Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Budale su go.na..
Bitno je da ti nisi dođoš, a moj pradeda u svojoj otadžbini jeste.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ja bih sigurno ostao bez glave ali taj koi bi stavio ruku na moj traktor i moju muku morao bi da objašnjava unucima kako je ostao bez ruku i zašto je u kolicima.

'Oćeš reći da su mom pradedi dali zemlju koju su nekom poštenom građaninu oteli?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Nisu samo tvom pradedi dali mnogi danas glume pametne domaćine a ponosni su vlasnici otete imovine što zemlje što kuće, vinograde itd. I nema tu ko da se ljuti i oseća prozvanim to je živa istina i nije se to dešavalo za vreme Nerona ili Herodota.

Poslednja izmena:
Svako koje imao vise od 17 jutara oduzeto je, jedino je kod nas za drzao 2 maksima jedan deda uspeo da se razvede od zene i na nju prepise, do 1990 godine svi su imali najviše 17 jutara zemlje, arendu nisi smeo da radis ides u zatvor samo zadruge uzimale u arendu, dovijali se ljudi pa radili na pola, zemlja je oduzimana otimana nije se gledalo postenje i obraz

I moj deda je konfiskovan... imao 10ha za kucnim placem...sto je i sad retkost a tek onda...pa je zasmetalo pojedincima po su ga proglasili drzavnim neprijateljom....
I onda kao i sad ima pojedinaca kojima je trebalo uzeti...al vecinom je nagrabao neduzan narod

Славко генерацијо ај мало озбиљности Ајде да узмемо наш округ јужно бачки које био већина 1921 а ми срби смо вршили попис а краљ је направио у нашем округу села сириг степановићево и ветерник ја сам националиста али чињенице су чињенице

Шта је овде историчара и теоретичара завере,како ли смо доспели довде где смо данас? 🤔😭
Zato sto ne znamo svoju istoriju . Da je znamo pravili bi veliku Srbiju 🤪
Ali docice stvari na svoje . Vraticemo i Grcku i onu smesnu zemlju u obliku cizme .
@SeljakizGrada - Mi iz Vojvodine smo otvorili nase karte . Nego reci ti meni kako se zivelo za vreme Turaka kod tebe ? Jel znas neke price ? Jel su vidjenije gazde radile za njih i skupljale poreze za njih ? Jel neko od srba isao da ratuje za njih ? Ne zezam se , stvarno ne znam .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh