Tebi nije dobro ahahahaha, da treba da budu tolike, bile bi tolike, razumes li? Ponuda potraznja, ti ceni svoje toliko, ne brani ti niko, shvatas li da je pre 50 godina vecina domacinstava proizvodila sopstvenu hranu? Da je moj deda radio u industriji i drzao stoku i obradjivao njive za svoje potrebe, drugi je bio ucitelj i radio isto to? Poljoprivreda jeste teska ali tesko je biti i rudar, je l to znaci da cena struje treba da bude 5x veca? Tesko je postati lekar, baviti se mojim poslom, izlagati se zdravstenim rizicima, da li to znaci da moj pregled treba da bude 5x skuplji? Shvatas li da je poljoprivreda nisko specijalizovano zanimanje, da ja hranu mogu sutra da krenem da proizvodim za sopstvene potrebe a ti treba da ucis minimum 6 godina da bi postao lekar ili nastavnik? Znam da ovo nije popularno, pogotovu ovde ali je nazalost tako.
Sa ovom lopovskom vlascu, satrapima, nemam nikakve veze ali znam kako vecina ljudi razmislja, probaj jednom da izadjes sa fer cenom, kad se procuje da si posten, da imas normalne cene, veruj mi mnogo manje ce ici nakupcima, dobar glas se daleko cuje, bices povoljniji od svih iz svoje okoline i niko nece ici kod komsije derikoze i kod nakupca. To kao kad su krenuli da prodaju mleko, mlekarama ga daju za 60din+ premija a meni koji dodjem na prag traze 150 jer kao domace je, pa kupicu imlekovo za 130 dinara bez da idem do tebe i bez da se osecam kao budala, prodaj ga kao i imlek i onda ces dobiti stalne kupce koji ce ceniti to sto ih ne pravis budalom jer danas nije tesko saznati cenu u otkupu a dobices daleko vise nego od imleka, pronadji neki balans, nemoj da se polakomis odmah.
Treba i seljak nekad da se prikljuci drugim protestima, kad strajkuje prosveta seljaka nigde? Ali nacelno podrzavam protest seljaka ali samo u nekim aspektima, u nekim ne. Prosto je niskokvalifikovano zanimanje, klasican fizicki posao, kao rudar, kao vodoinstalater, kao zidar, proizvodis hranu, ovaj proizvodi ugalj za struju, ovaj pravi kucu ali poenta je da to mozemo svi da krenemo da radimo bez neke specijalizacije.
Ja ne mogu da podrzim coveka kome je otkupna cena 16 dinara, a naplacuje nekom muceniku koji mu je dosao na kucni prag 30 dinara. To nije covek...