Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Rh suncokretovo ulje 1.19 eura u trgovini.
Konstanca 380 dolara
Novorosijsk 309 dolara
Znaci druze, kod nas raspad sistema, mi bi konkurirali sa cijenom Rusima, Ukrajincima i Rumunima koji obradjuju par tisuca ha vlastite zemlje a prve 2 drzave imaju umjetno gnojivo po upola nizoj cijeni i ne placaju arendu jer imaju vlastite zemlje par tisuca hektara barem. Rumuni takodjer sto se tice vlasnistva. Francuzi i Svabe imaju neku donekle ok cijenu s kojom mogu neku sitnu zaradu imati i ici naprijed.
A Bosna, Srbija, hrvatska, (mozda i Madzarska) ce reci laku noc u ovoj situaciji.
NAjveci problem je sto bi ova cijena na svim robama mogla bito standard iducih 5 godina pa gledaj tko ce opstati na tome.....
Mesas babe i zabe... subvencionisana trzista EU i luke u kojima posluju raznorazne agencije i ugovori. Kakve veze ima tvoj suncokret sa Konstancom.
Ti do Konstance ima da leckas. Uljare u RH otkupice sav rod Hrvatske, "Sav rod", a koji je ove godine znacajno umanjen zbog elementrarne nepogode.
Ali ako im bude nedostajala sirovina neka uvezu taj vrlo povoljaniz konstance.

Gdje su borci za ljudska prava jer prvi zakon robotike kaže da:
" Robot ne smije naškoditi čovjeku ili svojom pasivnošću dopustiti da se čovjeku naškodi."
To je isto kao što u religijama propovjedaju suživot i saosjećanje a ubistvo smatraju kao smrtni grijeh ali ako vođa kaže da mrzim ili ubijem onda je to opravdano i društveno prihvatljivo.
Licemjeri!

Mesas babe i zabe... subvencionisana trzista EU i luke u kojima posluju raznorazne agencije i ugovori. Kakve veze ima tvoj suncokret sa Konstancom.
Ti do Konstance ima da leckas. Uljare u RH otkupice sav rod Hrvatske, "Sav rod", a koji je ove godine znacajno umanjen zbog elementrarne nepogode.
Ali ako im bude nedostajala sirovina neka uvezu taj vrlo povoljaniz konstance.
Nisi shvatio poantu moga posta. Poanta je bila ta da na ovim cijenama nema buducnosti, sa 250 eura po ha pali smo na realnih 100 do 120 eura po ha sto se poticaja tice.
Napisao sam da zapadna eu ima jos i Boze pomozi neke cijene robe sa kojima ce minimalnu zaradu imati a mi samo debeli minus....
Kostancu sam dao kao usporedbu iz razloga sto je Italija mrtva za nas a pogle okruzenje Rusije Ukrajine i Kostance koje cijene imaju i di smo mi tu onda da se uklopimo? ....
I da rh ima manjak suncokreta, opet je cijena 315 eura

Sve znas 😃
Eto nece bar vise siptari icu u Wagner . U sustini ne smem nista da kazem . Sve opcije su moguce . I da ga je zapad roknuo i Rusija . Mozda je i smrt podmetnuta pa ce lepo covek posle promene identita da uziva . Ko tvrdi da zna sta je bilo je smesan .
Najlakse je reci da ga je Capo dei capi Putin zveknuo . Ali ovo ide Rusiji u korist . Da vidim sada nekog generala da samo pomisli da se nesto zezne .

Што му неко није јавио? Још сад кад пронађу 7-8 пасоша, били му у сакоу. За то време, поглед из угла украјинаца.

Sluzba resila onog pucistu Prigozina, pomislio da je jaci od drzave pa ga ista poslala u vecna lovista. Rekao je Beric jos pre koji mesec da mu ono obaranje par helikopera nece biti oprosteno..

A ja sam pomisio da je predosetio i kad se javio iz afrike da je tamo i ostao kad ono on se vratio nazad.

Diktatori su oduvek bili spremni da likvidiraju svaku kariku koja preti. Ovo istorija govori i nije ni cudno to, ali je pitanje dokle. Skoro ni jedan diktator nije crko od starosti tako da ce i ovo govance kad tad da se oklizne na koru od banane!

Jel si na ovo mislio 🤔
John-F-Kennedy-White-House-color-photo-portrait.jpg

To zasigurno , kuka i motika moze da trpi dugo, al ne vjecno.
Sto se tice prigozina , jest on pokreno neku vrstu puca , i njegova vojska cak oborila par letelica vojske , ali problem je sto je on putina u jednom momentu prikazao slabim. Sto ga nije uhapsio ako je jak , da odgovara za dezerterstvo , ili da je likvidiran prilikom hapsenja , ili da je dezerterska jedinica unistena ,nego kurvanjski ,teroristicki?
Dva su aviona bila u paru. Prvi je srusen a drugi , kojim se obicno vozi prigozin je sletio na Vnukovo.
Zvanicno je tijelo prigozina identifikovano . A malo kasnije u Moskvi iz pravca aerodroma prema kremlju

Realno nije lud da sam napada na drzavu i ( ili ) Putina. Znao je sta to znaci i pre napada na sta je osudjen.
Pre ce biti da mu je neko obecao podrsku, pa kasnije malo iskulirao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh