Chat 17

Sitni smo.
Nemamo topove.
Nemamo lidera da zna kome se u kom vremenu treba prikloniti.
Svi smo političari.
Politika je lopovluk a mi nismo spremni da se tako brzo mijenjamo.

Pogledaj situaciju oko Ukraine.
Do juče su se ukrainci kleli u amere. Promjenila se vlast u americi.
Dali su ukrainci spremni da se prilagode novonastaloj stvarnosti ili će pišati uz vjetar do kraja?

"
Sitni smo.
Nemamo topove.
Nemamo lidera da zna kome se u kom vremenu treba prikloniti.
Svi smo političari.
Politika je lopovluk a mi nismo spremni da se tako brzo mijenjamo."

Ima masa sitnih koji se ne zale.
Imamo topove.
Ima ih koji ni neznaju ko im je lider niti sta to znaci.
Politika skoro da nemora ni da postoji ili da bude neprimjetns dabi neka drzava bila ugodna.
Mislis da smo preposteni ?
Ne slazem se ni sa jednim

Imamo praćke.
Pozicija nam je takva da sile kad krenu jedna na drugu prvo nas pregaze. Da smo negdje u prikrajku mogli bi da budemo posmatrači.
Na nivou plemena mora da postoji lider. Pleme ni po veličini ni po mentalitetu nemože da funkcioniše ako vlast nije koncentrisana. U velikim nacijama neophodno je decentralizirati moć. U suprotnom će se raspasti.
Poštenje je tema za sebe.
Kramp je priča za sebe.
Priča je dali će se neko prilagoditi ili udarati kontru.
Jaki, brojčano, vojno politički uticajni, ekonomski interesantni, mogu da se igraju, nadmeću pa i kockaju. Za nejake vrijedi samo jedno. Pogni se ili trpi posljedice.

Sta prognozirate za Dodika ? Za nedelju dana presuda a moze da dobije 5 godina zatvora uz 10 godina van politike . Tipujem da ce biti samo ovo drugo 🤔

Dali se on brine kad meni dodje inspekcija nadje nepravilnost neku i napise kaznu , ili kad podbaci kukuruz zbog suse a uvozi se pa opet bude niska cijena ? To mu je u opisu posla ,neka se zali visestepenom sudu . Ako nece da narod trpi zbog toga , podnese ostavku , dodje drugi predsjednik a on nek se bori .

U Americi se desilo nesto totalno dosad nevidjeno. Niko nije spreman za to , pa ni ameri. Takav klovn jos nije bio predsjednik
Ne slazem se da je bas tako! Klovn ili ne ali ce Americku ekonomiju za 4 godine poboljsati da ce se pricati o tome.
Stvar je u tome da ce ga i posle tih 4 opet izglasati glat, ali ce vec zavisiti od toga hoce li i ziveti jos toliko godina!
Kad god su republikanci bili na vlast vodili su racuna o boljitku ekonomije a nakon njih demokrate su sjebale sve ucinjeno iz proslog mandata!

Pa eto , klasican klovn i patoloski lazov uz to. U sledecem postu na tom svom profilu nazvao je sebe kraljem. Npr oko Ukrajine sto je radio zadnjih dana ,protiv je 80 posto Amerikanaca po anketama . Ali ko im je kriv ,mislim republikancima , od toliko dobrih kandidata , oni stavili ovog klovna. Vjerovatno to jevreji odrade , kako , niko nezna

Pa eto , klasican klovn i patoloski lazov uz to. U sledecem postu na tom svom profilu nazvao je sebe kraljem. Npr oko Ukrajine sto je radio zadnjih dana ,protiv je 80 posto Amerikanaca po anketama . Ali ko im je kriv ,mislim republikancima , od toliko dobrih kandidata , oni stavili ovog klovna. Vjerovatno to jevreji odrade , kako , niko nezna
kakve ti ankete pratis i novine da mi je znati

kakvih 80% amera je protiv
pa ne bi onda lagano dobio bajdena da je tako
bogte osnove logike razmisljanja

u kampanji rekao da ce prekinuti glupi rat i sad ti kazes posle izbora 80% amera je za rat :rolleyes:

bogte covek bio predsednik od 2016 do 2020 ti sad pises kao da su ga iskopali odjednom iz neke caure i postao iznenada predsednik amerike
nista ja tebe ne razumem sta pises ovde u chatu vec odavno

Sta prognozirate za Dodika ? Za nedelju dana presuda a moze da dobije 5 godina zatvora uz 10 godina van politike . Tipujem da ce biti samo ovo drugo 🤔
Tipujem da ce biti tresla se gora rodio se mis. Covjek je tezak ko zna koliko miliona ta zabrana bi mu dobro dosla bezbolno bi izasao iz politike. Upravo sam citao poruke od prije par dana i ponovo se poteze pitanje Bosanaca koji su odlucili izbore u Srbiji. Izbore u Srbiji je odlucila vecina koja je protiv vucka ali nije izlazila na izbore. Gledam ovde narod po selu buni se protiv drzave i onda ne izadje na izbore da glasa.

Samo treba institucije da rade svoj posao imenovanje kvalitetni ne stranacki ljudi u tuzilastvu i sudstvu koji bi brzo i efikasno ispitali ko je sve lopov i krsio zakon jer se spominje mnogo njih da su krali svi vicu ovaj lopov onaj lopov pa bi bilo i u interesu tih ljudi i naroda da se jednom ispita ko je sta radio.
Novi ljudi u Rem da se mediji oslobode i da rade svoj posao ukinu realiti poboljsa obrazovni i informativni program onog sa informera zatvoriti za primer.
Institucije da rade svoj posao presednik premijer skupstina u okviru svojih nadleznosti do raspisivanja novih izbora prvo parlametarnih, presednickih i opstinskih, jednih po jednih a pre toga da komisija sredi biracke spiskove i ukine se institucija sigurni glas da narod sam bira pa ako izabere sns ili bilo koju drugu stranku nek vlada narodom al bar posteno je dobio
Komisija da proveri sve investicije troskove i eksperti da provere sam kvalitet radova da ako moze popravi se na vreme da nam se ne desi ovo sto se desilo
Nikakva revolucija nikim ne odgovara treba da ide mirnim tokom jer je ceo sistem ranjiv plate i penzije treba normalno da se isplacuju subvencije i fabrike da rade takodje da se sprovedu mnoge reforme i na polozaje direktora upravnika ministara dovedu strucni ljudu da vode sektor za koji su skolovani.......

Zar neko sumnja u to da se ova protesna energija neće oploditi nekim novim pokretom ili strankom
Što se tiče dodikovog suđenja vjerujem da će mu zabraniti političko djelovanje jer zatvor iz mnogo razloga nije realna opcija pošto bi u tom slučaju Dodik mogao ogoliti mnogo toga vezano za tajne dogovore sa zapadnim ambasadama.
Dobar dio funkcionisanja stranka je već prebacio na sina koji je oko sebe okupio ekipu mladih....imaju nepune dvije godine državne vlasti i nepune četri lokalne,sa Milom iza leđa koji će im pružati logistiku mogu još dugo da vladaju.

Poslednja izmena:
Pogledajte , zanimljiv video. Kako komentarisete , sta nije sigurno tacno?

Опет је ту проблем ко броји... и како су успели да преброје...
Рецимо нема геноцида које су починили Енглези, Немци, Французи, Италијани, Шпанци у Африци, Индији, Кини, Аустралији, Новом Зеланду и Северној америци... јесу те земље биле демократске па нису имале диктатора који би се нашао на листи?
Геноциде које су учиниле САД током свих ових напада на независне државе од како су настале па све до сада...
Нема геноцида Турака на овим просторима. А нема геноцида који су рвати направили у Јасеновцу у време старе и нове НДХ и у осталим деловима СрБских земаља. И најновије геноциде над Србима на Косову и Метохији и У Босни и Херцеговини.

Nazad
Vrh