Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam da sam ga vređao.Možda je iz one grupe na forumu koji smatraju svoj koeficijent inteligencije iznadprosečnim u odnosu na neke članove.

Ono sto je jasno je to sto Vojvodini treba vratiti potpunu Autonomiju i razpolaganje svojim novcem a ne davati Beogradu mnogo vise od toga sto joj se vraca!
Pozdrav!
Samo da pitam; Beograd je ovde u smislu grada ili je u smislu Drzava Srbija ili je to isto?

Inace ni ja ne zelim da placam drzavno zdravstveno osiguranje (bilo u Beogradu ili Novom Sadu), smatram da za ulozeni novac ne dobijam odgovarajucu uslugu. Kod privatnika za te pare bih imao bolje uslove.

Pitao sam u vezi opisa kakva je priroda bdp a Beograda . Fini odgovori , moze se zakljuciti o cemu se radi iz vise postova na 3 prethodne strane , hvala , sad imamo neku sliku . To sam cuo isto da BG daje 3 posto vise , nekih poreskih prihoda u drzavni budzet . To samo govori da su finansijski zakonodavci prepoznali problematiku geografskog raslojavanja standarda drzave . Kad su vec prepoznali , trebalo je malo bolje preracunati . Mjera bi bila ,mozda , lupam napamet , ali ima ko je vec zaduzen za prakticnu primjenu statistike , pa bi mozda realnije bilo da BG daje 30% vise poreskih prihoda u drzavni budzet od drugih opstina a ne 3 % zbog cinjenica koje ste pomenuli , npr auta drzavne institucije registrovana u bg , ili eps ,... a zarad toga da i druga djeca dobiju knjige ,..
Isto i ovde sa BL i SA , zato me kopka.
Mi kao drugi najveci grad u Republici Srpskoj smo zapostavljeni. Vlada RS je u Bijeljinu ulozila za pet godina (2018-2023) ulozila 25 miliona maraka. A planom vlade 2021-2023 predvidjeno je 909 miliona. Domacinskim gazdovanjem naseg gradonacelnika obezbijedjeni su udzbenici za osnovce plus pomoc za kupovinu skolskog pribora. To je dokaz da para ima samo je do nacina upravljanja.

Samo da pitam; Beograd je ovde u smislu grada ili je u smislu Drzava Srbija ili je to isto?
Inace ni ja ne zelim da placam drzavno zdravstveno osiguranje (bilo u Beogradu ili Novom Sadu), smatram da za ulozeni novac ne dobijam odgovarajucu uslugu. Kod privatnika za te pare bih imao bolje uslove.
BG u smislu Republika Srbija. Totalna centralizacija. Isto kao ranije pre mnogo god. Pravilo na selu je bilo, sav prihod novca kod dede u slamarici od svih clanova domacinstva sposobnih za rad i on deli ako zeli i koliko zeli ukucanima dok je on nesposoban za rad i bez ikakvog prihoda vec mnogo godina unazad!
Sto se tice placanja z. osig. pa ne placaj vise. Ukoliko si zaposlen ne placas ti nego poslodavac, ukoliko nisi ne daj nikome ni din. i nemas zdr. osig.
Odes kod privatnog lekara i platis pregled ako imas od nekud novca, ako nemas jos gore ukoliko ti treba zdravstvena zastita!

Са једне вибер групе
Занимљив закључак више власника кланица, скоро као да је један говорио.

evo ako znas engleski, kako se trguje sa rusima, gasprom je gotov
Као и за Руску нафту.... препродаје је Индија... Препродаваће америка руски гас европи... ако неће кроз цеви плаћаће танковима... ако неће они да производе јефтиније на Руски гас куповаће кинеску робу која се производи на Руски гас или америчку... ипак мислим да неће шваба да се мрзне кад загуди... Обично кад загуди шваба се повлачи...
Мене не брину ти западни лгбт депилирани него ме брине шта ће Руси да ураде и какви су њихови планови... где ће они да ставе шаку и да повуку линију...

ипак мислим да неће шваба да се мрзне кад загуди... Обично кад загуди шваба се повлачи...
citas li ti sta pise? nemacka je napunila do balcaka svoja skladista gasa koja su im dosta za celu zimu tecnim gasom iz afrike (zato sada rusi organizuju puceve po africkim zemljama).
u rekordnom roku napravili su dva terminala za pretakanje tecnog gasa a jedan poljska. cene tecnog gasa su iste kao obicnog, brodovi stoje na moru puni gasa jer su skladista pune, pa istakaju kako se ga trosi...

a gasprom pao sa 50% na evropskom trzistu na 10% (kupujemo samo mi, madari i slovaci cini mi se) i do kraja godine ide u bankrot...

sve lepo objasnjeno, ali i rusi kao i mi u vreme sankcija tvrde (obmanjuju svoje stanovnistvo) da ih sankcije cine jacim (a voze avione bez kocnica, do prve katastrofe), svi mi znamo kako se to zavrsilo ovde, i vrlo verovatno ce se tako zavrsiti i u rusiji (mada ce duze trajati).
zivi bili pa videli

Pravilo na selu je bilo, sav prihod novca kod dede u slamarici od svih clanova domacinstva sposobnih za rad i on deli ako zeli i koliko zeli ukucanima dok je on nesposoban za rad i bez ikakvog prihoda
Kod mene u okolini ima dosta primera gde je posle dedine smrti prslo dobrostojece domacinstvo... Otisao kapital na pice...kocku..lenjost...i ne domacinsko upravljanje

Деда носи кључ од сефа око врата. Кад умре, ко се нађе у близини и дочепа се кључа тај је у наредних неколико месеци шериф у селу. Само онај зна колико је пара било, буде ту и добрих физичких обрачуна пре и после оставинске расправе. Па ако деда још нађе пре смрти неку добро стојећу удовицу што је већ неколико мужева сахранила па то су приче за филмски сценарио...

I ja ostao bez teksta kad su mi drugari pricali za nekog klinca iz susednog sela.
Aj sto trosi svoju platu i od roditelja novac jos pozajmljuje po selu pa otac mora da vraca, sad ide po selu i moli ljude da mu ne daju pare.
More da je moj nasao bih mu ja leka!!!
Skoro ubo nesto, imao 5.000.000din na racunu, za 5 dana svorc opet...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kod mene u okolini ima dosta primera gde je posle dedine smrti prslo dobrostojece domacinstvo... Otisao kapital na pice...kocku..lenjost...i ne domacinsko upravljanje
Moj post je bio u kontekstu Srbija -BG / Vojvodina!
Znaci po tvom postu shvatim da je taj primer odlican jer u suprotnom “lenja” Vojvodina kao vlasnik svog novca i kapitala bi upropastila svoje prihode jer bez Beograda ne bi znala da rukovodi svojim novcem?!

...............................ali i rusi kao i mi u vreme sankcija tvrde (obmanjuju svoje stanovnistvo) da ih sankcije cine jacim (a voze avione bez kocnica, do prve katastrofe), svi mi znamo kako se to zavrsilo ovde, i vrlo verovatno ce se tako zavrsiti i u rusiji (mada ce duze trajati).
zivi bili pa videli
Amin . . .

Rusi naravno da lazu, a EU nikad jaca, naravno isto u njihovom propagandnim medijima. Za 10 godina udeo ce im biti manji od 10% e onda sa obzirom na strukturu stanovnistva sledi totalni kolaps demokratije i socijalne nemire na svakom cosku u svakom trenutku.

pos.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh