Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пре 40+ година у насељу све што су могли укопали у земљу да не штрче бандере и каблови. Данас долазим кући и бандера испред куће!!! Сат тракт развлачи њихов чувени "брзи" интернет. И то каже мора преко крова. Имам фиксни који је укопан, нећу ништа преко крова да иде. Па тачно идемо у рикверц и то неки убрзани.

Ствар је у томе што не желим њихов интернет и кабловску, хоћу од мтс-а кад већ имам линију. Бандера је ван дворишта, је ли могуће да је пре постојао (сви знамо које раздобље) урбанистички план који се поштовао а сада коме како ...
Исто тако кад су уводили гас оставили су хаос за собом. Али да се прича како је уведено.

Šta mora? Kakva bandera? Ako je parcela u tvom vlasnistvu onda treba da te pitaju za saglasnost, ako ne zelis, nemaju prava da postavljaju. Kraj price.
Pusti ta zastrasivanja bez pokrica

Za svaku banderu i zicu moraju imati gradjevinsku i upotrebnu dozvolu . Ako imaju , sve je regularno.
Mlad si pa se ne sjecas previse tita, e pa onda je jedan srusio ispred kuce mislim 2 puta banderu (koju nije htio da mu postave, prvo se zalio), moguce i tri i na kraju premjestili , nije mu bila ispred kuce vise , bio dan dva u pritvoru, izasao i ponovo i na kraju digli ruke i premjestili banderu, tako da ga javno dobro nije previse ticalo. A cuo sada za jednog u okolici da nisu mogli da ispregovaraju da mu odcjepe dio parcele ili otkupe da prosire groblje, koje je od veceg javnog interesa od bandere , i odustali , treba da budes budala ili da se pravis:)

Nasa vlastita zemlja blizu kuce , tacnije mog oca 1/1 , 4ha i njegovog bratica 2ha spojeno , inace ja radim , presijeca elektro mreza niskonaponska , tacnije 8 bandera koje prelaze preko njive ito sto je najgore dijagonalno jer im je tu bilo najblize . Nismo trazili uklanjanje , zbog komsija kojima ide struja , nego sam trazio izmjestanje , ili bar postavljanje bandera paralelno sa putem . Kazu , samo moze o nasem trosku , pomjeranje bandera 200e po komadu . Imali su gradjevinsku dozvolu 1960ih godina . Kaze ova iz elektra , kako vam nije smetalo do sad ? Ja kazem njoj , a prijateljica mi je inace, sto nema veze , nije smetalo do sad , al evo sad smo se sjetili da smeta . Kaze , tuzi pa cemo vidjeti ?

Odeš u odsek za urbanizam i tražiš im uvid u katastar vodova, tu svaki vod mora da bude ucrtan ako je legalno postavljen, ako nije onda lepo podneseš zahtev za uklanjanje i moraju da ga uklone.

Ne znam kako je kod Vas, kod nas ako si dao saglasnost onda se to unosi u katastar i stoji kao napomena da si dao saglasnost da se postavi na tvojoj parceli.Mnogi su kod nas puštali da se postavlja i da vodovi prelaze preko kuća jer su hteli pare, pa onda odluči da digne sprat, kad ono prc :)

Ako nema saglasnosti onda se to dobro naplati sa sve kamatom.

Šta mora? Kakva bandera? Ako je parcela u tvom vlasnistvu onda treba da te pitaju za saglasnost, ako ne zelis, nemaju prava da postavljaju. Kraj price.
Pusti ta zastrasivanja bez pokrica

Premerom mog placa ispostavi se da je telefonska bandera u mom placu...To je imače moja bandera svakako, ja sam je platio kada sam uvodio fiksni telefon...
Tražio sam da je uklone i izmeste na ulicu, nisu hteli...
Iz razloga što su još jedne, upravo prvog komšije, priključili preko te bandere, isekli moju žicu, postavili razvodnik, i eto 2 priključka...
E nećete...
Onda sam pisao razne zahteve na više adresa i više instance, poslali su nekog "šefa" da vidi o čemu se radi...
Ubeđivao se i raspravljao sa mnom, na kraju mi je u lice rekao da im ne pada napamet da banderu izmeštaju...
Dobro, velim mu ja, ajd samo me , molim te, sačekaj, idem do kuće, imam još jedan argument u moju korist, pa ako proceniš da to ne vredi ništa, pristajem da bandera ostane...
Odem kući i vratim se s motornom testerom , napunjenoj do čepa gorivom i uljem, a on se smeje...
E smejaću se i ja...
Upalim motorku i pred njim krenem da je sečem...
Poče on da viče, nemoj seći, izmestićemo je na ulicu...
I izmestili su je, ali sam im dodatno zagorčao život, jer im nisam dozvolio pristup banderi iz placa, nego su je morali čupati s ulice, a preko žice...
Lepa priča, a uz to i istinita, ako mi ne vjerujete, mogu sutra uslikati banderu i rez od motorne testere na njoj.... :LOL:

Е управо то јавни интерес, јачи од све и једне дозволе. Овај крај општине заборављен па сад брзински да се реши. Бандера је ван плаца, испод ње иде линија за гас а испод свега тога водовод(буквално). Олук са куће има баш ту извод на улицу. Тако да од неког планирања нема ништа, само да се посади.

Premerom mog placa ispostavi se da je telefonska bandera u mom placu...To je imače moja bandera svakako, ja sam je platio kada sam uvodio fiksni telefon...
Tražio sam da je uklone i izmeste na ulicu, nisu hteli...
Iz razloga što su još jedne, upravo prvog komšije, priključili preko te bandere, isekli moju žicu, postavili razvodnik, i eto 2 priključka...
E nećete...
Onda sam pisao razne zahteve na više adresa i više instance, poslali su nekog "šefa" da vidi o čemu se radi...
Ubeđivao se i raspravljao sa mnom, na kraju mi je u lice rekao da im ne pada napamet da banderu izmeštaju...
Dobro, velim mu ja, ajd samo me , molim te, sačekaj, idem do kuće, imam još jedan argument u moju korist, pa ako proceniš da to ne vredi ništa, pristajem da bandera ostane...
Odem kući i vratim se s motornom testerom , napunjenoj do čepa gorivom i uljem, a on se smeje...
E smejaću se i ja...
Upalim motorku i pred njim krenem da je sečem...
Poče on da viče, nemoj seći, izmestićemo je na ulicu...
I izmestili su je, ali sam im dodatno zagorčao život, jer im nisam dozvolio pristup banderi iz placa, nego su je morali čupati s ulice, a preko žice...
Lepa priča, a uz to i istinita, ako mi ne vjerujete, mogu sutra uslikati banderu i rez od motorne testere na njoj.... :LOL:
To je druga priča.Ovo je na ulici.Ja sam se odmah zakačio sa izvođačem radova-jebo ih MTS a poznajem ga.Izvođać radova je rekao da imaju dozvolu od opštine i ne možemo da sprečimo postavljanje.Bandera je postavljena na kraju kuće .Komšiji je smetalo kad se parkira pa ne može da otvori vrata pa me je pitao da li može da se pomeri bandera više prema meni i ja sam pristao.Komšija je platio izmeštanje.

Znači nisu imali dozvolu čim su izmestili ka tebi :D Jer da bi imali dozvolu moraju da imaju projekat kojeg se drže kao pijan plota.

Nas je kačio visokonaponski vod,deo neke medjunarodne linije, stavili banderu po sred letnjeg puta.Jebe im se nije ucrtan nigde projekat prošao.Da bi je pomerili samo za pola metra ceo projekat mora da se obori i da se radi iznova, a javni interes :D Meni stavili jednu u šumu i to po sred šume, morali da krče i da naprave prolaz.Samo došli i rekli radimo to i to,plaća se toliko i toliko, platili ja potpisao i sad u katastru stoji teret na parceli da je data dozvola za gradnju,pristup i tehničko održavanje.

Prosto obožavam kad neko lupi ogradu uz sam put,toliko o nepostojanju urbanističkog plana,i regulacije saobraćaja...svi znaju dokle je njihovo pa se ti posle mimoiđi sa nekim u takvim ulicama...busije,kaluđerica itd itd...ko zna koliko takvih naselja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh