Chat 17

Наш суверинизам је пао 1915 или још можда мало раније... кад је одлучено да се повлачимо преко Албаније а можда смо и могли да се бранимо и направимо фронт у Шумадији или западној Србији... нисмо морали толико да изгинемо....
Pronađi knjigu "Život čovjeka na Balkanu" Stanislava Krakova učesnika u Prvom WW svih ratova koji su mu prethodili u Srbiji.Knjiga je pisana iz prvog lica,autentično svjedočenje svih prilika i neprilika tog doba.Mi još uvjek pojma nemamo šta se sve tad dešavalo,koji su uzroci,kakvo je stanje bilo u narodu,vojsci a uzimamo sebi za pravo da te naše pretke umorne od stalnog ratovanja,izmučene i destkovane epidemijama pjegavog tifusa i kolere optužujemo da su mogli pružiti otpor Bugarima sa istoka i Germanima sa sjevera i zapada

Pronađi knjigu "Život čovjeka na Balkanu" Stanislava Krakova učesnika u Prvom WW svih ratova koji su mu prethodili u Srbiji.Knjiga je pisana iz prvog lica,autentično svjedočenje svih prilika i neprilika tog doba.Mi još uvjek pojma nemamo šta se sve tad dešavalo,koji su uzroci,kakvo je stanje bilo u narodu,vojsci a uzimamo sebi za pravo da te naše pretke umorne od stalnog ratovanja,izmučene i destkovane epidemijama pjegavog tifusa i kolere optužujemo da su mogli pružiti otpor Bugarima sa istoka i Germanima sa sjevera i zapada
Samo da kažem, kad uzorem njivu, i dalje ispadaju kuršumi, bajoneti i dalje da ne nabrajam posle Kolubarski bitke decembar 1914-te, tačno znam položaje naše vojske i odakle su Švabe nadirale, znam u metar. Nemojte se zavitlavati sa Drinom, Cerom i Kolubarom, sramota je

Poslednja izmena:

И тада смо чачкали мечку... Нисмо знали где нам је место...

И тада су елите крале на тоне зато је народ и био сиромашан.... Да не идеализујемо ни тадашње руководство ни народно размишљање...

Гледамо садашњим очима оно време...
И слажем се да не ни требало да са било каквим негативностима гледамо на то време... ни моје прадеде Чеда и Живота не би одобрили...

Исто као што се млади украјинци спремају за прву борбену линију:

https://www.facebook.com/share/r/18uw1NS8JR/

То је ова песма направљена 2024 (можда)

Poslednja izmena:
Браво за Борац!

Боже какава дежави... гледам ове украјинце и стварно ми је жао... само су хтели да живе исто као и остали европљани... исто као што смо и ми то желелели деведесетих...
А европа је само хтела да има робове и ретке метале... зато су их и гурнули у братоубилачко крвопролиће.... исто као и ове балканске народчиће... јер руси и кинези европљанима одузимају робове по свету.... па они морају да имају барем нешто...

Скупина народа од двадесетак милиона је и могла да се одупре да не буде поробљена мада ни то не значи... украјина је имала више становника и више територије... али заједница је и направљена да не буде лака мета робовласницима... на крају живимо оно што смо и желели....

Браво за Борац!

Боже какава дежави... гледам ове украјинце и стварно ми је жао... само су хтели да живе исто као и остали европљани... исто као што смо и ми то желелели деведесетих...
А европа је само хтела да има робове и ретке метале... зато су их и гурнули у братоубилачко крвопролиће.... исто као и ове балканске народчиће... јер руси и кинези европљанима одузимају робове по свету.... па они морају да имају барем нешто...

Скупина народа од двадесетак милиона је и могла да се одупре да не буде поробљена мада ни то не значи... украјина је имала више становника и више територије... али заједница је и направљена да не буде лака мета робовласницима... на крају живимо оно што смо и желели....
mnogo toga u tvom postu podrzavam samo neznam kako ih evropa gurnula u rat ako ih je putin napao

mnogo toga u tvom postu podrzavam samo neznam kako ih evropa gurnula u rat ako ih je putin napao
Ni meni nije jasno kako posle 3 godine rata nisi uspeo da izguglaš bar jedan razlog?
Razumem da te rat u Kongu ili Nigeriji ne interesuje, ali od gomile videa raznoraznih profesora iz SAD i EU gde satima objašnjavaju kad i kako je počelo u Ukrajni...kad već ne pratiš što Rusi decenijama kukaju.

То кад немци почну да се наоружавају заврши тако што Србе стрељају и убијају а рвати нас кољу. Тако каже историја.
За нас би најбоље било да рат у украјини траје још десет година. А да се заврши кад руси уђу у лисабон како неко од вајних ''аналитичара'' рече пре неки дан.... с тим да баш и не морају да иду нашим џадама...

Ni meni nije jasno kako posle 3 godine rata nisi uspeo da izguglaš bar jedan razlog?
Razumem da te rat u Kongu ili Nigeriji ne interesuje, ali od gomile videa raznoraznih profesora iz SAD i EU gde satima objašnjavaju kad i kako je počelo u Ukrajni...kad već ne pratiš što Rusi decenijama kukaj
pink informer hepi su me naučili da imam debele rezerve i neverovanja prema tim analitičarima stručnjaka pukovnika u penziji koji su svaki rat u bivšoj jugi izgubili. opet je majka rusija napala ukrainu ane evropu nikako mi nije jasno da taka regionalna sila 4,5 puta brojnija 10 puta opremljenija sa svemirskim naoružanjem protiv koje nema odbrane sa iranskim naoružanjem korejskom vojskom 3 godine ratuje. doduše osvojili su 18 posto teritorije pa tek kolika je podrška od samih rusa koji su ostali da kukaju sa ukrajinske strane granice

Коме није пуно нека одвоји 30 минута и погледа анализу једне пропаганде. Ово је оно што сам писао већ неколико пута, када исток почне да игра по самописаним правилима запада, краде им фазоне и "лупа банане". Па сад упоредите са на пример ратовима на овим просторима, извештавањем и пропагандом.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Stavili se neki da zakuvaju u RS opet , ne dangube . Moze se upotrebom logike suziti , ko bi mogao biti taj koji potpaljuje vatru . Recimo ,u drugom dijelu BH nema zasad tih problema ,samo u RS , pa se moze odatle izvuci zakljucak . Pocelo lagano , a sad se vec pretjeruje.

Počeli su povlačiti Srbe iz zajedničkih institucija ....SIPA će nvjv ostati bez srpskog kadra a zadnji će se povući direktor Darko Ćulum pa će tamo ostati samo Bošnjaci i Hrvati.Ta nacionalna segragacija u represivnim polugama zajedničke države može dovesti do vrlo ozbiljnih posledica.Najžalosnije je što ni jedna strana ne odustaje,kao da sutra ne postoji.

Nazad
Vrh