Chat 17

Смешно је то што неко каже да је ТО то и то а ми као стока полемишемо и кољемо се шта је истина!!!Дали је ово исфенирала власт?дали опозиција? Главно моје Јебено питање дали и једни и други????

Каже вођа да није тачна инфирмација о употреби било каквог оружја.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

To već ne znam
Ne znam ni šta je bilo u pitanju, al da je bilo jezivo, svima nepoznato - jeste.
Jedino sam siguran da je bilo planirano, jer sam posle gledao snimak gde krimi crne kapuljače beže neposredno pred sam događaj.

Још ће да каже било је увежбано од стране протестаната. Шта нас још чека ове године...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Читам на војном форуму о овом догађају и тамо су сви у ребусу. Онај ко има неку представу о тим звучним... какогод да се назову, кажу да знају да дејствују оним иритантним пиштањем, али ово шта је било, нико не може да каже осим да спекулише.

Нико не може да скапира одакле је извор звука, а он би морао да буде близу и да се види.

Али барем мени не више не изгледа да је нека направа натерала људе да несвесно се раздвоје лево и десно, већ да је то инстинктивна реакција када су чули гласан звук и из тог правца људи почели да се размичу са улице.

Verovatno to da je krenuo stampedo kako se cinilo , bilo bi 10x vise zrtava nego u diskoteci u makedoniji.
Samo je jedina sreca sto je sve orijentisano i desilo se u ulici . Uzduzno je masa ljudi pa se kod toga necega po sredini desio stampedo bocno na 2 strane i nije uzeo maha. Da je nesto potjeralo masu niz ulicu i da je tako krenui stampedo bio bi masakr

Znači, po tebi nije zvučni top?
Не, него нисам начисто шта је (и чије је).

Штагод сам синоћ и преподне потражио о тим LRAD уређајима, све налазим да раде тако што испуштају оно иритантно пиштање, па се људи удаљавају, беже од извора тог пиштања, баш као код растеривача керова које помиње Мома, а ово што су присутни чули, описују као звук млазњака.

Разумљиво ми је да почне ланчана реакција када чујеш неки јак звук и видиш у истом моменту да се тог правца људи трком размичу, па и ти панично потрчиш - не бих ни ја другачије реаговао.

Али не капирам где би тај извор звука био јер не могу да покрену неки такав дивајс десетинама и стотинама метара од циљене групе окупљених људи, већ мора да буде у непосредној близини, да је усмерен у неком правцу, да свакако буде свима видљив. Оно са снимка беше Краља Милана, око "Лондона"? А никоме у тој препуној улици од почетка до краја, у око (и кадар) није упало нешто што штрчи, издваја се својом.... "науобичајеношћу"? Видим да је на војном форуму неки тип пише да је приметио три бела комбија код зграде председништва, али ништа друго неуобичајено није приметио на њима.

А зашто ти пишем да нисам начисто ни чији би такав дивајс био? Имаш ситуацију да влас' има најмасовније икада протесте против себе, окупљене људе који не дивљају и млате се са полицијом или неистомишљеницима, већ одају пошту минутом ћутања. И онда да укључе дивајс, да би медији и јавност имали још једну ствар да их разапињу? Ја логике да се уради нешто такво од стране власти не видим, али не бих био изненађен да је "на терену" било неко "Упс, притисно сам погрешно дугме!"

Nazad
Vrh