Момо, опет интерпретираш.
А изгледа си почео и да спекулишеш да ли и где је полицији потребан неки део анти-рајот опреме, били то тах фамозни LRAD, штитови, кациге, сузавац, мегафон, извиђачки дронови, радио станице, некакво возило и штагод друго ?
Ја сигурно нисам тај који је компетентан да одредим шта, где и када је нешто потребно полицији приликом окупљања много људи, па ако хоћеш да прихватим као чињеницу то што кажеш, да ли им је нешто било потребно или не, мораћеш да ми откријеш који је ниво твоје стручности по том питању. Ако си лаик, онда је то што пишеш само твој утисак или, ако узмем у обзир оно што пишеш, само још једна спекулација.
И да те не бих одмах назвао лажовчином која ми у уста трпа оно што нисам рекао, хоћу да ми наведеш моје тачне речи због којих си ти написао: "
Nego ti ih u prvom postu ogradi da su tako fini ,nebi oni to nabavili". Где сам, кога и како "ограђивао"?
Ako ne veruješ očevicima i oslanjaš se samo na tvoju poslovičnu analitiku( i njihovu 'finoću' )pogledaj malo snimak iznenadnog treperenja lišća na drveću.
Јок бре Миро. Није питање моје "пословичне аналитике" (хе, јеси зајебант) и да ли верујем очевицима, већ из њихових сведочанстава и снимака, па и тог дрвцета десно у кадру које је треперило, покушавам да скапирам шта се тачно догодило, а да не прихватим: "Само сам чуо хук, видео да око мене беже, па сам и ја потрчао са пута - то су сигурно био "звучни топ".
Мислим, до јуче нико није ни знао шта је "звучни топ", ја чак нисам ни знао шта сам се конкретно подразумева под тим, иако знам за постојање тих крешталица и оних микроталасних грејалица, а данас сви знају да је у питању био тај "звучни топ" или "вртложни топ", а нико да их јуче не примети.
Или изведи ми ти закључак за који стоји неки физички доказ: имамо сведоке који кажу да су чули хук налик звуку млазног авиона, има и оних који то нису чули, имамо људе који су се у пар секунди растрчали са пута на издвојеној деоници од пар стотина метара у препуној улиции само пар секунди касније се вратили на пут, збуњено се освртали тамо одакле је дошао звук и питали једни друге шта је то било. Шта се ту догодило?
Zasto se ponavlja stalno da mora taj neki "zvuk" da se cuje ? Postoje raznorazni talasi i druge vrste energije koje se ne cuju.
Наравно да не мора..... осим ако говоримо о овом конкретном случају из Краља Милана, где се чуо гласан звук који је привукао пажљу људи.
Pa jel niste pogledali video sto sam stavio? Nista se tu necuje . U mikrovalnoj pecnici se npr isto nista necuje pa nebi bilo ugodno i ko zna sta jos postoji .
Момо, у Краља Милана се ЧУО звук, што одмах избацује из разматрања ово из клипа који си поставио.
То из клипа, та микроталасна грејалица, или ALS, како јој је енглеска скраћеница, се не чује, али осетиш да ти загрева кожу, да те пече. А такве симптоме, колико знам за сада, није пријавио нико из присутних.
Дакле, сумарно:
- ALS илити микроталасна грејалица није употребљена, јер нико није осетио печење.
- LRAD, зајебани звучник у режиму одбијања користи оно високофреквентно пиштање, што се јуче није чуло, иако тај LRAD, као и најобичнији звучник може да репродукује сваки звук.
- да додамо и "vortex cannon", оно чудо које ослободи ваздух у форми прстена и гласан звук - та направа није мала да може да се сакрије у маси народа, нити је толиког домета да непримећен из далека можеш да плашиш народ и затресаш лишће на дрвореду.
Имаш ли ти неку теорију и нешто да је подржиш?