Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verujem....mada nisi odgovorio
Radis ratarstvo?
Radim 80 hektara (iliti 140 kj) zemlje u 60 parcela, u 7 katastarskih opština, kad već hoćeš da znaš.
Imam sve za sopstvene potrebe, dva plastenika od po 100 kvadrata, 300 stabala voća.
Krupnu stoku nemam, ovce sam batalio 2019.jer nisam mogao da se izborim sa kerovima lutalicama. Za dve godine više od 30 komada su mi kerovi podavili.
Ostalo sitno imam.
Sa 25 godina ostao u domaćinstvu bez oca i dede i od tadašnjih 20 hektara došao na 80. Kad budeš prolazio na ovu stranu slobodno svrati pa da vidiš, Lazarevac, selo Dren, ulica Dositejeva broj 2, videćeš sa puta brdo mehanizacije, zgrade i silos, ne možeš da omašiš.
Samo nemoj radnim danom od 7 do 3, jer tad sam arhitekta u EPS-u.

Nisi poljoprivrednik ukratko
Necu dalje da duzim
Imas papka u domacinstvu?
Muzes?
Tovis junad?
Ja trenutno hranim 200 kljunadi . Jel mogu da udjem u red paora posto za neke to ovde nisam ? Izvadjena tona krompira , tona sljive i ceka se dve tone futoskog kupusa . Trebalo je i dosta paradajza da bude ali je dibidus podbacio . Mnogo stvari su prosle a jos nesto malo se ceka keleraba , prazilik , paprika , jabuke , grozdje , novi krastavac i mladi luk . I to sve bez upotrebe herbicida uz pomoc motoke i spartaca .

Poslednja izmena:
Ja trenutno hranim 200 kljunadi . Jel mogu da udjem u red paora posto za neke to ovde nisam ? Izvadjena tona krompira , tona sljive i ceka se dve tone futoskog kupusa . Trebalo je i dosta paradajza da bude ali je dibidus podbacio . Mnogo stbari je proslo a jos nesto malo se ceka keleraba , prazilik , paprika , jabuke , grozdje , novi krastavac i mladi luk . I to sve bez upotrebe herbicida uz pomoc motoke i spartaca .
Ne možeš. Nemaš kravu kao ni ja.

Ja trenutno hranim 200 kljunadi . Jel mogu da udjem u red paora posto za neke to ovde nisam ? Izvadjena tona krompira , tona sljive i ceka se dve tone futoskog kupusa . Trebalo je i dosta paradajza da bude ali je dibidus podbacio . Mnogo stbari je proslo a jos nesto malo se ceka keleraba , prazilik , paprika , jabuke , grozdje , novi krastavac i mladi luk . I to sve bez upotrebe herbicida uz pomoc motoke i spartaca .
Ako sam dobro shvatio sve je poljoprivreda

Nemas stalni posao od 70ķ i vise mesecno

Radim 80 hektara (iliti 140 kj) zemlje u 60 parcela, u 7 katastarskih opština, kad već hoćeš da znaš.
Imam sve za sopstvene potrebe, dva plastenika od po 100 kvadrata, 300 stabala voća.
Krupnu stoku nemam, ovce sam batalio 2019.jer nisam mogao da se izborim sa kerovima lutalicama. Za dve godine više od 30 komada su mi kerovi podavili.
Ostalo sitno imam.
Sa 25 godina ostao u domaćinstvu bez oca i dede i od tadašnjih 20 hektara došao na 80. Kad budeš prolazio na ovu stranu slobodno svrati pa da vidiš, Lazarevac, selo Dren, ulica Dositejeva broj 2, videćeš sa puta brdo mehanizacije, zgrade i silos, ne možeš da omašiš.
Odlicno...ajde sledeci put kad mi padne Bandera u njivi zovem te...
Jesenas nikako ljudi da dodju zvao 10puta na cekao ih 2meseca,sad bar nadam se imam vezu

Немој се нервирати, чињенице су чињенице. Ти први који подижеш у небеса западни систем а о њему појма немаш би био ухапшен ради малверзација. Ја ти то искрено желим,јер од нечега се мора кренути,у једном моменту до реда мора доћи,ако га сами не желимо о чему онда тупите нон стоп.
Јесам ли шта слагао? Наравно да нисам. Ако хоћеш да будеш џек,сецесиониста,аутономаш буди увек,немој ћутати као курва кад треба да узмеш паре од државе на муљажу.

И како је мржња указати на такву ствар? То је тотално лош приступ. Ако указујемо на лоповлук политичара и морамо да се боримо против тога,зар не би требали да указујемо на муљаторе и преваранте међу нама? Колико год да је политика крива за све лоше у држави толико смо и ми сами јер и сами трпимо и толеришемо преваранте и лопове. Не мислим за тебе да си лопов далеко било,ал све остало да.
Ti da si normalan onda ne bi kakio nebuloze koje sam sebi stvaras u glavi kako bi nekoga zatamnio i pokazivao u tvojim glupim postovima.
Lupetas bez argumenata o nekoj muljazi sto ne da je smesno nego vece gluposti nema od toga! Bas me zanima kakvu si nocnu moru imao ili ti je sapnuo opet na uvo neki izmisljeni debil slican tebi o nekom muljanju i malverzaciji!
Glupsone, ja prema drzavi nisam duzan ni dinar i sve se to lepo i na vreme pomiri a ako si mislio da muljam time sto imam vise otvorenih legalnih gazdinstva u mom domacinstvu onda cu ti reci samo da si tup i da je to sasvim legalno i pravilno odradjeno! Trenutno meni je drzava duzna!
Tvoj je problem mrznja koju nosis u sebi i prema najblizima, ne daj Boze da ti neko spominje neki normalan zivot na zapadu u kuci jer ces ga obesiti koliko si truo.
Dobro je sto ti velicas rusko diktatorsko govno a pljunes po Vojvodini koja drzi ostatak Srbije ako ne drugacije pa makar i tako na tim staklenim nogama! Jel ti je zato prpa kad se govori o potpunoj autonomiji.
Cemu strah? Ti sto vise nece imati poglavica dovoljno novca da poklanja medjedu?

Ostalo sitno imam.
Svaka čast ako uspeš sve to da stigneš posle posla.Da li imaš nekoga u domaćinstvu da može da radi ili platiš ili si se sa nekim udružio.

Peet.Bilo je muljaže i to poprilično i sada je ima nešto manje jer su ograničili na 20ha ali ima u drugim oblastima poljoprivrede..Budimo realni.Ne mislim na tebe lično nego generalno.Naravno posle se pitamo gde su pare.Em se mulja em nas vlast obezvređuje i pljačka.Mnogo je to za nejaka leđa većine.

Pa ko je rekao da nema malverzacija sigurno da ima i to u svim resorima i treba to drasticno kazniti, ali ne mogu dozvoliti nekom debilu da pokaze prstom ka meni a da tu nema ni trunke istine.

Ti da si normalan onda ne bi kakio nebuloze koje sam sebi stvaras u glavi kako bi nekoga zatamnio i pokazivao u tvojim glupim postovima.
Lupetas bez argumenata o nekoj muljazi sto ne da je smesno nego vece gluposti nema od toga! Bas me zanima kakvu si nocnu moru imao ili ti je sapnuo opet na uvo neki izmisljeni debil slican tebi o nekom muljanju i malverzaciji!
Glupsone, ja prema drzavi nisam duzan ni dinar i sve se to lepo i na vreme pomiri a ako si mislio da muljam time sto imam vise otvorenih legalnih gazdinstva u mom domacinstvu onda cu ti reci samo da si tup i da je to sasvim legalno i pravilno odradjeno! Trenutno meni je drzava duzna!
Tvoj je problem mrznja koju nosis u sebi i prema najblizima, ne daj Boze da ti neko spominje neki normalan zivot na zapadu u kuci jer ces ga obesiti koliko si truo.
Dobro je sto ti velicas rusko diktatorsko govno a pljunes po Vojvodini koja drzi ostatak Srbije ako ne drugacije pa makar i tako na tim staklenim nogama! Jel ti je zato prpa kad se govori o potpunoj autonomiji.
Cemu strah? Ti sto vise nece imati poglavica dovoljno novca da poklanja medjedu?
O cemu ti pises covece? Jesi ti razumeo sta od ovog sto si napisao? Znam da si ogranicen al ovo je previse.

Pa eto tako ogranicen ili ne nadam se da ti je jasno sta sam napisao, jedino ukoliko nisi stvarno debil!
I na kraju krajva godinam seres i vredjas ne samo meni nego svima koji pokazuju mrvicu suprotnosti u stavovima!
Po tome se vidi da si tezak i netolerantan i puknes kad nije po tvome!
A za izmisljotine i lazi koje su ti u pokusaju i trudis se da ih podstaknes, e, za to si se dokazao vec kao nikakav!

Svaka čast ako uspeš sve to da stigneš posle posla.Da li imaš nekoga u domaćinstvu da može da radi ili platiš ili si se sa nekim udružio.

U domaćinstvu nemam ni jednog vozača traktora.
Imao sam jednog malog iz familije, upoznalo ga je dosta članova, vodio sam ga na okupljanja. Medjutim, od pretprošle godine se zaposlio, položio, auto, devojčica, tako da od tada radim sve sam.
Kad je žetva u prevoz uskoče drugari i rodjaci sa kojima se ispomažem.
Ulagao sam dosta u mehanizaciju, ulazio u kredite i lizinge, pa sam rad olakšao dosta.
Pošto svu robu istovaram kući pa onda utovar u kamion elevatorom i lopatama, tu je posao veliki, treba ljudi. U planu je jedan telehendler i jedan veći podni magacin pa da se rad još olakša.

U domaćinstvu nemam ni jednog vozača traktora.
Imao sam jednog malog iz familije, upoznalo ga je dosta članova, vodio sam ga na okupljanja. Medjutim, od pretprošle godine se zaposlio, položio, auto, devojčica, tako da od tada radim sve sam.
Kad je žetva u prevoz uskoče drugari i rodjaci sa kojima se ispomažem.
Ulagao sam dosta u mehanizaciju, ulazio u kredite i lizinge, pa sam rad olakšao dosta.
Pošto svu robu istovaram kući pa onda utovar u kamion elevatorom i lopatama, tu je posao veliki, treba ljudi. U planu je jedan telehendler i jedan veći podni magacin pa da se rad još olakša.
A ko ti je u plastenicima ?
@Peet - samo opusteno i bez vredjana . Neka ti parola bude ko tebe kamenom ti njega hlebom . Covek koji ne zna kako se luk cupa iz zemlje se pravi pametan i prica o poljoprivredi 🤣 . I naravno politicki ne sme nista da se pise . Sve je super i sve je strava . Umesto da me pohvali sto sam medju retkima koji se iz grada Beograda ( kuca od 100 m2 kod Marakane ) vratio na svoju dedovinu on taj moj cin vidi da prozove i da me omalovazi 🤣
Jedino kod politicara Putina ( Vladimira Vladimirovica Putina ) gresis . Tu malo povuci rucnu kocnicu 👍

A ko ti je u plastenicima ?
@Peet - samo opusteno i bez vredjana . Neka ti parola bude ko tebe kamenom ti njega hlebom . Covek koji ne zna kako se luk cupa iz zemlje se pravi pametan i prica o poljoprivredi 🤣 . I naravno politicki ne sme nista da se pise . Sve je super i sve je strava . Umesto da me pohvali sto sam medju retkima koji se iz grada Beograda ( kuca od 100 m2 kod Marakane ) vratio na svoju dedovinu on taj moj cin vidi da prozove i da me omalovazi 🤣
Jedino kod politicara Putina ( Vladimira Vladimirovica Putina ) gresis . Tu malo povuci rucnu kocnicu 👍
To koliko ti vadis krompira tj cime si se pohvalio kao proizvodjac da si proizveo za godinu dana mi smo radili za pola dana. Cuj tona krompira🤣 ti ces da me naucis kako se luk cupa iz zemlje 🤣 daj unormali se malo ako ikako mozes, nemoj vise lupati nebuloze non stop po forumu.

Sto se Pere tice covjek je ograničen kao balkon, to sto prebacujes meni za stavove upravo ti ispoljavas. Ti ces meni pricati o zapadu i sistemu tamo🤣 ti i ovaj clan Banat ste idealan par, koeficijent inteligencije u minusu al zato sve se zna i u sve se razume👍

На западу нема наследства,ако хоћеш да наставиш породични посао мораш да га откупиш од родитеља. Поготово у скандинавским земљама и Немачкој. Конкретно газдинство за које лично знам,власница ми је рекла да су она и муж једног сина исплатили и да је отишао од куће и нема више ништа са њима,а други ради за плату док они не одлуче да иду у пензију и онда ће му понудити да купи имање и посао,ако не буде могао и хтео продаће другом. Нажалост такав систем га је коштао брака где има 3 мале деце,плата није довољна а буквално никаква права или бенефиције што је то имање његових родитеља.
I ti sada ovim bolesnim primerom zelis nekom maloumniku da postavis takvu sliku zapada a ne te bolesne porodice?
Pa jbte kome ce taj novac davati kad prodaju imanje i posao a oni truli da vise nisu ni u stanju trositi novac!
Ali bolesni um kojeg opravdavas i verovatno krenes od sebe jer ces i ti licno to raditi zelis nekome servirati kao da je sve tu normalno!
Svi roditelji koji su normalni rade i bore se za svoju decu i da li je to biznis ili imanje ostavljaju deci kad ih vise ne bude ili pre toga!

I ti sada ovim bolesnim primerom zelis nekom maloumniku da postavis takvu sliku zapada a ne te bolesne porodice?
Pa jbte kome ce taj novac davati kad prodaju imanje i posao a oni truli da vise nisu ni u stanju trositi novac!
Ali bolesni um kojeg opravdavas i verovatno krenes od sebe jer ces i ti licno to raditi zelis nekome servirati kao da je sve tu normalno!
Svi roditelji koji su normalni rade i bore se za svoju decu i da li je to biznis ili imanje ostavljaju deci kad ih vise ne bude ili pre toga!
Te bolesne porodice? Svi su takvi, to je normalna stvar, sve ostalo nije. Al znam ja da ti ne kontas, nemas cime. Kod nas to hvala Bogu nije, al balvanima kao sto si ti tako nesto objasniti da usvoje je prilicno nemoguce.

Ako ti znas jednu porodicu koja je u stanju da radi na takav nacin protiv svoje dece ne znaci da su svi takvi! Tebi je u interesu da to podstaknes kao sto sam rekao da steknu i drugi ljudi tvoju sliku zivota na zapadu, ali jbg ne da nisi u pravu vec seres i lupetas! Upoznat sam sa mnogima i nasih i stranaca koji ne razmisljaju u tom pravcu kao ti i tvoji bolesni poznanici ali jbg ti znas srz zapada, expert si za omalovazavanje bogatih i normalne ljude koji uz posten rad su stekli mnogo u odnosu na tvoju bednu rusiju koji vecinom u nekim vukojebinama na hiljade i hiljade km2 skoro da nemaju sta pojesti!

Poslednja izmena:
Ej nema istine. Cudilo bi me da ne kazes da ima🤣 pusti price, izaci ce na videlo, samo polako.
Pa ne da treba izaci nego trebalo je otkad da izlazi i sve manipulante sjbati sto pre!
Jer zbog takvih neki posteni ne mogu disati!
A ako imas informaciju da ja spadam u taj kos olosa onda grdno si se prevario i izvor informacija ti je kanta obicna za djubre gde ti zabadas nos i verujes smecu. To pokazuje tvoju intelegenciju i nizak iq!
Guglaj kako bi saznao sta to znaci!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh