Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сад озбиљно, можда је и то једно од решења у оваквој сируацији у ратарству, што се споменуло у једној другој теми а то је следећу годину паузирати у ратарству, ко код може наравно. Као што пишу, појединцима остала роба од прошле године а жетва још није готова. Долази нова роба која ће само затрпати понуду а нема ко да је купи.

U tom slučaju samo štrik i na tavan.
Iz prica iz mog mesta i ratara sa foruma ova godina ce biti nula od prihoda . Mozda ce se nesto uzeti na soji i repi i to je to . Ako si na nuli ove godine , onda ponovo sledece godine ulazes svoju slamaricu ili nov kredit i verujes u neku zaradu . Ako i sledeca godina bude ovakva ( verovatno hoce ) bice da si radio za nulu . Onda bolje ne ulagati slamaricu ili ne podizati kredit 🤔

Iz prica iz mog mesta i ratara sa foruma ova godina ce biti nula od prihoda . Mozda ce se nesto uzeti na soji i repi i to je to . Ako si na nuli ove godine , onda ponovo sledece godine ulazes svoju slamaricu ili nov kredit i verujes u neku zaradu . Ako i sledeca godina bude ovakva ( verovatno hoce ) bice da si radio za nulu . Onda bolje ne ulagati slamaricu ili ne podizati kredit 🤔
Генијалан закључак. А шта ћемо 2025?

Sta se ti sekiras kada nisi ratar ?
Jel bi ti radio dve godine za nulu ili minus ?
Voleo bih da mi Matic odgovori jer je on ratar i njegovo misljenje je merodavno .
Откуд ти знаш да ја нисам ратар? По чему си то закључио? Из дугогодишњег искуства или?
Ниси ми одговорио на питање,шта ћемо са 2025? Из чега уложити тада? Ако већ лупаш као отворен прозор дај да чујемо бар и објашњење теорије?

Откуд ти знаш да ја нисам ратар? По чему си то закључио? Из дугогодишњег искуства или?
Ниси ми одговорио на питање,шта ћемо са 2025? Из чега уложити тада? Ако већ лупаш као отворен прозор дај да чујемо бар и објашњење теорије?
Dace drzava i jos ce pevati dok daje kada shvati da se sa armijom ljudi vise ne moze zajebavati .
Ne mora tako radikalno da se krene . Dovoljno je da shvate da se psenica ove godine ne poseje . Veruj da im ne bi bilo dobro .
Izvini ako sam te pogresno shvatio oko tvoje poljoprivrede . Daj sutra jednu sliku nekog tvog poljoprivrednog proizvoda 👍

Dace drzava i jos ce pevati dok daje kada shvati da se sa armijom ljudi vise ne moze zajebavati .
Ne mora tako radikalno da se krene . Dovoljno je da shvate da se psenica ove godine ne poseje . Veruj da im ne bi bilo dobro .
Izvini ako sam te pogresno shvatio oko tvoje poljoprivrede . Daj sutra jednu sliku nekog tvog poljoprivrednog proizvoda 👍
Да ли си икад игде чуо на свету да је остало не посејано? Очекујеш да сви пољопривредници у Србији бојкотују целу сетву јесен 2023 и пролеће 2024? То је твој генијалн план?
Питам од чега ће се посејати 2025? То ми одговори?

Islo je par autobusa radnika odavde

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Koji je tvoj plan ? Stariji si i iskusniji od mene i ne bi bilo lose da i ti nesto napises a ne samo da postavljas pitanja i gledas kako da diskreditujes clana .

Ne nego ti ne shvatis jer o domacinu nije bilo reci, odnosno kontekst je bio drugi ali vi kao i obicno od jedne price skacete u drugu ko vrapci na grani, ali na kraju krajeva je ne bitno i onako je sve uzaludno!
Koji "vi"
Problem je u bagri na vlasti i nicem vise...al ocigledno nekima to nije smetnja...jer se ima visi cilj...

Koji je tvoj plan ? Stariji si i iskusniji od mene i ne bi bilo lose da i ti nesto napises a ne samo da postavljas pitanja i gledas kako da diskreditujes clana .
Који је мој план? Да преживим и идем даље као и 95 посто овог форума. Преживели смо и поплаве и суше и ратно стање,и гориво од 5 марака и фалш мађарска уља ,крпљење и буџење свега и свачега,и ратно стање 5 година,године које су појели скакавци а и тад се сијало.
Ал пусти ти мене.
Од чега посејати 2025 ако те послушам и ја а и овај форум?Дај ми савет?
Коју сламу користити за штале,чиме хранити свиње и говеда,овце?Коју храну им дати?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh