Chat 17

Nemislim na to ,zna se , za njegove apsolutne vlasti . Navodi se za neka podrucja i vise vladara i zrtava u razlicitim periodima . Mislio sam da kazes taj vladar tad i tad toliko zrtava . Jel mislis na 2 svjetski rat ili precizno . Npr Obama , pobijeno tolko i tolko ,dodati na listu...
Pa tesko je precizirati na jednog coveka ali s obzirom na ogromne žrtve tog sistema mislim da bi svakao trebala biti na listi zločinaca drzava sad.

nemoj da :sneaky: pluralizam trpi zbog tvoje nezainteresovanosti
nego,ne komentarišeš novi pravilnik o podsticajima za 2025.god. kojim su površine pod sojom otišle na 500 km po ha....jest da nismo ništa dobili ni za prošlu godinu ali barem lijepo zvuči 8-)

Ne zaboravi ono "do" . Ove godine su dali jedini put ful. U stvari dali papir pa vidjecemo.To bi bilo super da se nemora kupovat sjeme 100kg po ,3.50km kila , mozda ce bit i 4km ove godine. Kad bi moglo svoje sjeme to bi bilo ok. Ja ove godine sve kukuruz po rasporedu

Koji smo mi a koji si ti?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Pa tebi nije po volji Marinika a nisi sam, pitanje zasto? Sta joj fali? Ne trebas se praviti tosa! Ako je Karleusin razlog, da ne zeli da joj Marinika iz raznoraznih razloga kroji kapu njoj odnosno Srbiji onda ne vidim pameti tu?
Na kraju krajeva i onako razni Hercegovci, Bosanci, Crnogorci, vala i Hrvati ( Seselj ) godinama vladaju na celu Srbije!

Pogledajte , zanimljiv video. Kako komentarisete , sta nije sigurno tacno?

Nevidim dali je za vladavine jednog čovjeka stradalo toliko ljudi ili je on svojom politikom odgovoran za smrt tih ljudi van ratnih stradanja.
Nema dosta predsednika koji su učestvovali u drugom ratu a sigurno su odgovorni za mnoge smrti.
Negdje se navodi pojedinac a negdje dinastija.
Nema nijednog otomanskog osvajača.
Djeluje mi da je lista pravljena površno ili sa nekim ciljem.

Dopuna bi zauzela mnogo stranica.
Nije samo zločin što su pobili ljude. Osakatili su one koje su navodno poštedjeli. Oduzeli su im vodeće umove u svim oblastima života a imovinu sveli na ledinu. Dok su oni razmišljali gdje da ulože opljačkano ljudi su pokušavali da okrpaju svoj život. I duhovno i materijalno. To je zločin koji i danas traje ali je dobro prikriven.
Danas se kunu u demokratiju, ravnopravnost, konkurentnost...
Pa gospodo!
Kad god malo krenemo naprijed vratite nas u prošlost dovoljno daleko da vam nemožemo biti konkurencija.

Nazad
Vrh