Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daj neki dokaz da je ukinut . Prezimena su svuda bila ime oca i tako se menjala . Moje osmo koleno se isto prezivalo kao ja danas Jovanov a rodjen je 1751 godine . Tako da su jos ranije ustaljena prezimena severno od dve reke a juzno su poceli tada kada si naveo i trajalo je pedesetak godina . Stim sto se islo na dodavanje ИЋ na ime glave kuce .у хасбуршкој монархији је од 1817 укинут деминутив или присвојни наставак у Србији испод саве презимена су уведена 1851
Nisi u pravu. Sa uzdizanjem trgovine i manufaktura vlastelinske porodice su izgubile moć i neretko postale zavisne od novog novca.Ima logike to što kažeš.
Mada sa druge strane kad pogledaš evropske vlastelinske porodice i veličine tih poseda u poređenju sa današnjim veleposednicima ovi današnji su male mace.To je isto neka opipljiva vrednost sa te strane mislim da nije nemoguće tih 20 t.