Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Код мтс-а на уговор 1500 динара месечно 100 гигабајта. А то је доста и са солидном резолуцијом. Има да траје цео месец.

Da ali prvo treba tigru (americi) da manikairaju kandze i da stave brnjicu da ne ujeda , pa onda da uzme sibir , a to ce biti ......malo sutra :haha:

@sremac84 - ajde dolazi do mene na taze rakiju a ja cu kod tebe u subotu na toceno pivo
😊
IMG-20230821-083711.jpg

Kod mene nije taj slucaj . Ocekivao sam mnogo vise KW zbog klime i zalivanja kad ono potrosnja slicna kao predhodni mesec koji je bio bez ove dve stvari . Mozda su nas tada odvaljivali . Rade rudarski posao Norvezani 🤣

Пратим потрошњу и једино одскакање имам сад већ традиционално у новембру-децембру. А занимљиво у јануару и на даље потрошња пада. Сваког месеца имам прашење крмача и кад одбијем потрошњу сијалица (квочки) не могу да објасним скок у потрошњи.

Неко је спомињао увећан рачун, изгледа да није усамљен случај.
KOD mene stigne za April I Maj računi po 23000 i 24000. Aj reko možda smo počeli nešto više da trošimo (više nas je u kući) kada sledeći mesec stiže 13000. Koliko i uvek dobijamo (11000-14000). A ne grejemo se na struju... Strasno.

Кад год сам добио рачун који је већи од просечног, прво бих погледао однос скупе и јефтине потрошње, затим бих отишао до струјомера да проверим да ли су лепо очитали. Ако видим да није лепо очитано, пошаљем тренутно стање на имејл и они пошаљу исправку. Све то траје десетак минута.

Уместо да нешто сами предузму, људи само кукају и чекају да неко други „нешто предузме“.

Сачекајте новембар/децембар. Ако имате стабилне потрошаче које можете да одузмете од укупне потрошње тешко да ће те објаснити разлику сами себи. То пописивање стања бројила, па неко је добио посао или хонорарно плаћен да га тачно обави, јесте ли чули да је неко одустао или кажњен због пропуста.

Јбг нека свакоме украду по један евро на 3000000 бројила мало ли је. Лепа пара за летњи џепарац чиновницима у ЕПС-у. Јбг поскупела Грчка, Хургада и остале дестинације.

Poslednja izmena:
Кад год сам добио рачун који је већи од просечног, прво бих погледао однос скупе и јефтине потрошње, затим бих отишао до струјомера да проверим да ли су лепо очитали. Ако видим да није лепо очитано, пошаљем тренутно стање на имејл и они пошаљу исправку. Све то траје десетак минута.

Уместо да нешто сами предузму, људи само кукају и чекају да неко други „нешто предузме“.
Lupas ko Maksim po diviziji sada . Onda neka batale firme koje ocitavaju . Mi cemo u buducnosti ocitavati ali neka onda smanje racun . I sto do sada nisu zamenili sva digitalna brojila ? EPS je dobio pare od EU ali nije to uradio . Da je sve odradjeno ne bi bile potrebne firme za ocitavanje a nasi racuni bi valjda zbog toga bili manji . Necu prihvatiti i osporavacu svakoga ko prica da mi treba nesto da uradimo umesto nadleznih i dobro placenih za to !

Поента моје поруке је била да прво треба да се види зашто су рачуни високи, не може се само рећи „висок рачун“ зато што се гледа искључиво износ за уплату а нико не провера милион ставки на рачуну који у ствари чине рачун. Посебно сама потрошња. Ако је грешка у очитавању, треба се жалити на то а не на висок рачун. Никада у вестима као што је ова горе нисам видео да се неко жали јер се лоше очитава него јер је „висок рачун“.

И није увек кривица због очитавања, у већини случајева испадне да је стварно више потрошено. А некад проблем настаје јер је бројило престало да одваја скупу од јефтине и ту ЕПС треба аутоматски да реагује када види аномалију у потрошњи. Али то не оправдава потрошача да ни не погледа потрошњу већ само кука на висок рачун.

Неко је спомињао увећан рачун, изгледа да није усамљен случај.
Kod nas u maju 20 500,jun i jul 16 500.Mašine za pranje (svaki dan po jednu ali smo počeli uključivati samo kad je jeftina) ali ništa nema ušparano.200kw više u julu nego u junu.Mnogo brate.Od svega toga 6000 je pdv i ostale njihove stavke.
A voda 8700.Ja ne znam šta fali našem narodu.Šta mi sve trpimo_Ovih dana sam video da je čovek dobio sud jer nije hteo da plati otrovnu vodu.Kod nas nije za upotrebu odavno.

Šta je bilo na osnivanju pokreta,jel ima neko neke informacije?Niko ništa ne piše.
Ocito da im je los marketing kada nemaju ni jednog clana odavde da nesto napise ☹️
@Zoran0230 - muski racuni nema sta . Sada bi ti rekli vladajuci ljudi i sta se ti onda zalis a imas da platis tolike racune 😊 . Kod mene je uvek prosek 500-700 kw mesecno a kuvamo na struju . Ja mislio mi trosimo dosta jer znam dosta ljudi odavde koji 300 kw ne prelaze 😳

Ocito da im je los marketing kada nemaju ni jednog clana odavde da nesto napise ☹️
@Zoran0230 - muski racuni nema sta . Sada bi ti rekli vladajuci ljudi i sta se ti onda zalis a imas da platis tolike racune 😊 . Kod mene je uvek prosek 500-700 kw mesecno a kuvamo na struju . Ja mislio mi trosimo dosta jer znam dosta ljudi odavde koji 300 kw ne prelaze 😳
Kad moram da platim i njihove akcize ,pdv,prirezi, porezi,angažovanje,isporuku...

Mi smo uvek imali 1000-1100 kw a u poslednje vreme ispod 1300 nismo.Zamrzivači prebačeni u drugu kuću koja ima sopstveno brojilo i opet se ne spuštaju kilovati.Ne znam da li da ih vratim nazad? 😂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh