Chat 17

Nije haos,ocitaj sam i posaji im putem aplikacije,mejla ili pozivom na telefon.
Koristim mogucnost preko mejla vec 18 meseci i to im radi savrseno.Sad su nam dali mogucnost "stelovanja" potrosnje,odnosno da leti prijavljujes malko vise da bi to iskoristio zimi! :cao:
kako da se šteluje ako moraš da slikaš u aplikaciji?

Лево дизел десно бензин. Сад све исте боје горива, је ли неко приметио то.
ee51e33465439bf1deed2c3fa218cc8d.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Heh kad već spominješ. Meni je pre 10tak dana majmun na pumpi umesto dizela u auto sipao benzin. To smo skontali kada je auto završio kod majstora nakon što je stao.
Prvo 2 dana je majstor bauljao ispos haube pokušavajući da pronađe kvar, da bi me na kraju pitao "šta si sipao u auto", tebi nafta smrdi na benzin!
Popravka će iznositi pozamašnu svotu novca. Kome se žaliti za grešku radnika na pumpi i dali je uopšte moguće nešto uraditi povodom toga?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Сада ништа да си на пумпи, одма видео онда ОК али овако ајде докажи да си код њега сипао. Једино да имаш, рачун па да прикажеш рачун. Јер нема шансе да ти, је наплатио дизел, а сипао бензин.

Сада ништа да си на пумпи, одма видео онда ОК али овако ајде докажи да си код њега сипао. Једино да имаш, рачун па да прикажеш рачун. Јер нема шансе да ти, је наплатио дизел, а сипао бензин.
I opet ko kaze da nije napravio lapsus kad mu je rekao sta da sipa??

Па то да, он може да каже да му је речено да сипа бензин. Кад се одма није реаговало прође воз кроз кукурузе.

Ni radniku, ni vlasniku pumpe verovatno nije do plaćanja popravke mog auta. A verujem da ovo nije jedini slučaj. Tu bi ja kao ostećeni morao da tužim nekog. Ako se dokaže da je on sipao benzin umesto nafte, dali i u tom slučaju nešto može da se uradi, tužbom mislim.
Da ne bude na kraju "radnik je sipao, pa je sipao" i pojeo vuk magarca. Njegovo je samo da sipa a ne da misli...

Провери каква права имаш, можда се и раније догађало на истом месту.
Још ако пише на чепу дизел ту је грешка евидентна.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Svaka Pumpa dozvoljava da samostalno sipaš gorivo...
Šta te sprečava da tako i radiš ?
Preko 20 godina sam sipam gorivo na Pumpi, ako se neko buni, samo vratim crevo natrag na nosač i produžim dalje...
Desilo mi se možda 4-5 puta za sve ove pomenute godine...
A počelo je tako što je pogrešila "radnica" pa umesto običnog benzina, sipala neki sa aditivima i Q-palcima u to vreme 20 dinara skuplje...
Pa onda prosipa gorivo po autu, sve neki "novi radnici" pa se vežbaju na meni...
Ima pametnjakovića koji kaže, pa šta sad ja da radim, kao uvređen, velim mu, dohvati se četke, eto ti, operi mi šoferku, kad već hoćeš da budeš od koristi....... :ROFLMAO:

Svaka Pumpa dozvoljava da samostalno sipaš gorivo...
Šta te sprečava da tako i radiš ?
Preko 20 godina sam sipam gorivo na Pumpi, ako se neko buni, samo vratim crevo natrag na nosač i produžim dalje...
Desilo mi se možda 4-5 puta za sve ove pomenute godine...
A počelo je tako što je pogrešila "radnica" pa umesto običnog benzina, sipala neki sa aditivima i Q-palcima u to vreme 20 dinara skuplje...
Pa onda prosipa gorivo po autu, sve neki "novi radnici" pa se vežbaju na meni...
Ima pametnjakovića koji kaže, pa šta sad ja da radim, kao uvređen, velim mu, dohvati se četke, eto ti, operi mi šoferku, kad već hoćeš da budeš od koristi.......
Jbga tako je ispalo. Posto sam poljoprivrednik a vozim dizel auto zna se gde i kako se puni rezervoar. Ovo je možda bilo drugi-treći put da je sipao neko na pumpi. Deca u autu, ovaj sipa gorivo, ja smirujem decu i ni krajičkom oka nisam pogledao šta se sipa.
100% sam siguran, rekao sam pre sipanja da se sipa običan euro disel, onaj jeftiniji...
Veruj mi do kraja života mi više neko drugi neće sipati gorivo u auto, samo što sam to naučio na bolan način.

Ako mi oni sipaju obavezno naglasim dizel, ne bih da se igram sa time.
Pre par dana sipam na pumpi i staje neka riba sa Golfom 7, pita pumpadžiju da li primate kartice?
Čovek odgovori potvrdno, mislim se u sebi koliko će ova da naspe?! 🤔
Kad riba 'ladno kaže u tom slučaju naspite mi za 1.000 dinara. 🤣

I kažu "džaba ste krečili"!

Koliko košta popravka kod tebe?

Ovaj sa snimka bi da naplati više nego što mu auto vredi. Čisto sumnjam da zbog jednog sipanja benzina u dizel motor dizne postanu uništene (nisam stručan neka me neko ispravi)
U svakom slučaju pumpa treba da snosi troškove u ovakvim slučajevima, ali realne troškove. Ipak nekako mi delije da je gospodin Kotarca hteo malo da remontuje auto o tuđem trošku.
Dakle odmah je primećeno da je sipano pogrešno gorivo. Auto nije ni startovan već je odšlepan do servisa gde je ispražnjen rezervoar i sipano siguran sam barem pola rez. nafte ako ne i ceo. I da je ostalo nešto benzina u rezervoaru, ubeđen sam da je gotovo nemoguće da to napravi bilo kakav problem, a kamoli da u potpunosti uništi dizne.

Tako da foodmood idi pričaj sa gazdom, verujem da će ti ljudi izaći u susret. Osim ako i ti ne tražiš da ti kupe drugi auto.

Mislim... o čemu mi pričamo FORD-DIZEL !!! Bolje sin peder nego Ford dizel. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
To bre nije valjalo ni kad je sišlo sa trake! Ne pitaj te kako znam.

Koliko košta popravka kod tebe?

Ovaj sa snimka bi da naplati više nego što mu auto vredi. Čisto sumnjam da zbog jednog sipanja benzina u dizel motor dizne postanu uništene (nisam stručan neka me neko ispravi)
U svakom slučaju pumpa treba da snosi troškove u ovakvim slučajevima, ali realne troškove.
Ipak nekako mi delije da je gospodin Kotarca hteo malo da remontuje auto o tuđem trošku.
Dakle odmah je primećeno da je sipano pogrešno gorivo. Auto nije ni startovan već je odšlepan do servisa gde je ispražnjen rezervoar i sipano siguran sam barem pola rez. nafte ako ne i ceo. I da je ostalo nešto benzina u rezervoaru, ubeđen sam da je gotovo nemoguće da to napravi bilo kakav problem, a kamoli da u potpunosti uništi dizne.

Tako da foodmood idi pričaj sa gazdom, verujem da će ti ljudi izaći u susret. Osim ako i ti ne tražiš da ti kupe drugi auto.

Mislim... o čemu mi pričamo FORD-DIZEL !!! Bolje sin peder nego Ford dizel. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
To bre nije valjalo ni kad je sišlo sa trake! Ne pitaj te kako znam.
Novija vozila e3 i posle , rade drugacije od tvog traktora!Pumpa je niskog pritiska i gura u sve dizne neki mali pritisak.Kompjuter daje signal kad se koja dizna otvara i tad dolazi do sagorevanja.Naravno , ceo sistem sa diznama i komjuterom radi pod znatno vecim pritiskom u odnosu na euro0 do euro2.Cak kad izvadis dizne i nisi im popisao serijske brojeve pa si ih pomesao , ni posle remonta nemozes da upalis vozilo bez laptopa.
Nadam se da sam uspeo laicki da objasnim , za sve ostallo tu nam je clan @sinisa1979 , @lovac luka i mnogi drugi strucniji od mene :ppozdrav:

Nazad
Vrh