Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne batice puno radim,dva posla.Radim u PRIVATNOJ firmi i radim poljoprivredu.Al zato trpi porodica.
Pa to ti pricam,znaci nisi propao niti si gladan i zedan. Trpi porodica i preko jer ako nisi doktor ili inzenjer ili neko ko lepo zivi i kod nas,na danasnje cene stwnova i zivota preko takodje moras da radis dva posla.ne poznajem naseg covjeka koji ne placa ogs za djecu tj produzen boravak posle skole jer nema vremena da ih pokupi u 15h. To samo lule i takvi kao lule citaju po Internetu o radnom vremenu od 6h i slicnim glupostima.
Stan od 70m2 je sad 1300e plus struja. Radnik na poljoprivredi ima 1500€ i to u boljoj poreznoj klasi. Sva auta mladja od 8 godina su na lizing il kredit a telefoni i slicne stvari koje nasima upadaju u oko si na ugovore.

To dodje kao kod nas selo i grad.
Oni iz grada kisle kako je divno dok drva pucketanu, kerovi laju, imas svoju hranu, dvoriste. Niko ne misli kako je drva spremiti, kopati bastu i 365 pa 2x godisnje vonjati na bele svinje + svinjokolja, dvoriste kositi i odrzavati sve to.
A oni iz sela kako je lepo u gradu, da u firmu ides iz dosade bez brige i pameti a pare kaplji,da u zgradi nemas posla i onda ides na kafu vikendom. A realno vise treba sa kraja na kraj grada nego od vecine sela do tog grada pa svaki dan tamo i onda za vratom imas nekog isfrustriranog sefa, dobijes puno sanduce racuna, za svaki obrok ides i kupujes ko zna sta, a da izedu celo prase vecina samo sanja.

Al radi 3 posla i ovde se vodi kao poljoprivrednik a ustvari glavna zarada mu sa drugog posla,sa kojim pokriva zemljoradnju(poslednje 3godine)....to je sad dugo i puno za objasnjavati
Pa???

Ja lično radim sve ono gde mogu da zaradim.

Uvek kažem za sebe da sam poljoprivrednik koji se bavi arhitekturom, a ne obratno.

Nekako se provlacilo do prosle godine , Sad je ova inflacija udarila ekser. Sto mi cudno ,ko ima manje plate , manje prica o tome ? Sto ne reci ,manje kukaju ,,manje se brinu , jer realno ,kako ljudi sa porodicom i malom platom sastave ?
Sad je npr Kina uzdrmana posteno , krece kontra proces deflacije i nezaposlenosti ,sto ce biti jos gore .

Dodji gore kod nas ako nemas
Ako je to jos jedna debilna provokacija u tvom stilu, moracu da te razocaram jer imam . Zahvaljujuci sebi i svom radu uspeo sam da priustim svojoj porodici . Ne moram da cekam da ubodem neki tiket od 20 din . Pozdrav i prijatno (lepo zvuci taj obrok ,osim pirinca ) .
I evo sad vidim dok odgovaram na ovu tvoju poruku ti si vec zapoceo novi tastatura rat .😂

Ako je to jos jedna debilna provokacija u tvom stilu, moracu da te razocaram jer imam . Zahvaljujuci sebi i svom radu uspeo sam da priustim svojoj porodici . Ne moram da cekam da ubodem neki tiket od 20 din . Pozdrav i prijatno (lepo zvuci taj obrok ,osim pirinca ) .
Da pirinac je onako sto se kaze -usput-

Niko ne ceka te tikete od 20din,kao sto sam vec pisao ozbiljna je to materija
Bitno ti je da nadjes makar i 1.5 kvotu

Naprimer engleska liga od ove sezone je uzela sistem sa svetskog kupa gde se svaki minut meri i sada gotovo svaki mec se igra 95minimalno pa i 100min,snaga i koncektracija normalno da padaju,gotovo svaki mec sa 2 gola i vise

И нико не размишља да успори, да мало дође до даха. Шта написати осим само напред. А то за радно време
735adb46acd1065ed42cc010f6087951.jpg

Svaka njemu cast za rad i za struku i verovatno znanje koje ima, ali nemoj samo molim te da mi kazes da ima para kako kazes samo od tih redovnih plata iz bolnice i privatnog rada!
Samo naivni i oni koji nikad nisu imali ni jedan licni ili porodicni slucaj sa hirurzima mozda ne zna koliko para uzimaju za bilo koji opetativni zahvat. A cifra je sa tri nule.
E sad pitaj tvog kuma zaradjuje vise od plate ili od onoga ispod stola sto trazi od tih bolesnih mucenika?!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh