Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Godinama se presovala kukuruzovina i sojina slama za ishranu rogate marve...
Kukuruzovinu sam grabuljao "suncem" pa presovao...
Koliko god se trudio da manje zahvatam, moralo je i malo zemlje da se skupi, te sam izbegavao grabuljanje, već odem da presujem na otkosima iza kombajna, ko je skidao u zrnu, tu nije moralo da se grabulja...

Meni, koliko sam video trasu na internetu, ta saobraćajnica ne prelazi ni preko jedne njive. Ali pre neki dan su me zvali iz neke advokatske kancelarije i ponudili da me zastupaju u ostvarenju pravične nadoknade zbog oduzimanja dela zemljišta zbog potreba te saobraćajnice. Imali su podatak i na kojoj parceli će mi oduzeti deo, i koliki je taj deo, a da ja nigde do sad nisam čuo te podatke. Prvo nisam znao otkud sad to, da nisu možda promenili trasu, ali sam posle skontao da je to zbog nadvožnjaka za koji će biti potreban deo moje njive. Ajd' sad što će mi skratiti njivu i što ću izgubiti leniju na kraju, već što će sad ceo jedan deo atara biti dostupan samo preko tog nadvožnjaka, ima da pristupne lenije budu uništene, a i meni se komplikuje put do polovine parcela...

Jel ima tema za ovako nesto???
Auu robije,jel radi neko jos ovako nesto?
A ja jos u mobi a bice tri dana koliko ima mase 😁🙂
4ZViaRX.jpg
Posle 2 i po dana gotovo...oko 2300bala i nesto vise,nas 4 u ekipi
GqonWHJ.jpg
A8iYX4Y.jpg

eN9qHar.jpg

Navukao sam se na ChatGPT.
Vjerovatno će i to proći kao i sve ostalo kad se malo izgustira. Jest tekstualni chat ali može se dobiti odgovor na bilo koje pitanje i kad započnem temu prati tok razgovora kao što bi činio uobičajeni sagovornik.
Što bi rekle babe:
"Zna na čem nebo stoji."

Tačno, al' mora neko da ostane upisan (prvi put) u istoriji da je napravio puteve u Srbiji. On napravio zaduživanjem budućih generacija, al' taj drugi deo rečenice neće nigde pisati...
Taj novi put će (u našem delu) dobrim delom koristiti staru trasu puta Vrbas-Bečej, pa će čak biti iskorišćen i nadvožnjak preko auto puta iako na njemu ima samo dve trake. Pored toga, svi lokalci se slažu da je trasa kod nas loša i da bi prirodna trasa bila preko tkz. prekog puta, isto udaljena od sela, mnooogo manje ljudi bi bilo oštećeno oduzimanjem zemljišta, i za državu bi takva trasa bila jeftinija jer je kraća...

Vazno im je samo da se dize cifra bdp, a najbrze se dize zaduzivanjem i krkanjem u infrastrukturu. Mozda je to i dobro na kraju a mozda i nije , to znaju strucnjaci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh