Chat 17

Узроци пропасти 1ог српског устанка-Лазар Арсенијевић,Нови Сад 1869

књигу је посмртно издала ћерка Лазара Арсенијевића сведока скоро свега важног у току устанка и рада Правитељствујушћег совета српског.
Када прочитате,ако уопште прочитате,оба тома са око 1500 страна биће Вам много јасније и оно што нам се данас догађа.

Meni se čini za takav poduhvat da je realno 20 tona.
Negde sam pročitao da su neki italijani Medići ili oni suparnici imali plaćeničku vojsku preračunato u današnje pare u vrednosti 1.miljarde eu na godišnjem nivou.
20 t zlata po 80 eu gram je oko 1,6 mlrd.
Cena je ovako na malo verujem na tu količinu da je to otprilike 1 mlrd.
To rusi i ukrajinci troše na nedeljnom nivou danas ,ako ne i više.
Još jednom da s oreračunam d anisam zezno neku 0😂😂😂

Све и да ништа о подмићивању није истина ,а јесте, ч и њ е н и ц а је да руска војска није форсирала Дунав нити прешла на десну обалу реке и напала турке у видинском пашалуку и тиме значајно допринела и помогла нечињењем у пропасти првог српског устанка.
О томе да ли су Александар 3 Цар све Русије и чланови царског ратног савета ишта знали, а тешко да нису,нема званично ништа написмено у Ратном дневнику .

................. Jedna od njih je bila da brojeći svaki dan po 8 sati do miliona treba 12 godina . . . . .

Gledao sam sinoć Ronalda , MBapea .... i sad mi ih je žao . Kad oni mucenici ( milioneri $ ) stignu da izbroje svoje bogatstvo ! Xi xi xi
Stvarno , nisu uvek postojale mašine za brojanje , elektronske sprave i kompjuteri , pa kako su onda kroz istoriju obavljane više milionske dolarske transakcije ( ako je najveći papirni apoen 100 )

Све и да ништа о подмићивању није истина ,а јесте, ч и њ е н и ц а је да руска војска није форсирала Дунав нити прешла на десну обалу реке и напала турке у видинском пашалуку и тиме значајно допринела и помогла нечињењем у пропасти првог српског устанка.
О томе да ли су Александар 3 Цар све Русије и чланови царског ратног савета ишта знали, а тешко да нису,нема званично ништа написмено у Ратном дневнику .
Jel mislis da smo zasluzili tada bili da nam neko pomaze ? Sto nas Ameri tada nisu zdusno podrzavali kao sto rade danas ? Da li u ovom danasnjem trenutku zasluzujemo pomoc nekoga i zasto mi nekoga ne pomazemo svim srcem ?
@Zoran0230 - stvar je u sledecem oko zavrsnice prezimena . Ti ces najbolje shvatiti o cemu pricam . Busanja , hvale i ponosa oko zavrsnice ima za one ljude koji nemaju pojma istoriju . Jos ubedjuju nas kako smo bugari ili kako su nam Aust.-Uga. oduzeli nastavak . U skoli sam bio ismevan i ponizavan kako nisam srbin nego bugarin . E pa nece vise da moze . Oni trebaju da pognu glave i cute kao zaliveni jer mi nista nismo nikada menjali u nasem prezimenu za razliku od njih !

Исто као што су произвођачи и дистрибутери дроге радили. Ни једна новчаница већа од 100 долара а има их на хиљаде, пуни џакови. "Добре" банке су ту да помогну у бројању...

pa kako su onda kroz istoriju obavljane više milionske dolarske transakcije ( ako je najveći papirni apoen 100 )
US-%245000-FRN-1928-Fr-2220g.jpg

US-%2410000-FRN-1928-Fr-2230b.jpg

a ima i novcic od trilion dolara

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh