Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam razumeo da si napisao da je on nešto odlučivao i da nebismo ni mi bolje uradili..:osmeh:
Iz mog saznanja za jugoslaviju su se francuzi više pitali nego englezi, ali ko će ga znati..
Inače, za mene su kraljevi Petar i Aleksandar bili ok Srbi i dobri patriote.
Ali kao i obično, politika je i njima kao i svim ostalim našim političarima kroz istoriju, bila slaba tačka.. Za politiku smo totalni antitalenti kao i za fudbal i te sportove bih zabranio ustavom, ili uvezao igrače/političare..

Ja sam razumeo da si napisao da je on nešto odlučivao i da nebismo ni mi bolje uradili..:osmeh:
Iz mog saznanja za jugoslaviju su se francuzi više pitali nego englezi, ali ko će ga znati..
Inače, za mene su kraljevi Petar i Aleksandar bili ok Srbi i dobri patriote.
Ali kao i obično, politika je i njima kao i svim ostalim našim političarima kroz istoriju, bila slaba tačka.. Za politiku smo totalni antitalenti kao i za fudbal i te sportove bih zabranio ustavom, ili uvezao igrače/političare..
Da,pa da muljaju sa transferima.

Jedini si ti imao hrabrosti da im kažeš.I još usput potcenjuju neke forumaše.
O istoriji mi znamo ono što su istoričari zaboravili (većina) pa čak ni ova dvojca koji ne shvataju da istorija nije matematika.....
Nije ta nikakva hrabrost, ne trebas biti hrabar da izneses neke osnovne cinjenice po koje se prosere, odnosno omalovazava cela istorija! Nikome se nista ne veruje i svi su podaci lazni a na wikipediji se pise svasta. Eto bitno je da imamo na forumu Boderljicu koji nas prosvetli pa nije nam potrebno vise ni citati ni slusati ni uciti iz drugih izvora!

Jel kralj Petar sina poslao u rat , ako se dobro sjecam,ili je ovaj redovno sam otisao ? Dobar i normalan primjer , za razliku ovih u skorijoj istoriji .
Moj pradeda je tvrdio da su se u ratu dobro pokazali i poštovali svoje vojnike, za razliku od ovih jna funjara od oficira koji su samo gledali gde da se sakriju.
Takođe, dobio je odmah po završetku rata svojih krvavo zasluženih 9 lanaca zemlje na rumunskoj granici.

Od onih koje su konfiskovali jer nisu ispunili obaveze prema drzavi?!
Trazeno im je bilo 5 t kukuruza a oni imali 1 t, ili 3 krave a oni imali jednu, ili 5 svinja dok su imali u dviristu 3.
Uglavnom dodjosi dobili od starosedeoca koji su bas krvavo stekli svoju imovinu pa makar i kakva bila!

Jeli i tvoj pradeda išao u rat za otadžbinu ili je i on onda kukao na državu da su bili go.na pa onda nije hteo da se odazove kada je otadžbina zvala.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Jeli i tvoj pradeda išao u rat za otadžbinu ili je i on onda kukao na državu da su bili go.na pa onda nije hteo da se odazove kada je otadžbina zvala.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Moj je isao za kralja i otadzbinu i zavrsio u logoru u Lilu . Cukun deda je isto isao ali za Austro-Ugarsku . Nema tu sta da se krije . Svi vojvodjanski preci ( starosedeoci ) su prolazili kroz isto .
Jel si ti isao u ove ratove 90 godina ?

Краљ петар и његов син александар су били велики Срби писати нешто друго је велика глупост преузета од комуњара колико насеља срба су направили у славонији македонији банату бачкој косову метохији које ујединијо цркву које поделио земљу од велепоседника сиротињи Срамота је писати **greška а не разумети се у то

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh