Chat 17

Jok,eto mene u Laktašima ne boli što u Srbiji imate vlast koja je državu zadužila 30mlrd evra,što su skoro sve izvore pijaće vode pokupovala Coca Cola,što se za sve velike državne projekte veže enormna korupcija,što vam je poljoprivreda u qurcu ,što....što je ovde vaš etalon vlasti uzor našim političarima
Mozda te boli, ali te i brzo prodje, dok je za nas to svakodnevni kancer.

Objasni mi onda dva rodjena brata, jedan kolonizacijom dosao u Banat, a drugi ostao u Banja Luci, sta su oni?? Prvi kaze da je Bosanac.

Zato što je ovde realno narod (bar polovina) funkcionalno nepismen, nema kapaciteta da vidi širu sliku, ne može intelektualno da dobaci dalje od prekosutra, zato što ovaj krade, zato što ucenjuje, zato što glasaju pokojnici, Bosanci...
Zato što ovde narod (bar polovina) voli VOĐU, voli da mu neko kaže šta da radi, voli da nema nikakvu odgovornost za svoje odluke i postupke. Nego, kad je sranje - jbg, kriv je vođa, šta ću ja!? A i da je mogao, nije želeo da donese odluku, čekao je da mu vođa kaže šta da radi. Većina ljudi ovde kaže - napravio mi puteve, dao mi penziju/platu, dao nam subvencije...
Naš narod (većina) nije dobacio dalje od čopora, to je zajednica i društvo kome teže. Zato...
Al ti to sve znaš, nego kao...
A da te ja pitam, jes ti ovde juče došo da učiš o poljoprivredi (kao što si napisao), ili zbog nekog drugog, višeg cilja? Pozz
Slažem se apsolutno sa svim napisanim; i baš zato se pitam kako druga polovina nije sposobna da ispred sebe izbaci jednog čoveka koji će stati u klinč sa ovim, koji će nas izvesti na bolji put i ujedno proširiti vidike onima prvima (čoveka koji će doneti zajedničko dobro napaćenoj Srbiji)??? Kad bi se to desilo, verujem da bi na izborima lagano pobedio.

Mediji, korupcija ili šta već ne mogu biti opravdanje za takvu neslogu, nesposobnost po mom mišljenju. A možda mi kao narod jesmo većinom samo čopor i ne zaslužujemo bolje...

Naravno da sam došao ovde radi učenja oko poljoprivrede, ali pošto je slaba aktivnost u temama koje mene interesuju (malina, dunja), tamo samo iščitavam starije poruke... A u ovoj i sportskoj temi se priključih naknadno jer su najaktivnije, ni zbog čega drugog... Nemam viši cilj, odavno sam prevazišao prepucavanja zvezda - partizan, a u političkim nikad nisam ni učestvovao!

Sta bi sa naftom i Nis naftagas sankcije ovo ono niko nista pst sve normalno niko ni ne spominje
Očigledno je da su plan stavili na hold zbog dešavanja u zemlji. Plan koji je velikom verovatnoćom trebao da opljačka ovaj narod na još jedna način.
Čitam komentare koji su plod tog narativa,bosanci,šumska,prekodrinci i sl....toliko je jezivo da nemam riječi,npr...dabogda vas Drina nosila :cautious:
Hrvati iz BiH redom imaju pravo glasa u Cro iako su iz druge države i niko u Cro ne postavlja pitanje oko toga što je OK...Vjerovatno bi to bilo pravo riješenje i za Srbe u BiH tako bi se znalo prava politička opredjeljenost kompletnog srpskog naroda zapadno od Drine ali to vladajućim nije u interesu.Ovako tu exkluzivu imaju dodikove pristalice koje glasaju kako im tata kaže
Moj dada je došao ovde iz Bosne (ne kao kolonizator već svojim parama). Ne pamtim da je za života imao problem sa tim da ga neko smatra ili zove Bosancem.
Ubeđen sam da je do pre rata tako razmišljala velika većina ljudi svih veroispovesti u BiH.
E onda se neko setio da to nije dobro jer verske razlike nisu dovoljne nego se ljudi moraju podeliti i nazivom. Tako da gotovo preko noći gomila Bosanaca prestaje da postoji, a reč nekako postaje uvredljiva i Srbima i Muslimanima (koji postaju neki Bošnjaci ,do 90-ih verovatno nisu ni znali za taj naziv), a verujem i Hrvatima iz Bosne.

Voleo bih da mi neko objasni što je to uvredljivo kod reči "Bosanac" (osim ako reč nije praćena nekim od stereotipa :))?

Koliko znam srbi iz republike srpske imaju naše državljanstvo, i glasanje u srbiji im je sigurno dozvoljeno jer to državljanstvo nebi ni dobili da nisu imali osnova za to, odnosno da nemaju boravište/prebavilište u srbiji. Znam da je na glasanju bilo manipulacija oko toga, ali ne toliko da se mi među sobom zamrzimo.
Opet kažem, vrlo mi smeta taj komunistički narativ koji je i imao za cilj da srbe što jače diferencira i po potrebi zavadi. Pojedini bez razmišljanja lako potežu takve stvari.
Za glasanje nam nisu krivi 'bosanci' i ne 'kroje nam kapu' oni nego nedostatak naših pravih kandidata.
Ne mrzimo se, taman posla. Neka glasaju ne vidim neki problem u tome. Ali onda neka glasaju svi, a ne samo ovi koji imaju organizovan prevoz, pretpostavljam i neku dnevnicu i glasaju za ... Hmm pitam se za koga???

Kad se prenese , pa lupi glupost :haha:

Ma nije on ovde lupio glupost uopšte. Naravno da njemu izlaz broj toga koji pokušava da ga zove sa skrivenog.
Ovo je bila neka šifrovana poruka Miletu. Po Miletovoj faci rekao bih da mu je apsolutno jasno o čemu se radi.
Ne mogu da pročitam između redova šta je pesnik hteo da kaže, ali je očigledno da ga kritikuje za nešto.

Edit: A možda ga Mile i stvarno podjebava i svako malo zove da ga pita kako je. Svestan situacije u Srbiji. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Koliko znam srbi iz republike srpske imaju naše državljanstvo, i glasanje u srbiji im je sigurno dozvoljeno jer to državljanstvo nebi ni dobili da nisu imali osnova za to, odnosno da nemaju boravište/prebavilište u srbiji..................

Da li to znači i da će i oni imati OBAVEZU služenja vojnog roka u Srbiji od decembra meseca ove god ?

Trebace vremena da se to izmeni i da se naviknemo na nove orjentacije kako god se one zvale.
Не, не треба.

Нема никаквих нових орјентација. Ми Срби листом имали смо и имамо и изражен регионални идентитет - Лале, Сремци, Шумадинци, Моравци, Крајишници, Босанци, Херцеговци, Ере, Чарапани... То ко није до сада скапирао... елегантно му увале, па и њима самима, да Црногорци нису Срби.

Meni nesto nije jasno, ako srbi iz bosne imaju drzavljanstvo Srbije, zasto onda i svi u Srbiji ne dobiju drzavljanstvo Republike Srpske i resimo probleme sa glasanjem, neznam po cemu su Srbi iz Republike Srpske tako posebni da imaju dvojno drzavljanstvo a da mi to nemamo?
Srbi odavde imaju drzavljanstvo Republike Srbije jer je to nasa matica. Ona je sve i svja za Srbe iz Bosne, sta mislis za koga oni navijaju kada igra tim iz Srbije i recimo Mexika, i za koga navijaju kada igra BIH i isti taj Mexiko. Uostalom matica i treba da se ponasa zastitnicki prema svom narodu u drugoj drzavi, mada to nije uvijek slucaj.

Ja bio pre oko godinu dana kad je bila javna rasprava u Zitistu oko budzeta za uredjenje atarskih puteva,navodnjavanje itd ...uglavnom najvise para je bilo izdvojeno za atarske puteve,mnogo,mnogo vise ,nego za navodnjavanje npr.Odneli prugu Zr-Vrsac,ostalo stotine,ako ne i hiljade tona sodera krupnog,idealno za atarske puteve,mogli su napraviti otresista na svakom izlazu atarskog puta na asfalt,ali ne,odnela sav taj soder firma Eko Gradnja,tj bar su ga oni prevozili ,a gde je odneto nzm,mozda za auto put ,ko zna ...I sad ,nisam znao cemu sluzi ,nagadjao sam da je za neki vid otresista,ali posto sam naleteo na ovaj klip od naseg clana ,jasno mi je cemu ova komedija treba da posluzi,ima jedan kod Zlatice postavljen.Da ne spominjemo nenormalno,retardiranu cenu ovog sr... ,realno koliko ce ovo djubre da posluzi da otpadne blato sa tockova ?,10%,20% ?,i aj ti sa punim prikolicama na ovo se penji sa traktorom,komedija.

U atarima opštine Ruma ima montiranih otresišta.Ne znam samo ko je tako pametan birao mesta za postavljanje.Recimo nema šanse da kamion bezbedno izađe na asfalt preko toga jer je suviše blizu puta, mora imati nekoga da zaustavi saobraćaj da bi mogao bezbedno da izađe a ne opizdi vozilo koje mu nailazi sa leve ili desne strane.

Кад се повела прича око држављанства, сви Срби имају право да траже држављанство Србије, чини ми се да је то уведено кад је Тадић био предсједник.
Није обавезна пријава пребивалишта/биравишта у Србији, ја рецимо имам држављанство и пасош издат на адресу у Бањој Луци. На изборе нисам никако излазио, нити планирам, поготово за локални ниво (што су неки радили прошле године). Ако би некад и изашао то је само за предсједнички ниво.

Што се тиче војне обавезе испоштовао сам закон и уведен сам у војну евиденцију. Кажу стар се коњ не учи орати, не вриједи да те шаљемо у касарну, а ја био спреман да као земара Вулин (иначе министар војни у то доба) одгулим својих 15 дана дуга отаџбини. Наравно, све у комаду као и он, без коришћења одсуства. :ppozdrav:

И још једна занимљивост, кад сам добио рјешење о увођењу у војну евиденцију, пише да су ме уписали у општину Вождовац.
Ваљда контају да је то спас у случају напада јер нема те стране оружане силе која би дођоша истјерала Београда. Што би рекао ђед Ђуро, "Торбице се на Змијање неће враћати". :haha:

izgleda da je dodik prdnuo u čabar,iz budimpešte naredio da vlada sazove skupštinu koja će biti u stalnom zasjedanju povodom presude u sudu bih.....prijeti da ima plan kao odgovor na zabranu političkog djelovanja....nadam se da neće uliniti ništa suludo.
filbi,ja nemam dvojno niti namjeravam vaditi ...da li si i ti dobio od vučića 100 evra kad je djelio

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh