Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbi ako su pravi prvi bi trebalo da pričaju i osude takve stvari a ne da kriju.
Skrrivanje istine kalja ceo narod.

Samo da pitam, zašto: SrBstvom?
Ja cu ti reci, da sam ja ili neko drugi to napisao mozda iz neke greske, pljunuo bi po tome jer navodno kao manjina ne znamo pravopis!
A on je nepismen, jer ako bi bio pismen ne bi nacinio gresku koju sam ja naucio u 2 razredu osnovne skole iz srpsko-hrvatskog jezika!
Ali jbg od sramote i njegovog pogleda na ostale sa visine sta drugo osim da kaze da je on tako hteo😂

Srbi ako su pravi prvi bi trebalo da pričaju i osude takve stvari a ne da kriju.
Šta da osude?

Zna se ko je organizovao te pijanice ko ih je skupljao i ko ih je dovozio autobusima.A mnogi su glasali za tog čak ga i vojvodom zvali :ROFLMAO: A zna se ko je hteo da potera tu bagru nazad odakle je došla i ko je to sprečio.

Isto kao što su običnu jajaru i secikesu zvali komandantom pa mu se i dan danas dive.

A znaju i Hrvati ko ih je puštao da beže i sa kime su veče pre delili spavaonu, pa se sledeće večeri vratili da kolju onog koji ga je pustio da ode.

Šta da osude?

Zna se ko je organizovao te pijanice ko ih je skupljao i ko ih je dovozio autobusima.A mnogi su glasali za tog čak ga i vojvodom zvali :ROFLMAO: A zna se ko je hteo da potera tu bagru nazad odakle je došla i ko je to sprečio.

Isto kao što su običnu jajaru i secikesu zvali komandantom pa mu se i dan danas dive.

A znaju i Hrvati ko ih je puštao da beže i sa kime su veče pre delili spavaonu, pa se sledeće večeri vratili da kolju onog koji ga je pustio da ode.
Nemoj mi ništa pričati bio sam od decembra 90 do februara 92 i vrlo dobro znam ko je šta radio iz prve ruke.

Vidim da će skoro lokot na temu , pa da reknem kako je i onaj Kapetanski Dragan na kraju pokazao ko je i šta je ......

Slažem se sa tobom ali mi ne odgovori da li si ti pljačkao kao pripadnik JNA.
Nisu sebe vec grad i okolinu. Ali ni to nije ako se uzme , arkana i slobu , dnevno 300 tona sirove nafte i 200 godisnje hrastovine , samo italijani znaju koliko.
A šta su u međuvremenu radili sa srpskim stanovništvom i njihovom imovinom.To je tabu tema.

Zorane, ti izgleda i dalje simpatizer JNA?
Dali imaš neki specijalan razlog za to ili je to jednostavno nostalgija i sećanje na mlade dane?

Pljackali su najvise pozadinci , mjestani kao TO ,i paravojne ako ih je bilo. Zasto , zato sto su oni imali vremena ,prevozna sredstva , i mjesta gdje da ostave opljackano. Sa druge strane , kad se vec desi rat , nastranu zasto kako , glupo je ocekivati da neke grupe ne kupe neke stvari koje stoje na izvolte , a smatra se da si to osvojio za duze vremena . Paljenje kuca mi nije jasno bilo

Poslednja izmena:
У основи идеја те тзв. Југославије није била лоша. Да се удруже мали народи на Балкану како би били јачи и не би били колоније великих сила. Да могу нешто да ураде по своме а не да лижу **пе западњацима али и источњацима. Да се тргује на равноправнијој основи и да се може заузети за себе....

Али реализација није успела јер су је велике силе бушиле са свих страна подгревајући унутрашње нетрпељивости за које су саме нације биле криве.
То се прикривало једно време кредитима и одласком људи на рад у иностранство стварајући привид лепог живота који је у основи и био много бољи него раније.

Онда су велике силе заједничким снагама срушиле Југославију и добиле двадесетак милиона робова где могу да раде шта хоће и да инсталирају колонијалну власт и да рударе како желе и исељавају људе како желе.

Идеја Југославије се претворила у идеју комунизма којом је нарушена основа Србског народа али оно што је дубоко усађено у днк не може се тек тако уништити. Ето, комунизам већ 80 година влада Србима а кад ће престати то се не зна.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh