Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi su radili bez plate,pa šta je to nego lažno radno mesto.Ko je kriv za hiperinflaciju nego Sloba.Nemojte mi pričati priče,tek sam počeo raditi u to vreme i pamtim sve.Kako su mogli neki članovi na vlasti da kupuju devize u banci po zvaničnom kursu?
Zbog čega je dozvoljena onolika hiperinflacija?
Morao se društveni kapital preliti u privatno vlasništvo i da se napravi elita odnosno 10% bogatih.
Za sve je to kriv Milošević.Žao mi je samo što mu mi nismo sudili.Kako je radio zaslužio je bio da završi kao Čaušesku.Mada mu ni ovako nije bilo puno bolje.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Људи, немојте да идете предалеко...пустите Слобу и самоуправаљање (радио сам у оба доба па нисам пропао). Када схватите да су људи и њихов рад највеће стваралачка снага, схватићете и да се могло пуно тога исправити у последњих 23 године када је народ поверовао лажима да ће се све довести у ред и бити како треба.

Исто је образац: у титино доба говорили о комунизму (значи никада...мада је народ тада радио и имао сигуран посао и будућност) а последње 23 године тупе у ЕУ и то је иста прича и у ствари идеја за тупаве и значи...исто никада. Две истоветне идеје залуђивања народа: комунизам (самоуправљање) и улазак у ЕУ. Са малом разликом да се у доба самоуправљања могло радити и рачунати на то да ти се деца негде запосле и и мају колико-толико пристојну плату...а да није Канада.

Радили људи за 5 марака...знам да је било тако јер сам и ја радио за 5 марака. Али људи су остали да раде...зашто се нису побунили? Погледај ко је нама увео тада санкције и какве санкције зашто. Не пратиш суштину онога што је @DraleTD написао. И у оба хиперинфлације си имао сточни фонд па када имаш проблема, продаш житарице и остало јер имаш коме. Ја хиперинфлацију нисам осетио јер сам има дневни приход од продаје меда и то 20 марака днвно а највећи приход је био око 750 марака...и то све продавао код куће. 'Ајде сада продај веће количине робе коју су потценили и нећеш да продаш. Коме, када је сточни фонд уништен. Јел' то Слоба уништио у последњих 23 године?

После доба хиперинфлације су фабрике наставиле да раде...онда опет санкције 1998 због политике према КиМ. Значи, опет тешкоће за привреду.

Зашто нам опет заврћу ј*аја баш због КиМ а и да преузму оно што је још од привреде преостало, када су ранији „услови за улазак у ЕУ“ испуњени.

Највећа стваралачка снага су људи и њихов рад а не утопије како ће бити боље када уђемо у ЕУ по причи коју су нам увалили странци преко својих (свих) медија које су преузели. Ко није разумео те играрије, благо њему.

ПС

Сви који су се било чему супротставили су склоњени (Милошевић, Ђинђић, Коштуница па и Тадић). Поставили су оне које су створили преко својих испостава овде и онда њих довели на власт јер на основу њихових „ранијих патриотских заслуга“ су знали да ће народ поверовати тој игри. Па су поставили Вучића и остале уздајнике (из редова такозваних демократских снага) да раскрчми све.
O dobu miloševića izvini ali čisto propagandno lupetanje.....
Ovde sam u pograničnom području i znam sve i o uzgoju i (sigurnoj) prodaji stoke u to vreme, o privrednim i trgovačkim 'gigantima' tog vremena na staklenim nogama,o deda Avramovom pokušaju stabilizacije već uništene ekonomije itd. itd...Greh 'žutih' je tal sa crvenim i nikad dočekan 6 oktobar.

Ljudi su radili bez plate,pa šta je to nego lažno radno mesto.Ko je kriv za hiperinflaciju nego Sloba.Nemojte mi pričati priče,tek sam počeo raditi u to vreme i pamtim sve.Kako su mogli neki članovi na vlasti da kupuju devize u banci po zvaničnom kursu?
Zbog čega je dozvoljena onolika hiperinflacija?
Morao se društveni kapital preliti u privatno vlasništvo i da se napravi elita odnosno 10% bogatih.
Za sve je to kriv Milošević.Žao mi je samo što mu mi nismo sudili.Kako je radio zaslužio je bio da završi kao Čaušesku.Mada mu ni ovako nije bilo puno bolje.

Опет ти, радили без плате и лажно радно место. Па што нису напустили та „лажна радна места“. Зашто су сви викали „Слобо слободо“ исти ти су викали "демократија Ђинђић". Сада вичу ацо Србине.

Опет нећеш да разумеш да је стваралачка снага народа највећа снага па је то могло да се исправи са бољом политиком. Али код нас се нису политичари борили за бољу политику него за поделу плена.

А сада ми лепо кажи како си стекао све што си стекао? Радом или си крао. Ако ниси крао (а свакако верујем да ниси) онда си стекао радом. И какве то онда везе има са временом „када си почео радити „у ТО време“ и што је неко на власти имао прилику да се богати. Да ли је тебе то упропастили или не? Мене није јер сам радио два посла цео живот и сачувао и потом унапредио то што сам сачувао у тим ратним временима...мада ми се опет чини да нећеш да схватиш шта пишем, јер како рече професор Брдар – идеје су јака покретачка снага а ти (и многи други) су задојени идејама које је ширио (и данас шири) страни фактор који све преузима у овој држави.

А „лажна радна места“...па то ти је као рат. Много тога се упропасти разруши а народ то лепо обнови. Схваташ ли колика је моћ стваралачког рада народа? Или твог рада јер видим да си добар домаћин...

ПС

Пример таквих је би један мој другар из села код Прокупља. Опако смо се свађали па мислили људи да ћемо се побити...и тако годинама. Он је био до последње телесне ћелије за ЕУ и демоНкратску политику...а једном каже да му је највећа грешка што је на Ушћу носио барјак на Слобином митингу. Занимљиво је што ја нисам носио ни титин ни Слобин ни Зоранов барјак.

Зашто се ја нисам залетео да новац од продаје меда на велико ставим у банку пирамидалне штедње која нуди камату 300%. Мој брат (који ми је до тада би узор...док нисам схватио да је будала) је ставио све до кинте...па на крају девизе претворио у динаре и када сам му рекао да се то тако не ради, онако преко наочара ме „значајно“ и прекорно погледао и рекао: нисам знао да си толико глуп - камата је 300%. Када сам му рекао да јесте камата 300% али инфлација 1300% он је и даље гледао у својих 300%. Онда сам га једном приликом, на пчелињаку питао да ми каже колико му је остало од тих 300% (наравно, хтео сам да зајебавам будалу и он је то схватио). Каже 10 марака од 10000 марака.

Али оне је веровао у идеју од 300% камате...а ја „будала“ нисам (он човек инжењер и врстан математичар а ја нисам).
Исто је и са идејом Слоба уништио, ЕУ спас...пу спас за све нас. А нико не пита где је ту његов лични допринос тој пропасти и политици. Ја сам се борио колико могу, много пута одбијао наређења да нешто радим јер тако не треба и то ме коштало.

И онда људи који се нису коцкали са својим капиталом и идејом испадну криви јер ови други јаче вичу...иди бегај...

Poslednja izmena:
Za vrijeme hiperinflacije i rata doslo je do urusavanja svega . Bilo je tad mnogo i privrednog kriminala ,al hiperinflacija i rat je mnogo vecu stetu ekonomiji napravili nego sankcije i kradja . Da nista drugo zamislimo sta znaci potpuno puf kompletnog penzionog fonda ?l

U cemu je bila razlika i posle dosa...
U tome je razlika što to svi zovemo vladavinom žutih a u stvari je povampirenje crvenih bez čijih para (pokradenih za vreme inflacije i kasnije) ništa nije moglo da funkcioniše. A ko ih je povampirio gospodin neobavešteni ,koji je tad bio jača opozicija DSu nego SPS i Radikali zajedno.Najveće pljačke se događaju bašu to vreme.
Seti se samo nj. ministara gospodina Bubala i ostalih za vreme svinjarskih protesta ,a mi to sve pogrešno zovemo vladavinom žutih.
I nemoj misliti da ih nešto branim jer grešaka su imali i za greške platili ali da su krivi za sva zla ,nisu.

А шта су радили?
Продали Витал који је био гигант, док нису дошли на власт Витал радио, пуном паром, почели да шире складишни просторе. Онда га Лабус сјебао продали га једном кримосу и садашња месечна производња до, шлепер уља. Развозе уље комбијима, а некада шлепер вукли уље, биљну мрс и, маргарин. Карнекс продат прво, Јеврејима, па Британцима, а сада шећер аги. Шећерана отишла за три евра пуна шећера до чепа. Да не спомињем друге фирме које су угасили, а радиле пуном паром. У Врбасу је радило 70% становништва из општине и са стране. Сада ради можда 10% општине и то је вама њихов успех и одлично вођење државе??? Недао Бог више икада да се врате на власт.
A ovi je vode kako?

Jedino to zameraš DOS-u?

U vreme dok smo demonstrirali protiv Miloševića neki ljudi ( u mojoj ) okolini su bili u zrelim godinama i nosioci svega pa i uzor ( primer ) nama mladima .
Sada je ta generacija u penziji i gle čuda sedimo na suprotnim stranama .
Oni su za SNS .
Nesto razmišljam , jer to ide sa god. i sedom kosom , zauzmes gard i kočiš ove mladje da isteraju svoje ? ( ideje )

O dobu miloševića izvini ali čisto propagandno lupetanje.....
...
Требало би да ти кажем да није лепо вређати јер мислим да разговарамо људски али мислим да неће допрети до твоје свести. Ја теби нисам рекао да лупеташ.

А вређаш јер ти вероватно није чиста савест и питање је ког си све подржвао (политички) па када си видео да си се з*ајебао онда вређаш друге. Написао сам у поруци али не размишљаш – где је ту одговорност свакога од нас што се дешавало и дешава данас. Изгледа да си ту негде у групи „одговорних“ јер одмах вређаш с обзиром да немаш неки чињеница (аргумената)...осим парола.

U vreme dok smo demonstrirali protiv Miloševića neki ljudi ( u mojoj ) okolini su bili u zrelim godinama i nosioci svega pa i uzor ( primer ) nama mladima .
Sada je ta generacija u penziji i gle čuda sedimo na suprotnim stranama .
Oni su za SNS .
Nesto razmišljam , jer to ide sa god. i sedom kosom , zauzmes gard i kočiš ove mladje da isteraju svoje ? ( ideje )

Разлог је јасан били су против Милошевића а за утопију (и пљачкашку превару) звану ЕУ. Сада Овај (Вучић) заступа исту ту идеју...слагао народ да ће се борити за сопствену државу а онда је издао те своје „идеје“ па је распродаје. А многи су потрчали јер су суштински превртљивци...то му је једно те исто...исти ментални склоп превртљиваца и будала и покварењака.

Ma samo hoću da kažem da je to bila skroz nakaradna politika koja je puno koštala ovaj narod a ovo sada su sve njegovi učenici.

Опет те питам ко их је подржао масовно да дођу на власт (ево, по питању недоумице @Miloica сам написао ко подржава ову багру на власти).

Нису смо ученици него и саучесници злог доба.

ПС

Углавном се виде „констатације“ а не види суштина проблема и да је много народа превртљиво а део глуп као ћускија...и уз то већина покварени као мућак.

Иначе сам зинуо од чуда када сам пре пар месеци сазнао да мој стриц нетремице гледа шта „његов“ (нови) вођа говори и постао је његов, не само гласач него обожаватељ...а човек још крајем осамдесетих нас млађе упућивао на антикомунизам, на борбу против Милошевића и био деценијама члан ДС-а.

А због комуњара је напустио предузеће „Бора Кечић“ где је био носилац главних послова и добити и напустио је фирму још давне 1980-те због неслагања са комуњарама.

Живот је чудо...а глупост још веће чудо...

A ovi je vode kako?

Jedino to zameraš DOS-u?
А теби то није довољно или је за тебе то ништа пич.кин дим, савршени па их треба вратити да доврше што ови сада нису успели да разј,ебу? Иста су говна остала на власти 70% ових садашњих су багра жута, прелетачи који мисле да им је фотеља Богом дана. Исти људи и онда и сада владају.

А теби то није довољно или је за тебе то ништа пич.кин дим, савршени па их треба вратити да доврше што ови сада нису успели да разј,ебу? Иста су говна остала на власти 70% ових садашњих су багра жута, прелетачи који мисле да им је фотеља Богом дана. Исти људи и онда и сада владају.

Не треба да их враћају на власт јер су ови мајстори да разј*ебу државу. Урадиће они то врло темељито и доследно.

А ради се на томе да „проевропска опозиција“ добије леп проценат и сви скупа добаце до 2/3 већине. Треба Косово и Метохија да се докусуре.

ПС

Лепо је Цвијетин Миливојевић рекао да је замагљивање суштине што неке странке опозиције (као и „патриотска опозиција“) неће са сарађују јер „они неки“ неће да потпишу да неће бити сарадње са Вучићем после избора. И рече Цвијетин да није суштина у потпису о сарадњи и наводи пример да ако СНС стави неки предлог на гласање у интересу странаца и нарочито ЕУ они не сарађују него само „лепо“ гласају за то...нема везе колико је на штету Србије.

Не сарађују али гласају и испуњавају свој део задатка који им је страни газда одредио и наредио...јер Европа нема алтернативу...смрадови.

Poslednja izmena:
Ko nam je kriv kad nismo to razjebali skroz posle 5-og oktobra.Trebalo je uraditi lustraciju i razjebati službe.
Sada ne bi bilo Slobinog kadra da nas upropaštava.
Međutim mi koji smo bili u BG tog 5-og oktobra a nismo bili članovi stranaka koje su došle smo se jednostavno povukli jer nismo hteli da budemo članovi bilo koje stranke.
Ispalo je da sada posle više od 20 g. moramo ponovo da se borimo protiv istih snaga koje su se povampirile.
Kada se ovi skinu s vlasti treba dovesti nezavisnu državnu tužiteljku kao u Rumuniji koja je procesuirala preko 600 korumpiranih ljudi u državnom aparatu koji su bili na visokim funkcijama.

Ne znam koliko ti je godina i dal si bio akter dogadjaja oko tih famoznih izbora.

U Šumadiji i okolini SPS je bio razbijen totalno, nije vredeo ni asfalt po selima.Jedan asfaltirao svaki sokak u svom selu, pa dobili samo tri glasa :D, a kod njega u kući bilo njih 6 :D Toliko je vera u taj DOS bila jaka.

Onda su ubili Djindjića i opet na sledećim izborima SPS ispušio zajedno sa svojim satelitima, ali ne leži vraže stiže pismo u sve lokalne odbore da SPS MORA na lokal i kome se ne svidja to ili se pobuni imaće posla sa dotičnim mlohavim predsednikom.Tad je sve što je vredelo diglo ruke i otišlo iz priče zvane DOS.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh