Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja zoka isto procito da krenuo egzodus svih gastarbajtera iz zapadne europe , krenuli za rusiju :haha: :haha:
Mogu ti postaviti snimke jednog mog prijatelja iz Sankt Peterburga gde radi već godina i prezadovoljan je životom u Rusiji.
Da vidiš kako su snabdevene prodavnice ( a mi znamo kako je bilo kod nas za vreme sankcija),nema šta nema a i jeftinije nego kod nas.Pa i o samoj kulturi ruskog naroda (naravno ima i drugih naroda).Jednostavno o sistemima vrednosti.Osnovna plata mu je oko 50000 rubalja.

Mogu ti postaviti snimke jednog mog prijatelja iz Sankt Peterburga gde radi već godina i prezadovoljan je životom u Rusiji.
Da vidiš kako su snabdevene prodavnice ( a mi znamo kako je bilo kod nas za vreme sankcija),nema šta nema a i jeftinije nego kod nas.Pa i o samoj kulturi ruskog naroda (naravno ima i drugih naroda).Jednostavno o sistemima vrednosti.Osnovna plata mu je oko 50000 rubalja.
Zato je od svo pobeglo 1000000 rusa van rusije, nezadovoljni velikim prilivom stranaca u rusiju i jako dobrim standardom i sam kazes manje od 500E , a uz put elita iz SP i hoce da kgb-ovac sjase sa medveda:)

O standardu piši kada uporediš cene.Pa ih uporedi sa standardom u Hrvatskoj da imamo gotovu sliku.

O standardu piši kada uporediš cene.Pa ih uporedi sa standardom u Hrvatskoj da imamo gotovu sliku.
Prije pocetka tkz SVO je rublja bila , koliko , 50 za dolar , ovih dana 100 rubalja za dolar, jer kod vas kad je bila inflacija cijene padale ili rasle , isto je i kod njih. A svi rusi stede u slamaricama kupuju dolare.

Prije pocetka tkz SVO je rublja bila , koliko , 50 za dolar , ovih dana 100 rubalja za dolar, jer kod vas kad je bila inflacija cijene padale ili rasle , isto je i kod njih. A svi rusi stede u slamaricama kupuju dolare.
Kod nas si onda za celu platu mogao da kupiš kg kafe.Rafovi su bili prazni.U Rusiji sve puno ko brod i mogu sebi da priušte.Rusi koji su pobegli su iz zona ratnih dešavanja.Šta je tu čudno.Nisu pobegli zbog lošeg života.

https://www.facebook.com/photo?fbid=251920511015859&set=pcb.251922114349032
Evo, ako neko zeli da uporedjuje cene u Rusiji i Srbiji.
Ovaj put,cene na meso!
Ukoliko neko bude imao zelju, fotografisacu i cene na druge proizvode!
Kura okorok -pilece noge!
Indejka- curka!
Pecenj- jetra/dzigerica!
Farš-mleveno meso!
Govjadina-govedina.
Odnos rublj-dinar 1,15
Ne moras mi prevoditi sa ruskog , morao sam ga uciti vise od 7 godina.
Govedina bez kosti je 700(699) rublja kilo sto mu dodje ~7E kilo , ne vidim ja tu nesto jeftinije nego ovdje, a ono sto je 1088 rublja kilo isto neka junetina , ne vidi se cijela etiketa , pa preracunaj to u placu od 500E , losije zive nego ovdje.
Cijena junetine 535rub plecka sa kostima (lopatka) ~5 E kilo .

Можеш пробати упоредити трошкове инфостана русије,балкана и хрватске која је у еу. Са исто тих 500 евра. Писали смо у овој теми само за струју колико плаћамо а тек гориво и грејање ко плаћа.

Рубља је била 80 за 100 долара а не 50

https://wise.com/hr/currency-converter/usd-to-rub-rate

Можеш пробати упоредити трошкове инфостана русије,балкана и хрватске која је у еу. Са исто тих 500 евра. Писали смо у овој теми само за струју колико плаћамо а тек гориво и грејање ко плаћа.
Бензин, цене. у Русији није отишла цена бензина у небо

https://srb.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

Onda bolje usporedi po cijeni ferarija ili lamba , tamo ih isto voze a i stanovi u SP i Moskvi su cujem jako jeftini:sjasi:

Ееее грабик, не пишемо овде о апстрактним темама него о лако доказаним кад ти стигну рачуни. Тај ламбо и ферари како дошли тако отишли. Ми смо овде мало приземњенији или грешим?

Ееее грабик, не пишемо овде о апстрактним темама него о лако доказаним кад ти стигну рачуни. Тај ламбо и ферари како дошли тако отишли. Ми смо овде мало приземњенији или грешим?
Daj cijene "info stana" nekog grada gdje ima gastarbajtera . A da zaboravio sam ne gavaris pa ruski :haha: :haha: :haha: :haha: :sjasi:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh