Chat 17

Ја писах да сви раде за Вучића... сад се и укрупњавају да би још јаче притисли... постаде МТС монополиста на балкану... плус пинк који је у дилу са америма... нема нам спаса до неког великог пламена...

E , nebrini se . Ja to neradim od 92. Tad sam kao naivni klinac krenuo u dobrovoljce sa 18 god.
Sva sreca pa nas pohvatala murija i vratila kuci!
Onda sam shvatio da nas sistem laze i vara,pomalo su pomogli i pendreci :D
Jesili Ti nekad imao pokusaj da nesto promenis? :ppozdrav:
Neracunamo ovo tastaura ratovanje i neracunamo ako si bio redovan vojnik pa te sistem odvukao u rovove!
Имам сличну животну причу... својевремено сам хтео и локалну фолкотеку да ''укинем'' јер ...ви се овде зезате а тамо људи гину... само је отац могао да ме смири и његово ''васпитавање''... :)

После сам све истеривао на ''снагу и зној''... ако ми у току дана није било довољно увече оптрчим десетак километара... после кажеш себи... зајеби мало... ниси ти најпаметнији и рођен да тераш увек правду... смириш се и с годинама... љубав чини чуда... ако имаш кога да волиш.

Poslednja izmena:
После сам све истеривао на ''снагу и зној''... ако ми у току дана није било довољно увече оптрчим десетак километара... после кажеш себи... зајеби мало... ниси ти најпаметнији и рођен да тераш увек правду... смириш се и с годинама... љубав чини чуда... ако имаш кога да волиш.
Ja sam tad otkrio zene , optrcavao sam oko njih 8-)
Sad se manje bavim i tim sportom :ROFLMAO:

...''Ове трансакције су усклађене са стратегијом Телекома Србија да изгради водећу телекомуникациону компанију на Западном Балкану, са приходима који ће достизати три милијарде евра до 2030. године

Након успешне премијерне емисије евро обвезница у 2024. години, у износу од 900 милиона америчких долара, данашња куповина имовине Јунајтед групе додатно ће ојачати позиције Телекома Србија у региону и међу дијаспором бивше Југославије, истиче се у саопштењу.

Не очекује се да ове трансакције повећају тренутне нивое задужености Телекома Србија.
Лазард је био финансијски саветник Телекома Србија, док су Clifford Chance LLP и адвокатска канцеларија Гецић Law били правни саветници Телекома Србија, а компанија Kirkland & Ellis LLP била је правни саветник Јунајтед групе, додаје се у саопштењу.''...

https://www.lazard.com/about-lazard/

Да ли је ово задужење само задужење МТС-а? Почетком ове године држава се задужила обвезиницама још негде милијарду и по долара...

Ово сигурно није могло да прође без аминовања амера... скоро сам негде ухватио да су нешто преговарали да се наши канали гледају у сад па је вероватно све то ишло у пакету... ко сме да зарађује 3 милијарде у некој недођији... одавно смо се слизали са ђаволом...

Да ли је ово планирање 2030 у складу са разноразним агендама 2030?

Овај Лазард....

''Tim Božidara Đelića u „Lazardu” je izabran za najboljeg finansijskog savetnika u Centralnoj i Istočnoj Evropi, nakon čega je Đelić, izvršni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu, izjavio: „Ovo priznanje žirija ’Evromanija’ prepoznaje ’Lazardovu’ nepokolebljivu posvećenost izvrsnosti u našem radu. Zahvaljujemo se našim klijentima na poverenju.”''

Čeko, al stigli vodeni topovi i tenkovi
Stvarno je i Milošević bio lud majku mu...

Evo i ovde pozivam ljude (ovaj što zove sam ja ) za KG
Grupa ZAKLOPAČA U BLOKADI.
97fff1b58071403e9906f46db2b1e3fd.jpg

A pitao sam i AI za mišljenje - nije sigurna ni ona
3694fa1d57159106ae349af3dbef293b.jpg

Нисам чуо уопште да су западњаци помињали било какве кредите... Пуна уста амера и енглеза, француза и немаца и свих осталих подгузних мува о помоћи украјини. Нико није рекао све ћете то морати вратити једног дана. Ово с вам лихварски кредити које ћете морати враћати па макар и преко ретких метала и обрадивих површина...
Не... била је само помоћ и помоћ и помоћ.... како то сад одједном кредит?

Можда Момо зна? Он је експерт за западњачке помоћи...
Tako su i nama pomogli u Prvom ratu,pa smo posle morali da platimo losu i neadekvatnu municiju i prevoz brodovima . Ali i to je pomoc,sta bi tek ostalo od nas da nas nisu prebacili na ostrva?

Krenuo obračun sa korupcijom! Niko neće da se izvuče! Samo da ne bude već oprobana formula. Uhapse nekog nebitnog lika. Digne se frka po medijima, zvone na sva zvona. Njego koliko tog dana puste ili ga eventualno kasnije sud oslobodi pa mu još mi plaćamo odštetu.
Ne znam dal mu neko uopšte veruje i da stvarno hoće da pohapsi i osudi neke pa i nebitne ljude. Od ovih bitnijih, nema govora da će nekom dlaka s glave da fali dok je ovaj na vlasti.

Па зар то није била помоћ? :unsure:
Pa bila je. Samo niko nije rekao da je besplatna. To je odmah bilo jasno Da će Ukrajina i taj jadni narod tamo da plati svu tu "pomoć" sa kojom su vodili rat koji nije njihove već za toga koji pomoć šalje.
Al ne brinem se ja ni za Baćuške. Naplatiće i oni svoj deo. Jedino će Ukrajinci da najhebu ko žuti. (što se uopšte kaže to ko žuti?)

Tako su i nama pomogli u Prvom ratu,pa smo posle morali da platimo losu i neadekvatnu municiju i prevoz brodovima .
Није те интересовало да сазнаш детаље тога, одакле су артиљеријске гранате, преко кога су нам дошле, зашто су биле такве, шта је шира слика зашто није било одговарајућих, зашто се Србија сложила на то решење са делаборацијом, крајцовањем чаура и поновном лаборацијом муниције, да би могла да се употребљава?

Врховни јавни тужилац Загорка Доловац донела је одлуку да списи предмета у вези са евентуалним извршењем више кривичних дела са коруптивним елементима у току предузимања свих радњи покретања, планирања, пројектовања, извршења радова и пуштања у употребу Железничке станице Нови Сад буду достављени Јавном тужилаштву за организовани криминал (ЈТОК).
У саопштењу Врховног јавног тужилаштва је наведено да ће поступајући јавни тужилац Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду бити привремено упућен на рад и даље поступање у овом предмету у Јавно тужилаштво за организовани криминал.
Како је прецизирано, одлука је донета јер је утврђено да чињенично стање указује на основану сумњу да су извршена кривична дела која спадају у надлежност државних органа надлежних за организовани криминал и тероризам.
Наглашено је да се поступак утврђивања одговорности за губитак живота 15 особа приликом пада надстрешнице Железничке станице Нови Сад, који води Више јавно тужилаштво у Новом Саду, наставља независно и са највишим нивоом приоритета, као и да очекују скоро ступање на снагу поднете оптужнице против 13 лица.
Додаје се да ће јавност у континуитету бити обавештавана о даљим корацима и радњама које ће предузети Јавно тужилаштво за организовани криминал.
"Врховни јавни тужилац Загорка Доловац користи и ову прилику да представнике студентских протеста позове на састанак ради разматрања испуњености њихових захтева који се налазе у надлежности јавног тужилаштва", наведено је у саопштењу.
Оптужницом за пад надстрешнице је обухваћено 13 особа, међу којима је и бивши министар грађевинарства Горан Весић.
grčić,sbb,podrška studentima iz eu parlamenta,zagorka dolovac aktivira optužnicu vezano za nastrešnicu...poziva predstavnike studentskih protesta na razgovor......stvari se razvijaju velikom brzinom.....da li ćemo moći ispratiti

Као што сам писао, дистанцираће се од свих и тврдити да је и он изненађен.
Само још треба да се роди новинар који ће му поставити ово питање лично, уживо.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

To je faktički nemoguće jer svaki od presuđenih može u momentu postati svjedok saradnik a onda ćao regaci

Није те интересовало да сазнаш детаље тога, одакле су артиљеријске гранате, преко кога су нам дошле, зашто су биле такве, шта је шира слика зашто није било одговарајућих, зашто се Србија сложила на то решење са делаборацијом, крајцовањем чаура и поновном лаборацијом муниције, да би могла да се употребљава?
Nisam bas toliko ulazio u problematiku,malko sam citao ali ne bas previse.Priznajem , jbg.
Hajde nam objasni?

(mozda se desilo)
(telefon zvoni u predsednistvu)
-halo sefe ja sam Mile, trazili ste me
-vidi Mile (srednjim prstom gurnu naocare nazad)imam jedan posao za tebe nije tezak.
-tu sam sefe sta god.......
-nemoj da me prekidas!Znaci treba da mi resis neke probleme u korupciji,stvar je prosta sad ce doci ljudi po tebe ,ti ides sa njima i oni ce ti objasniti sve, i nemoj slucajno da si me spominjao, jesi razumeo
-jesam sefe, samo da pitam.......
(sef spusti slusalicu)
-gde sam ih sve nasao ovakve,,, nego da vidim spisak ,ko je sledeci za pustanje niz vodu, malo je njih 10, moracu bar 20-30 da supstim niz vodu da smirim strasti.
(mrak pada dok neumorni prsti tapkaju po telefonu,vremena za gubljenje nema)

Nisam bas toliko ulazio u problematiku,malko sam citao ali ne bas previse.Priznajem , jbg.
Hajde nam objasni?
Ma.... Нема потребе да пискарам нашироко, али и ја сам знао за ту причу о неодговарајућој муницији, па ми у доба Интернета дошло да сазнам још нешто, а да не останем само са том старом причом. Тек, имаш ту неколико фактора зашто је нашим чукундедама допала руку 75-милиметарска муниција са дужом чауром, за од Француза купљене брзометне топове "Шнајдер" Мле-1907 - током 1915. су се Савезници суочили са "гранатном кризом", када је и њима на западном фронту (Французи и Британци) и на источном (Руси) стањиле резерве муниције, да је био проблем да се муниција достави у Србију која је већ била у рату, па је уследио неки договор наших са Французима и Грцима, (који су такође имали "Шнајдерове" 75мм топове, али други модел, са малчице дужом чауром од оне на нашим) да нам пошаљу шта имају, да гранате у Крагујевцу делаборишу (раставе), поткрате чауре, спакују поново гранату и шаљу их на фронт.

Има један тип на војном форуму, историчар, Небојша Ђокић, који вероватно има податке по данима када је и колико граната дошло у Србију, колико су их дневно сређивали у Крагујевцу и све што може да се зна, па ако негде налетиш на његово име и имаш времена, прочитај оно што је написао. Углавном, са тим гранатама није баш да су нас Французи заврнули, већ је више било "дај шта даш, набуџићемо".

Hajde Зорге аko imaš nešto nepoznato u vezi te artil(j)erijske municije napiši ovde.
Osim ako nije iz špijunskih tajnih spisa..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Немој ја. Бојша се жив испис'о о свему томе, па у његовим радовима има толико тога да ти изађе на нос.

Ја сам се за то интересовао само толико да ми бар мало буде јасније та прича о муницији која нам је "утрапљена".

Nazad
Vrh