Chat 17

Погледај сада мапу света где су Земље са којом се Русија граничи или има великог утицаја:

У Украјини америка и европске земље и цео нато отворено ратују против Русије...
У Сирији спонзоришу побуњенике плус Курди плус Турци плус Израел...
Јужна Кореја у превирању плус војне вежбе Кореја Јапан САД...
У Молдавији опасно превирање...
У Румунији се поново броје гласови...
У Грузији почетак револуције коју спонзорише запад...
У Србији скоро па почетак револуције или поново издувавање балона незадовољства од стране власти...
Финска у ове балтичке земље опасно кевћу као и Пољска...
Иран посебна прича...

Где год да се такне западњаци су опасно притисли и покушавају да развуку Русију и да јој замагле фокус...
Додуше то је њихов проблем али и ту се види лукавство западњака...

Поента је да како год да се медвед окрене добије ћушку понегде... мање или више то њега заболи мада је толико велики да можда то и не осећа...

Гледај ти хронологију дешавања и изјава у Европи и како се све убрзава и реци да немаш осећај да ће 'Мерика да и Европу "гурне под воз" и да ће у било ком развоју догађаја, она и даље остати хегемон и газда у Европи.

"Лепо" се ређа - Молдавија, Грузија, па сад и Румунија. Некако ми мере за заштиту "западних вредности" не личе на те исте деклариссане вредности.

Бем ли га! Па Румунија је чланица ЕУ и НАТОа. Шта год су западне чланице рекле ови су испунили. Затвори ово (нпр. руднике угља), продај нам (поклони) оно купуј наше, дај сировине, дај радну снагу (нарочито писмену)... Шта још хоће? Једино ми пада на памет да их обуку у униформе и гурну на Русе.

bogami ww3 se odvija uveliko

ruska mornarica bezi iz tartusa gde je bila od 1972

turska,izrael i amerika ozbiljno sredjuju siriju tj basara al asada

dve velike ruske baze na istoku sirije ce biti veoma ugrozene ako se ovi "pobunjenici" ili kako se sami zovu "oslobodioci" ne zaustave a za sada se to ne desava....ulaze u gradove gotovo bez borbe

glavni vodja istih je bivsi covek u iraku iz ISISA koji je kasnije otisao za siriju i osnovao neku drugu grupu pod nekim nazivom -Tahrir al-Sham- Al Julani

bas cudno juce imao intervju na CNN-u

pritiskaju griziju,u rumuniji drzavni udar

izgleda posto im sa izraelom i iranom nije uspelo,sad zele ovo a deluje da uspevaju dobrano

ne zele da trump udje u belu kucu jer padaju kao lale i pokusavaju da izazovu da rusi reaguju opasno

ne valja ovo nista

Кад спомену израел, нешто су се медији ућутали на глобалном нивоу. Као да се ништа не дешава. Ова армија која се од нигде створила под покровитељтвом турске и америке чудо направи.
Али шта "боде" очи, турска је претила израелу. Ова армија иде са севера на југ, и ако прођу дамаск ето западне обале и помоћи палестинцима.
Али ни један медиј да сме потегнути ово питање, као да је забрањено.

Jok izrael je rekao da ce uci u siriju jer i on zeli deo sirije

Hezbolah se borio protiv ovih isisovaca a to je liban tako da ce ovi pobunjenici ce uci i u liban ako se ne zaustave a izgleda da nece

Sve to izrael kontrolise,nego mi nije jasno odakle ovaj matori turcin sad iskocio i sjebo ruse i iran?

veruj da sada da jer ovo su pobunjenici isisa i al kaide,a slobodno pogledaj i izjave erdogana od danas
plus on sad kontrolise i ruse na moru
zato neznam odakle sad on u ovoj prici

pogledaj veliku kartu izraela sto oni zele da bude i sto i nose cak na uniformama
izraelski avioni su sprecili ulazak transportnim avionima irana u siriju
americki opet bombarduju sirijske polozaje

rusi sad bombarduju koliko mogu ove da sprece tako brzo sirenje ali ne uspeva,ukljuceni su i helikopteri
pobunjenici su stigli do grada Homsa i presece siriju na pola otprilike

tada ce izrael verovatno uci sa juga i uzeti sve do grada Sweida otprilike

Uskoro ce Rusi(putin) da baci nesto i prekinuce se sve ove decije igre,dokipelo je idoso je do kraja igrice.Sad je sve na njima! 8-)

kad se setis sta je sve Gadafi pricao pre nekih 15 godina,jezivo bude.....

bogami rusi gube middle east posle ovoga

Uskoro ce Rusi(putin) da baci nesto i prekinuce se sve ove decije igre
Неће, јер би тиме Американцима дали алиби да "бацају нешто" где им падне напамет, што би они свакако чинили и поштедели себе труда и средстава да "реше проблеме".

Неће, јер би тиме Американцима дали алиби да "бацају нешто" где им падне напамет, што би они свакако чинили и поштедели себе труда и средстава да "реше проблеме".
Ameri si picke,udaraju samo na slabijeg.Nece odgovoriti Rusima!

Мало машиш. Имаш Иранце, имаш којекакве Арапе који однекуд искоче, имаш Јужнокоренаце и после њих имаш утеран страх у кости било кога ко Американцима иде уз длаку, тј. Американци сматрају да им ови иду уз длаку и тако се америчка хегемонија наставља и даље, али другачијим "аргументима".

Uskoro ce Rusi(putin) da baci nesto i prekinuce se sve ove decije igre,dokipelo je idoso je do kraja igrice.Sad je sve na njima! 8-)

Vec bi dugme bilo pritisnuto ali Ameri imaju 180 komada B61 (0,36 MT ) u europi , ima ih i u rumuniji(ponisteni izbori) , turska itd. u 6 europskih zemalja za sada.

Овакве тврдње код нас не износи чак ни онај Обрадовић са све женом му..

Је ли Грабик, кад већ преносиш овакву тврдњу, кажи ми и шта се прича у вашем медијском простору, у којим подручијима би Путин хтео да пржи тактичким нуклеаркама? Биће ми интересантно да чујем да ли су аналитичари навели неко конкретно подручје, јер рећи само - Украјина, то је неуверљиво чак и за Британце.

ma pusti grabika
sad kad izrael i ameri rese siriju jer to oni resavaju zbog velike drzave izraela a ameri zbog nafte,tu mi jedino turcin malo uleteo cudno al on kontrolise more tamo

doci ce na red i balkan da se trajno rese granice
zauzvrat kosova mi cemo dobiti nesto sto se grabiku nece ni malo svideti...al otom potom ;)

Овакве тврдње код нас не износи чак ни онај Обрадовић са све женом му..

Је ли Грабик, кад већ преносиш овакву тврдњу, кажи ми и шта се прича у вашем медијском простору, у којим подручијима би Путин хтео да пржи тактичким нуклеаркама? Биће ми интересантно да чујем да ли су аналитичари навели неко конкретно подручје, јер рећи само - Украјина, то је неуверљиво чак и за Британце.
To (kolicinu B61) mozes da provjeris ako znas elementarni engleski jezik , to nije cak ni nikakva tajna , jedino je tajna tacna lokacija skladista.
Ajde postavi to pitanje za 2 godine , jos je rano , bilo je interesantno prvih 10 dana rata kad si mislio da ce se krasnaja armija pojaviti na vratima berlina :haha:

Nazad
Vrh