Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dečiji vaskularni hirurg profesor doktor, nešto malo je bio i načelnik instituta, kod njega idemo 14-15 godina. Ne znam da l ima neko bolji od njega u Srbiji.
Drugar je isto išao sa detetom na institut da maloj operišu kukove, noge nzm tačno šta, uglavnom subotički doktori su rekli da ima vremena za operaciju i da je najbolje uraditi je kada dete uđe u pubertet. Sreća što ih nije poslušao...

Е то је већ мало боље осим онога што опет у одговору омаловажаваш у самом почетку. Тачно је да ми није најбоље када видим смрадовске рекције. Зашто одмах тако ниси написао како си сада написао?

Умеш ли да видиш разлику између:

Da je laz objavljena i te kako jeste i to ne takva nego ogromna laz!

И и овога:

Zato sam i postavio taj deo teksta jer ne razumem ko je tu budala Rts ili Nedeljko!

Као што знаш, „кућа“ не може да буде будала...значи, јасно је на кога си мислио...

ПС

Лепо сам те питао пар ствари:

Иначе, ако си сигуран да Недељко то није тако рекао зашто си онако п*едерски написао оно што си написао?...с обзиром да си сада показао да можеш то људски да напишеш.

Да ли си разговарао са особом која се зове „ртс“...не мора да буде да си ти разговарао...да ли си видео да неко разговара са особом која се зове „ртс“...односно са зидом? Ако јеси разговарао са зидом онда теби није добро...

Потом сам те питао у складу са питањем колеге, да ли си изашао на протест?

А ти мени др-мр...шта је тешко да одговориш на једноставна питања а не да покушаваш да будеш духовит...по систему повуци ме за прст да пр*днем што је најпримитивнији вид хумора...ти мени др-мр...бегај тамо у мишију рупу где и се изгледа завукао због протеста да после имаш изговор...како ниси био на протесту јер си ловио мишеве:haha:. Набави бре мачку...и изађи на протесте.
Mnogo si ti tezak i naporan, tvoja filozofija je trula!

Sto se tice zdravstva, keva mi radi kao med sestrajos 2 meseca i penzija, kaze naprimali sada nekoliko koji su radili u doba korone i sada imaju visak zaposlenih.
Eno je bolnica u Krusevcu prazna a Nis vapi za opstom bolnicom.

Pa morao je keramicar da se ugradi, to se toliko muljalo kada je pravljena bolnica. Fuseraj tezak, pa je bila kradja opreme...

e315100ab8153dfd790b32669a542385.jpg

Ma ovaj se svuda usemio, pravi pumpu, pa sam cuo da pravi hotel. Ovi autoputevi u Srbiji svuda ga ima kao podizvodjac. Ne on licno nego njegovi ljudi i firme koje se kao vode na nekog drugog. Pa milenijum tim ... To se uzima i sakom i kapom. Toliko se stambenih zgrada izgradilo u ks , ko tu zivi i gde ti ljudi rade meni nije jasno.

Nemoj pisati ako ne znaš činjenice.Sve te firme su upropaštene još za vreme Miloševića.
....

Уопште немам разлог да браним Милошевића и његове и увек сам ратовао са њима и лепо ме то коштало...али има ту прилично тачног што је @DraleTD написао. Имали су људи посао и могућ посао за њихову децу.

И као што @DraleTD каже биле колоне камиона са робом а сада су колоне младих који беже из Србије.

Баталите те приче да је све уништено и за време Тита и за време Слобе. Њих одавно нема али је политика слугерања странцима све гора и гора. Види се то по бежанији преко „гране“. Ако подржавате то, свака част...

ПС

Пустите те пропагандне приче о акумулацијама...и наше банке нису имале „акумулације“ па су их све уништили а те банке није требало тако уништити (кажу да није било ваљаних економски разлога да се укину те банке). Сада кажу стручнији људи да немамо своју развојну банку без зеленашких камата па привреда трпи.

Како су те банке уништили, тако су уништили и привреду, истим лажима како ће они „боље да ураде и биће боље него што је било“. А све је уништила бајка о путу у ЕУ па су ту причу продали народу и све „приватизовали“...а сада наша деца беже негде преко зато што је та бајка била успешна.

Све су уништили они „уличари“ који су дошли после 5-тог октобра и сви који су на основу бајки подржавали сопствену пропаст.

niko u selu nije zainteresovan da se prikači na gas. U selu pored mog su do jednog kraja sela vodili liniju dva kilometra, a tu žive tri čoveka starija od 70 godina.
A kod nas je postavljena gasna mreža pre nzm možda i 15godina i ima zainteresovanih ali nikada nije završen posao do kraja. U neke delove sela nisu ni hteli da kopaju i postavljaju jer eto daleko su. Ljudi bili spremni da podmažu. Džaba.

Ako sam dobro zapamtio, Marić.

@drsole

Apsolutno se ne slažem,sve je uništeno još za vreme Miloševića.Velika većina firmi je bila prezadužena i radila veštački.Ljudi nisu primali plate po 6 meseci.Znam to radio sam u Mitrovačkoj šećerani i ona je tada prezadužena jer su u ono vreme inflacije kamioni šećera prodavani za 20 maraka.Tako da te priče ne piju vodu.Nemoj da misliš da branim žute,nemam o njima lepo mišljenje ali je činjenica da se Slobin sistem sam urušio jer je bio neodrživ.Da li je bilo normalno da ljudi rade za 5 maraka?

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

У другим темама се спомиње дотична особа, на страну то што пишу да је овакав или онакав. Али када се прочита текст односно како је срочено у трену ми је пало на памет "сумњиво лице". Тај начин писања као да је сценарио.

Емигрант, очигледно је да није сваки део државе исто прошао сад да ли је то субјективно или објективно биће до посматрача. Али једна ствар коју ће вам било који саговорник из ове околине рећи, радници су онда примали плату а не минималац или аконтацију као сада. У фирми у којој сада радим су после приватизације дуги низ година били на минималцу. А пре тога су имали солидна примања. И причају о томе који су сад пред пензијом. И наравно како им је тај период срушио просек.

@drsole

Apsolutno se ne slažem,sve je uništeno još za vreme Miloševića.Velika većina firmi je bila prezadužena i radila veštački.Ljudi nisu primali plate po 6 meseci.Znam to radio sam u Mitrovačkoj šećerani i ona je tada prezadužena jer su u ono vreme inflacije kamioni šećera prodavani za 20 maraka.Tako da te priče ne piju vodu.Nemoj da misliš da branim žute,nemam o njima lepo mišljenje ali je činjenica da se Slobin sistem sam urušio jer je bio neodrživ.Da li je bilo normalno da ljudi rade za 5 maraka?

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Радили људи за 5 марака...знам да је било тако јер сам и ја радио за 5 марака. Али људи су остали да раде...зашто се нису побунили? Погледај ко је нама увео тада санкције и какве санкције зашто. Не пратиш суштину онога што је @DraleTD написао. И у оба хиперинфлације си имао сточни фонд па када имаш проблема, продаш житарице и остало јер имаш коме. Ја хиперинфлацију нисам осетио јер сам има дневни приход од продаје меда и то 20 марака днвно а највећи приход је био око 750 марака...и то све продавао код куће. 'Ајде сада продај веће количине робе коју су потценили и нећеш да продаш. Коме, када је сточни фонд уништен. Јел' то Слоба уништио у последњих 23 године?

После доба хиперинфлације су фабрике наставиле да раде...онда опет санкције 1998 због политике према КиМ. Значи, опет тешкоће за привреду.

Зашто нам опет заврћу ј*аја баш због КиМ а и да преузму оно што је још од привреде преостало, када су ранији „услови за улазак у ЕУ“ испуњени.

Највећа стваралачка снага су људи и њихов рад а не утопије како ће бити боље када уђемо у ЕУ по причи коју су нам увалили странци преко својих (свих) медија које су преузели. Ко није разумео те играрије, благо њему.

ПС

Сви који су се било чему супротставили су склоњени (Милошевић, Ђинђић, Коштуница па и Тадић). Поставили су оне које су створили преко својих испостава овде и онда њих довели на власт јер на основу њихових „ранијих патриотских заслуга“ су знали да ће народ поверовати тој игри. Па су поставили Вучића и остале уздајнике (из редова такозваних демократских снага) да раскрчми све.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh