i kreneš da gaziš onda piši propalo.

Procitaj sta znaci oktanska i cetanska vrijednost goriva, bice ti malo jasnije kako radi paljenje kod motora.

Radice i jedan i drugi ako ima mali dio onog drugog goriva kako se povecava stace jer ne mogu da rade.

Evo video ne "peta brzina" pa uspu 10% benzina ili manje u neku krsinu i onda voze dizela dok se ne raspadne.

Ovdje se radi o folsfagenu 6 mjeseci starom(ad blue motor) i 5000 milja prosao, nasut pun rezervoar benzina upaljen i radio dok se nije ugasio , tko zna engleski nek pogleda.

Mene jednom spasio pumpadzija da ne sipam benzin u dizelasa. Posto sipam g drive dizel vidim nesto tako pise na tocilici i ja stanem tu da sipem kad ono bio neki poboljsani benzin i pumpadzija znajuci da je svaki golf obavezno dizel dotrca da mi kaze da je tu benzin🤣
Ја сам на Нис-у насуо тај појачани бензин. Исто сипао једно време тај Г-драив. Срећа па сам само 5 литара насуо и сконтам да сипам бензин,онда насуо дизела до чепа и терај, каже ми мајстор сада си му очистио дизне не мораш долазити код мене да ти их чистим. Ауто је био Рено Сеник 2 1,9 никаквих проблема није било мада је то била мала количина бензина.

Standard pistolja koji toce dizel su crne boje , koji toce benzin zelene em tanji , kod novijih auta ima na svim jezicima kad se otvori poklopac pise sta ide , poklopac crne boje za dizele i pise na njemu vecinom D , em cijena razlicita.

Dizel nemozes u benzinca sipati jer je veci pistolj od rupe. Da je bolja bila organizacija standarda u svijetu ,mogli su napraviti poseban oblik rupe npr trouglast i to.je to.

Nije tačno...
Na svakoj Pumpi imaš bar jedan "pištolj" za točenje dizela, a koji je "tanji", i liči na "pištolj" za benzin , a ne za dizel....
Iste su debljine, samo druge boje. A imaš one debele "kamionske" za dizel. Tu je protok mnogo veći, i obično su na automatima negde sa strane istureni.

Neznam u kojoj temi da pisem pa sam odlucio ovde,radim neku betonazu,I sad koja je razlika u cemenutu kosjeric,I beocin,sto se tiice kvaliteta, beocin je skoro tri hiljada po toni skuplji,pa sad razmisljam koji uzeti

Боље узми беочински проверен и сигуран, ништа нећеш уштедети ако ти се за коју годину почне крунити. Ја кад сам радио стазу испред куће није било другог цемента осим оног албанског срања од цемента.После прве зиме сав се окрунио, где сам радио са беочинским ту је као јуче да је рађено.

Nazad
Vrh