Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto ne znamo svoju istoriju . Da je znamo pravili bi veliku Srbiju 🤪
Ali docice stvari na svoje . Vraticemo i Grcku i onu smesnu zemlju u obliku cizme .
@SeljakizGrada - Mi iz Vojvodine smo otvorili nase karte . Nego reci ti meni kako se zivelo za vreme Turaka kod tebe ? Jel znas neke price ? Jel su vidjenije gazde radile za njih i skupljale poreze za njih ? Jel neko od srba isao da ratuje za njih ? Ne zezam se , stvarno ne znam .
Što bi rekao Bora Todorović u seriji "Kad su Turci šumom išli kroz Srbiji" :D tako da Turci nisu zalazili u brda.Zna se gde su bile poturice i jasna granica.

Ništa nisam slagao. I nije nipodaštavanje već konstatacija Not je rekao da su mnogi to prodali i ja na to kažem jer su zemlju dali Hercegovcima kao i ja što bi prodao Maslinjak jer se ne razumem u tu proizvodnju. A svima koi nisu gledali neka pogledaju film koi je pisao unuk jednog od aktera filma PRIČA O ILIJI PEVCU. Lepo prikazana situacija kome oteli a kome dali.

Sirotinja je davala sinove a bogati volove... Solomonsko resenje novonastale drzave(SFRJ) da uzme bogatima i da sirotima stvorilo je samo netrepeljivost koja kako vidim i danas traje
Pa vidi Savo kako bi se osećao ti ili tvoj sin da te sada naprave slepca i ostave i golog i bosog i žednog i gladnog i sve to dobije neko ko je politički podoban i ko će uvek pri glasanju biti uz vlast. Bio bi u najmanju ruku ogorčen.

Bože pomozi nam....
Nema nama pomoći.Jer mi smo čudan mentalitet. Primera radi Nemačka je dala donaciju da se Romima u mom selu i u još nekim selima uvede voda znači donacija =zabadava ali neko se dosetio pa im naplaćuje po 250evradi i tu nije kraj
Da vidiš koliko je Domaćina na spisku i to dobrostojećih Pa neću reći da sam Rom zarad besplatnog priključka nema šanse eto kakvi smo mi dali bi obraz samo da nešto malo ućarimo. Mene bi bilo sramota da sutra pogledam komšiju u lice jer sam se izjasnio kao Rom. Svaka čast Romima nemam ništa protiv njih ovo i jeste donacija za njih 👍

Poslednja izmena:
Ništa nisam slagao. I nije nipodaštavanje već konstatacija Not je rekao da su mnogi to prodali i ja na to kažem jer su zemlju dali Hercegovcima kao i ja što bi prodao Maslinjak jer se ne razumem u tu proizvodnju. A svima koi nisu gledali neka pogledaju film koi je pisao unuk jednog od aktera filma PRIČA O ILIJI PEVCU. Lepo prikazana situacija kome oteli a kome dali.
Prodali su domaci koji du dobili.
Po sistemu jednom sirotinja, uvek sirotinja.

Ni ti ljudi koji su dosli u kolonizaciji vecina nije dobrovoljno nego su i nji pod prisilom aj malo da preselimo i raselimo Liku Kordun Baniju Bosnu Hercegovinu i Crnu goru, pa sto nije doslo onda doslo sada 95 godine isto dobrovoljno uz pomoć tenkova da se puno ne premisljaju jbg nekom palo napamet a prikazano ko dobrovoljno, sutra kazu ajte vi iz Srema u Liku da popunite a ti kazes pa gde je ta Lika i koji cu tamo pa te strpaju u corku ostali odose dobrovoljno pevajuci

kad vec spominjete konfiskaciju, pa sve seoske vodovode koji su gradjeni od para stanovnika svakog sela i bilo upravljano od strane sela je konfiskovano i JKP su dobili dzabe izgradjene mreze i naplacuju uslugu a vec godinama nista ne obnavljaju.

Zamisli danas da se razreze maksimum zemlje ili ti dodju i oteraju tvoj traktor kazu visak pa daju nekom da radi a ti svaki dan da prolazis i gledas a ne mozes nista, ili da te teraju u zadrugu ili na robiju zato sto si se zajebavao na racun parizera......
Ovo je tipican primer za mnoga domacinstva sto su doziveli pocetkom ‘50-tih!

Poslednja izmena:
Nazalost jenmali broj onih koji su zadrzali imovinu. Uglavnom je bilo kako doslo, tako proslo.
Sa izvinjenjem ali seres kad pricas nebuloze ! Ova teza ti je katastofalna a izvor i tok takvih nebuloza je bas zanimljiv. Iz tvog domacinstva siguran sam da nisi ni cuo takve gluposti!
Jesi li ti svestan da su neki ljudi konfiskovani i sa manje od onih jebenih 17 kj a nisu se mogli suprostaviti takvoj jebenoj politici!
I za tako malu imovinu koju su imali u posedu ti lupas uz primer da kako je doslo tako je otislo?!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh