Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dok se neki pitaju di su njihovi novci...deli se sakom i kapom od sviju nas

Који је мој план? Да преживим и идем даље као и 95 посто овог форума. Преживели смо и поплаве и суше и ратно стање,и гориво од 5 марака и фалш мађарска уља ,крпљење и буџење свега и свачега,и ратно стање 5 година,године које су појели скакавци а и тад се сијало.
Ал пусти ти мене.
Од чега посејати 2025 ако те послушам и ја а и овај форум?Дај ми савет?
Коју сламу користити за штале,чиме хранити свиње и говеда,овце?Коју храну им дати?
Jel su tada ljudi bili u kreditima ?
Onaj koji ima stoku radice kao sto radi i danas . Ogromna vecina stocara su i ratari . Jel si se prosle godine pitao kada su ratarski proizvodi otisli u nebesa kako ce stocari preziveti posto vidim da se brines za stoku ?
Psenica se moze preskociti i to bi bilo sasvim dovoljno za 101% razumevanje i strah drzave !

Jel su tada ljudi bili u kreditima ?
Onaj koji ima stoku radice kao sto radi i danas . Ogromna vecina stocara su i ratari . Jel si se prosle godine pitao kada su ratarski proizvodi otisli u nebesa kako ce stocari preziveti posto vidim da se brines za stoku ?
Psenica se moze preskociti i to bi bilo sasvim dovoljno za 101% razumevanje i strah drzave !
Питаш за људе да ли су били у кредитима који су 5 година били у рову? на смену по 7 дана или горе?Зашто бих се питао око ратарских производа,знам колико сам плаћао оно што нисам имао(ваљда си чуо некад са сачму и сл).
Немој да врдаш као курва,де ти мени одговори од чега да посејемо 2025? Образложи свима нама или ето само мени шта да урадим ако не посејемо сад на јесен и пролеће? Кад већ дајеш такве савете и предлоге ваљда имаш и разлог и идеју?

Znaci nije izvodljivo ne posejati psenicu na jesen ? Imas pravo posle nece biti psenice 2024 jer je svi sade sa tavana .
Za razliku od tebe ja bar pokusavam da dam neke ideje dok se ti pravis lud i pricas da je sve normalno . Batali te price ili ne mozes jer te centrala stiska . Ili jednostavno imas koristi od raspada sela i poljoprivrede !

Провалио си ме, управо сам се чуо са централом Витеза Које, рекао је да одмах сузбијем те радикалне идеје које спроводиш,јер нас спречаваш у учествовању распада села и пољопривреде.

Пс. Пшеница се сеје,лук се сади.
Још једном свака част на идеји,дуго се није тако нешто широко и револуционарно прочитало на форуму.

Путин, кад је сточарство угашено, овде на форуму писали да су после Х генерација без животиње у дворишту и да неће запатити опет што је онда ратарство посебно? Једно без другог не иде. Ако потегнеш аргумент да је ратарство изнад свега, кад си последњи пут чуо на тв-у како је извоз житарица од стратешког значаја и од великог значаја за бдп? Слабо спомињу...

Сад озбиљно, можда је и то једно од решења у оваквој сируацији у ратарству, што се споменуло у једној другој теми а то је следећу годину паузирати у ратарству, ко код може наравно. Као што пишу, појединцима остала роба од прошле године а жетва још није готова. Долази нова роба која ће само затрпати понуду а нема ко да је купи.
Poljoprivrednik kome je to jedino zanimanje ne moze sebi da dozvoli luksuz da ne poseje i preskoci godinu.

Путин, кад је сточарство угашено, овде на форуму писали да су после Х генерација без животиње у дворишту и да неће запатити опет што је онда ратарство посебно? Једно без другог не иде. Ако потегнеш аргумент да је ратарство изнад свега, кад си последњи пут чуо на тв-у како је извоз житарица од стратешког значаја и од великог значаја за бдп? Слабо спомињу...
Јел ти стварно мислиш да је поента дискусије ратарство наспрам сточарства или да ли ће држава и сточари преживети ако ратари не посеју. Дај.
Људино ако не посејеш једну годину ради лоше године и цене ту годину живиш од пара из управо те лоше године које немаш,а немаш ни чему да се надаш нити опоравиш.
Члан из Кикинде ти је једноставно описао, озбиљан ПОЉОПРИВРЕДНИК нема луксуз да прескаче године како то неко замишља јер ће га то заклати горе него сушна година.
Ал пошто имамо таквог генија и финансијског чаробњака из Опова можда нек неко проба па нек нам јави.

Путин, пољопривредник није само ратар већ и сточар. Лепо сам написао ко може да издржи са робом од прошле године за коју чека цену шта ће тек са овогодишњим родом? Не продати већ опет сејати? Са којим средствима?
Или ће бити да ви знате нешто што ми остали не знамо.

Путин, пољопривредник није само ратар већ и сточар. Лепо сам написао ко може да издржи са робом од прошле године за коју чека цену шта ће тек са овогодишњим родом? Не продати већ опет сејати? Са којим средствима?
Или ће бити да ви знате нешто што ми остали не знамо.
Ja ne znam dal pisem na kineskom ili sta vec? Uostalom diskusija se vodi oko debilnog predloga koji veze se realnoscu nema. Al ko ga je predlozio nije ni cudo.
Po cenama arendije, zemlje na vecito i masina vidis ocigledno da niko nikad ne bi preskocio proizvodnu godinu. Bar niko normalan. Prosle godine se zaradilo ove godine puklo i ide se dalje.
Zarada na poljoprivredi se svodi na prosek od 5 do 7 godina naravno ko je svodi. Tako da mani se prica od uvazenog clana iz opova, pa kolege iz Jagodine i sl, samo gubljenje vremena.

Провалио си ме, управо сам се чуо са централом Витеза Које, рекао је да одмах сузбијем те радикалне идеје које спроводиш,јер нас спречаваш у учествовању распада села и пољопривреде.

Пс. Пшеница се сеје,лук се сади.
Још једном свака част на идеји,дуго се није тако нешто широко и револуционарно прочитало на форуму.
Priznajem da brkam seje , sadi 👍
Opustencija nakupac bice sve u najboljem redu sa poljoprivredom . Nego kazes da se prosle godine zaradilo . Pa zasto su onda bili protesti i mucenje gradjana zbog blokada 🤔

Priznajem da brkam seje , sadi 👍
Opustencija nakupac bice sve u najboljem redu sa poljoprivredom . Nego kazes da se prosle godine zaradilo . Pa zasto su onda bili protesti i mucenje gradjana zbog blokada 🤔
Cuj sad i nakupac. De odluci se.
Jos mi nisi odgovorio na pitanje? A ni ono zasto nisi otisao na osnivanje poljoprivredne stranke? Vidis koliko si aktivan i koliko imas dobrih predloga? Zasto?

Menjamo teze . Kazi sada ratarima zasto su protestovali kada se prosle godine zaradilo . Cim ti samo u PP pises cime se bavis to je znak tvog kukavicluka . Sta se to krije ? Napisi u PP meni i nikom nista necu reci , obecavam .
Sto se pokreta tice u pripravnosti smo . Imace od mene neke koristi 💪

Menjamo teze . Kazi sada ratarima zasto su protestovali kada se prosle godine zaradilo . Cim ti samo u PP pises cime se bavis to je znak tvog kukavicluka . Sta se to krije ? Napisi u PP meni i nikom nista necu reci , obecavam .
Jesi ti to duzan da znas cime se ja bavim i koliko se bavim? Sta te boli uvo.
Onaj ko nije zaradio na proslogodisnje cene a imao je rod je nerealan covjek. Uostalom protesti su bili radi neceg drugog strucnjace.
Jer realno da stvarno toliko pojma nemas al bukvalno nemas pojma a lupas svaki dan po cijeli dan po formu? Pa covjece daj malo razuma ako nista drugo, kad vec nista ne znas citaj i uci ne provaljuj se stalno.

Nakon 2 sušne godine i ova sa niskim cenama proizvoda koji idu u ponor opstanak jednog gazdinstva zavisi od debljine slamarice.Slamarica se dobro istanjila.Da li će se ratarima isplatiti sejati-neće.Da li će sejati-hoće.
Najava poskupljenja struje i gasa nam govori da će prolećna setva biti skuplja od ovogodišnje a cene proizvoda ne verujem da će nešto ići gore.
RAČUNICE NEMA-slamarica je glavni pokretač proizvodnje.

Nisu svi zaradili prosle godine, neke je susa dobro potkacila.

1993 mislim da je bila , uvatim odmor kuci za Uskrs , sreca Mama zbavila par kanistera nafte kad je komsija iso sa zapregom 20ak km u jedno selo kod Gradiske , radila pumpa i bilo nafte , posto , bog zna .Stari isto na ratistu. Ja slabo i znao sa traktorom , imt 533 . Odem u apoteku ,ostao samo neki Ns , grupa 700 , pitaj boga . Bilo uree neke stare u supi , skamenjene . Polupam to , razbacim , otislo duplo neg je trebalo . Sijacica olt mehanicka , neznam podesiti , ode pre pregusto . Al se posije .
Potrefe se neke kise , i to rodi ko nenormalno. Komsija brao beracem , ako se sjecam dobro bilo nekih 25 koseva sa hektara jakog , kaze nikad rodni kukuruz nije brao , sipao na zemlju . Kasnije rucno tovarili i vozili kuci ..
Kad se tad nije preskakalo necu ni sad.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh