Chat 17

Не нисам. То је резервисано за оне који имају пријављено пребивалиште на територији Србије. Мени је довољан пасош са двоглавим орлом, љепше ми прође пут него кад сам користио онај са логом варте.

Srbi odavde imaju drzavljanstvo Republike Srbije jer je to nasa matica. Ona je sve i svja za Srbe iz Bosne, sta mislis za koga oni navijaju kada igra tim iz Srbije i recimo Mexika, i za koga navijaju kada igra BIH i isti taj Mexiko. Uostalom matica i treba da se ponasa zastitnicki prema svom narodu u drugoj drzavi, mada to nije uvijek slucaj.
JA ne vidim u cemu je problem da ko god hoce da ima drzavljanstvo Republike Srpske, meni u Vojvodini nije matica Madjarska a opet zato sto su moji preci ziveli ovde imam pravo na madjarsko drzavljanstvo. Madjari ne dele ko je srbin,slovak, hrvat.
Kod nas se uvek gleda ko je Srbin taj ima pravo na drzavljanstvo svi ostali nemaju, a kod nas je zivelo i 500000 nemaca a u svakoj normalnoj drzavi svako ko moze da dokaze da su mu babe i dede rodile u drugoj drzavi ima pravo na drzavljanstvo.

Ja mislim da je sve to samo slucajnost .
13-29-43-2023032313292620144-original-am-l.jpg

JA ne vidim u cemu je problem da ko god hoce da ima drzavljanstvo Republike Srpske, meni u Vojvodini nije matica Madjarska a opet zato sto su moji preci ziveli ovde imam pravo na madjarsko drzavljanstvo. Madjari ne dele ko je srbin,slovak, hrvat.
Kod nas se uvek gleda ko je Srbin taj ima pravo na drzavljanstvo svi ostali nemaju, a kod nas je zivelo i 500000 nemaca a u svakoj normalnoj drzavi svako ko moze da dokaze da su mu babe i dede rodile u drugoj drzavi ima pravo na drzavljanstvo.
Ne može neki ljudi to da shvate. U njihovim glavama je Srbin- Pravoslavac i nikako drugačije. Ne može neo da bude npr. Srbin-ateista. A nedaj bože Državljanina Srbije (dakle može da se izjasni kao Srbin) a pripadnik neke druge etničke manjine.
I posle se bune kad se manjine pobune. Pa gospodo vi im niste ostavili prostora za drugo.
90-ih su nametli "ako si Srbin i otac i majka moraju da ti budu etnički Srbi, moraš da si pravoslavac i moraš da podržavaš veliku Srbiju, I naravno Vučića i Dodika jer od njih nema većih Srba!

E ajd onda i mojih pet centi teorijama zavjere a da ima logike . Oko naseg Mile , on je nama bitan. Dakle koji su Milini idoli , kome ljubi skute i obozava ? Zanemarimo zasad AV i optuzenog putina . To su Orban,Tramp ,Milanovic i Erdogan. Tramp je juce cestitao Kosovu 17g nezavisnosti . Mile se tu presao , nosio trampov kacket i pisao mu mejlove , cilj je bio da cim bude u prilici ponudi trampu da se prizna kosovo a da rs ide sa Srbijom. Ispade da je kasno jer tramp trgovac bi mu rekao kako mijenjati kad je to vec gotovo. Erdogan mu treba da ubijedi bosnjake da puste RS a oni ce se spojiti kako tako sa Turskom za kojom sline bosnjaci . Sa Milanovicem se zna sta bi dogovarao ,da napali b.hrvate da se odvoje .Orbana planira ,a mozda vec i lozi da ce pomoci da se zakuva u Vojvodini za protuuslugu , a mozda u sebi misli , ma izblefiracemo te ja i vule.....

Mile jest krkan ali nije naivan...na kraju krajeva da nije tako nebi iza sebe ostavio Miloševića,Koštunicu,Đinđića,Tadića...istina ,neke izbore je i gubio ali je u dilu sa zapadnim ambasadama i nekim tajnim dogovorima nakon naknadnih brojanja glasova pobjeđivao....kupovinom papaka itd...sve mu je gledano kroz prste.Ali kad je trebao ispoštovati dogovoreno on im je okrenuo leđe,otad je na evropskom putu pro forme radi.Pritisci su bili stalni,na kraju i procesuiranje a on je karte bacio na sklapanje prijateljstava sa krajnje desnim strankama u EU ,Orbanom i Ficom.Pobjeda Trampa mu je došla ko kec na desetku mada mu je sudski proces ušao u cajtnot.Eto zadnja posjeta Orbanu mu nije donijela neki benefit jer ipak je Orban skoro usamljen u evropskom parlamentu da bi mogao uticati na rezultat presude.Eventualni dolazak krajnje desnice u vladu njemačke bi mu donio mnogo toga ali izbori su tek nakon kraja njegovog sudskog procesa.
Mada,nije neki poraz ako mu i zabrane političko djelovanje,stranka će ostati na vlasti još dvije godine a dotle će se u evropskom parlamentu posložiti kockice najvjv njemu u korist.
A te priče o ujedinjenju su za pumpanje običniog biračkog puka...zašto bi Mile mjenjao zdravo za gotovo.....Dejtonom imaš državu u državi,skoro sve osim vojske+ da ne dijeliš vlast sa veoma jačim strankama preko Drine 😁 niti brineš da ćeš je izgubiti.Imaš svoju Vladu,policiju,budžet i sve to da izgubiš ujedinjenjem sa Srbijom...pa nije lud

Poslednja izmena:
Uglavnom svi ovi koje sam gore nabrojao su opasni po narod . To su ljudi koji uzivaju u vlasti i vide to kao neku igru , dokazivanje ,da ostanu zapamceni, da rade kontraverzne radikalne stvari .... Suprotnost su od normalnih predsjednika i premijera koji samo odradjuju svoje obaveze uprave . Ja njih zovem "smaraci". Svaki dan im je bitno da nesto krupno kokodacu ili urade ako su u mogucnosti . Kad cujete da tako kokodacu o krupnim promjenama , naredbama ,...predsjednici ,premijeri npr Spanije,Njemacke ,Svedske, Italije? ,...Ozbiljno rade svoj posao , nisu populisti.
Zamislite da je Si Dji tako smarac,naporan , i da on preslaguje svaki dan , a mogao bi i te kako ,pa zemlja bi se okrenula naopako.
Ovce vole takve smarace , zanimljivi su

Dok se mi zanimamo, za nas važnim stvarima ko su srbi i ko ih vodi, oni odoše na sastanak da podjele svijet.
Kako zamišljate pozicije na kojima će se naći evropa, ukrajina, bliski istok i ostale destinacije koje su pomalo naznačene kao potencionalno interesantne za podjelu kao i one o kojima se za sad ćuti?
Zašto baš u Saudijsku arabiju?

Nazad
Vrh