Chat 17

Zasto se ponavlja stalno da mora taj neki "zvuk" da se cuje ? Postoje raznorazni talasi i druge vrste energije koje se ne cuju. Sto se tice drveca , moze da bude od nekog vjestackog izvora , oruzja , talasa , kako god , a moze da bude i da su ljudi gurnuti udirili u ta drveca.

Pa jel niste pogledali video sto sam stavio? Nista se tu necuje . U mikrovalnoj pecnici se npr isto nista necuje pa nebi bilo ugodno i ko zna sta jos postoji .

Ne protivim se ja tvom stavu i naravno da ti verujem ali nije mi jasno kako se ni na jednom snimku nista ne cuje.
Uostalom i Zorge je u svom postu citirao sa vojnog foruma nesto neobjasnjivo sto se desilo!
Koji li je to andrak da neki ne cuju nista dok je neke druge svalio na zemlji???!!!
Ma ne znam ni ja više, vidiš da se javljaju ljudi koji nisu čuli.
Da sam bio sam, debelo bih se zabrinuo za svoje psihičko stanje sada
Ali, bilo je nas 7 drugara, oni su svi čuli (nisam odlepio znači)

Ne protivim se ja tvom stavu i naravno da ti verujem ali nije mi jasno kako se ni na jednom snimku nista ne cuje.
Uostalom i Zorge je u svom postu citirao sa vojnog foruma nesto neobjasnjivo sto se desilo!
Koji li je to andrak da neki ne cuju nista dok je neke druge svalio na zemlji???!!!
Uredjaj ispusta visoku frekvenciju koju nijedan uredjaj ne moze da snimi, zato zvuk nigde ni ne postoji. Cak se dešavaju i kratkrotrajni problemi sa uredjajima, jer se vidi na jednom snimku, da video zapis secka.
Ima puno svedoka da je nečega bilo, tako da nemojte pravi neke teorije

Момо, опет интерпретираш.

А изгледа си почео и да спекулишеш да ли и где је полицији потребан неки део анти-рајот опреме, били то тах фамозни LRAD, штитови, кациге, сузавац, мегафон, извиђачки дронови, радио станице, некакво возило и штагод друго ?

Ја сигурно нисам тај који је компетентан да одредим шта, где и када је нешто потребно полицији приликом окупљања много људи, па ако хоћеш да прихватим као чињеницу то што кажеш, да ли им је нешто било потребно или не, мораћеш да ми откријеш који је ниво твоје стручности по том питању. Ако си лаик, онда је то што пишеш само твој утисак или, ако узмем у обзир оно што пишеш, само још једна спекулација.

И да те не бих одмах назвао лажовчином која ми у уста трпа оно што нисам рекао, хоћу да ми наведеш моје тачне речи због којих си ти написао: "Nego ti ih u prvom postu ogradi da su tako fini ,nebi oni to nabavili". Где сам, кога и како "ограђивао"?

Ako ne veruješ očevicima i oslanjaš se samo na tvoju poslovičnu analitiku( i njihovu 'finoću' )pogledaj malo snimak iznenadnog treperenja lišća na drveću.
Јок бре Миро. Није питање моје "пословичне аналитике" (хе, јеси зајебант) и да ли верујем очевицима, већ из њихових сведочанстава и снимака, па и тог дрвцета десно у кадру које је треперило, покушавам да скапирам шта се тачно догодило, а да не прихватим: "Само сам чуо хук, видео да око мене беже, па сам и ја потрчао са пута - то су сигурно био "звучни топ".

Мислим, до јуче нико није ни знао шта је "звучни топ", ја чак нисам ни знао шта сам се конкретно подразумева под тим, иако знам за постојање тих крешталица и оних микроталасних грејалица, а данас сви знају да је у питању био тај "звучни топ" или "вртложни топ", а нико да их јуче не примети.

Или изведи ми ти закључак за који стоји неки физички доказ: имамо сведоке који кажу да су чули хук налик звуку млазног авиона, има и оних који то нису чули, имамо људе који су се у пар секунди растрчали са пута на издвојеној деоници од пар стотина метара у препуној улиции само пар секунди касније се вратили на пут, збуњено се освртали тамо одакле је дошао звук и питали једни друге шта је то било. Шта се ту догодило?

Zasto se ponavlja stalno da mora taj neki "zvuk" da se cuje ? Postoje raznorazni talasi i druge vrste energije koje se ne cuju.
Наравно да не мора..... осим ако говоримо о овом конкретном случају из Краља Милана, где се чуо гласан звук који је привукао пажљу људи.

Pa jel niste pogledali video sto sam stavio? Nista se tu necuje . U mikrovalnoj pecnici se npr isto nista necuje pa nebi bilo ugodno i ko zna sta jos postoji .
Момо, у Краља Милана се ЧУО звук, што одмах избацује из разматрања ово из клипа који си поставио.

То из клипа, та микроталасна грејалица, или ALS, како јој је енглеска скраћеница, се не чује, али осетиш да ти загрева кожу, да те пече. А такве симптоме, колико знам за сада, није пријавио нико из присутних.

Дакле, сумарно:
- ALS илити микроталасна грејалица није употребљена, јер нико није осетио печење.
- LRAD, зајебани звучник у режиму одбијања користи оно високофреквентно пиштање, што се јуче није чуло, иако тај LRAD, као и најобичнији звучник може да репродукује сваки звук.
- да додамо и "vortex cannon", оно чудо које ослободи ваздух у форми прстена и гласан звук - та направа није мала да може да се сакрије у маси народа, нити је толиког домета да непримећен из далека можеш да плашиш народ и затресаш лишће на дрвореду.

Имаш ли ти неку теорију и нешто да је подржиш?

Da sam bio sam, debelo bih se zabrinuo za svoje psihičko stanje sada.
Ма разумем те! Добро то што би се забринуо, него би могло да се деси да останеш збуњен и мислиш да ти се причињавају ствари, па бациш ону сребрну пљоску са дуњом из унутрашњег џепа.

А у Краља Милана они подземни контејнери, па док ископаш пљоску назад, људи гледају - сав се растројиш. ;)

Nije to bila visoka nego niska frekvencija, nešto kao jaki bas. Čulo se kao udaljena eksplozija i jak vazdušni udar koji je pobacao ljude.
Moj brat od strica je bio tamo.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Moze biti svasta . Dali ce se i saznati pitanje . Postoje razni uredjaji . Licno mislim ,kad pogledam snimke , mislim nemora da znaci , ali eto kad bi morao na neku opciju da se kladim ,bilo bi da je to krenulo kao zezanje nekog drustva ,gore u pocetku ,kao ajde kad zavrsi tisina skacemo na 2 strane ... Kad su vidjeli koji su efekti i komentari nepada im napamet da kazu sta je bilo..
Samo pretpostavka

Да морам да се кладим и да ми не би било жао да изгубим улог, ја бих од варијанти које циркулишу, изабрао онај зајебани звучник, да је неко, намерно или случајно, пустио гласан звук и да су се људи просто уплашили тог изненадног звука и реаговали инстинктивно.

А шта ти кажеш?

'Еј, ако ти треба "ваздушни топ" за ауто, можеш да нарушиш на "Алибаби". Мало је поскупо, али не претерано.

Poslednja izmena:
N
А шта ти кажеш?

'Еј, ако ти треба "ваздушни топ" за ауто, можеш да нарушиш на "Алибаби". Мало је поскупо, али не претерано.

Nisam bio prisutan tu kada se desilo ali bio je drugar i njegova priča je slična kao i ostalih koji su opisivali taj doživljaj...

Da bas tamo, nema ni osnovnu, e takvi nama kroje sudbinu. Kako pobedi sizoje? Pa svi takvi po selu dobiju 2000 i glasaju za njega, imaju jedan dan da jedu, piju, puse a za sutra boli ih k... C,da ne pricam o ostalom sve se to zna

Bili smo na Slaviji. Desilo se. Nije bilo tako intenzivno kao kod pozorista, ali se culo i osetilo. Danas imam glavobolju do bola.
A sere mi se od vasih rasprava i teorija da li je bilo ili ne, pa pobogu imate vise desetina hiljada svedoka. Da je pucao na narod, vi bi sigurno komentarisali da ljude nisu pogodili meci, vec se rane same otvorile.

Ма разумем те! Добро то што би се забринуо, него би могло да се деси да останеш збуњен и мислиш да ти се причињавају ствари, па бациш ону сребрну пљоску са дуњом из унутрашњег џепа.

А у Краља Милана они подземни контејнери, па док ископаш пљоску назад, људи гледају - сав се растројиш. ;)
Ma pijem lekove, neki virus me cepa već par dana. Evo ležim danas ceo dan ko mrtav

Ако некога интересује тема свих тих ADS и LRAD направа, па и шта пишу људи и о овоме у Београду, има овде интересантног штива: https://www.mycity-military.com/Neborbena-vozila/Nesmrtonosno-oruzje-ADS-LRAD.html

A sere mi se od vasih rasprava i teorija da li je bilo ili ne,
А ко расправља и теоретише да ли је било или не?

Pazite, čak postoji mogućnost da je neko sa terase uradio to. Ne znam kakav je to uređaj i ko može da ga kupi. Nemam pojma, neki prijavljuju eksploziju, ja je nisam čuo. Samo postepeno približavanje nečega, a ustvari pojačavanje zvuka.

Обзиром да је дошло време да не можеш, кад те стигне, да се пошишкиришкиш у хаустору, а да те не сниме барем три надзорне камере, очекујем да се појаве и снимци са таквих камера на месту догађања.

Nazad
Vrh