Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ко није из овога краја не разуме колико је све што је било везано за пољопривреду преживело '90-е и било на здравим ногама почетком 2000-тих. 2003-2004 почиње стрмопизд у околини. Већина наравно комбинати који су вукли све за собом и кад је било добро а тек лоше...

(Порука из теме Protestna vožnja traktorima)

Да ли је у реду да се овако пише, односно, вређа. Практично читалац ове поруке види да по изјави писаца поруке постоје две „будале“ па он не може да се одлучи. С обзиром да нека установа не може на тај начин да се увреди онда је избор јасан.

Администратор би требао да обрати пажњу на оваква писања и ако нађе да нешто није у реду, да казни писце оваквих порука.

Наравно, поруку треба сачувати у случају да можда неко хоће да тужи. Нисам ни за то да се порука брише јер понешто говори о лицу које је пише...осим ако Недељко не сматра да је треба обрисати.

РТ је овако пренела вест:

https://poljoinfo.com/threads/protestna-vožnja-traktorima.1801/post-1872756

То значи да нико не треба да вређа било кога на основу можда лоше пренете изјаве.
Ooo... mr dr, pojavi se ti a? Sta tebi nije jasno u tom tekstu? Zasto se palis na takav nacin?
Ako si procitao tekst nadam se da ti je jasno da je neko od ta dva sagovornika jedan u potpunosti u autu takvom izjavom! Ja se naj iskrenije nadam a mogu reci i da sam siguran da takvu izjavu o zaradi od 1000 e po ha Nedeljko nije davao! Sto znaci da je Rts ili namerno to izjavio ili ne slusajuci Nedeljka dosli do takvog zakljucka odnosno izjave!
Tako da opusteno jos jednom procitaj sta je Rts izjavio i ti kao najaci drpravnik na ovom forumu proceni sam o cemu se radi!

Ooo... mr dr, pojavi se ti a? Sta tebi nije jasno u tom tekstu? Zasto se palis na takav nacin?
Ako si procitao tekst nadam se da ti je jasno da je neko od ta dva sagovornika jedan u potpunosti u autu takvom izjavom! Ja se naj iskrenije nadam a mogu reci i da sam siguran da takvu izjavu o zaradi od 1000 e po ha Nedeljko nije davao! Sto znaci da je Rts ili namerno to izjavio ili ne slusajuci Nedeljka dosli do takvog zakljucka odnosno izjave!
Tako da opusteno jos jednom procitaj sta je Rts izjavio i ti kao najaci drpravnik na ovom forumu proceni sam o cemu se radi!

Мени је око текста све јасно када прочитам тамо где је стварно написано шта је рекао. Не примам се као ти на прву тарабу где је написано а са злом намером јер си имао неке расправе са преговарачима и вероватно и Недељком.

И онда са те тарабе шириш неке вести. То управо може да се каже да раде будале јер си оно што пише на режимском РТС-у си посредним набеђивањем приписао Недељку и као не знаш да ли је Недељко рекао. Покварено, нема шта. Иначе РТС не изјављује него објављује. Јеси ли некада причао са особом која се зове „ртс“...:haha: а с обзиром да кажеш да је "ртс" намерно изјавио...

Добро, да ли сам ја др, мр или најјачи правник и да сам се "појавио", то није од неког значаја...него и мене занима да ли си се ти појавио
Jesi li ti kolega izašao na proteste?.
Или ћеш опет да кукаш на преговараче...

ПС

Иначе, ако си сигуран да Недељко то није тако рекао зашто си онако п*едерски написао оно што си написао?

Poslednja izmena:
А шта су радили?
Продали Витал који је био гигант, док нису дошли на власт Витал радио, пуном паром, почели да шире складишни просторе. Онда га Лабус сјебао продали га једном кримосу и садашња месечна производња до, шлепер уља. Развозе уље комбијима, а некада шлепер вукли уље, биљну мрс и, маргарин. Карнекс продат прво, Јеврејима, па Британцима, а сада шећер аги. Шећерана отишла за три евра пуна шећера до чепа. Да не спомињем друге фирме које су угасили, а радиле пуном паром. У Врбасу је радило 70% становништва из општине и са стране. Сада ради можда 10% општине и то је вама њихов успех и одлично вођење државе??? Недао Бог више икада да се врате на власт.
Nemoj pisati ako ne znaš činjenice.Sve te firme su upropaštene još za vreme Miloševića.
O kojoj šećerani pišeš kupljenoj za tri evra?
O toj u Vrbasu?Onda nisi uopšte upoznat sa činjenicama.
I žuti su bili bolji 100 puta za poljoprivredu od ovih.

Jel neko obavesten da u klinickom centru srbije dobar deo osoblja danas a verovatno i sada strajkuje? Nije mnogo bolje ni u ostalim gradovima u medicinskim ustanovama… zenina sestra radi u decijoj u NS i uslovi rada su katastrofalni, poslednje vreme ih je napustilo nekoliko möadih kolega i otputovalo…

Мени је око текста све јасно када прочитам тамо где је стварно написано шта је рекао. Не примам се као ти на прву тарабу где је написано а са злом намером јер си имао неке расправе са преговарачима и вероватно и Недељком.

И онда са те тарабе шириш неке вести. То управо може да се каже да раде будале јер си оно што пише на режимском РТС-у си посредним набеђивањем приписао Недељку и као не знаш да ли је Недељко рекао. Покварено, нема шта. Иначе РТС не изјављује него објављује. Јеси ли некада причао са особом која се зове „ртс“...:haha: а с обзиром да кажеш да је "ртс" намерно изјавио...

Добро, да ли сам ја др, мр или најјачи правник и да сам се "појавио", то није од неког значаја...него и мене занима да ли си се ти појавио

Или ћеш опет да кукаш на преговараче...

ПС

Иначе, ако си сигуран да Недељко то није тако рекао зашто си онако п*едерски написао оно што си написао?
Tebi definitivno nije bas najbolje!
Jesam li ja objavio interviju sa Nedeljkom ili je rts? Ne stima u toj prici ono iskazano i tu se zavrsi prica! Pa nek shvati ko kako zeli!
Da je laz objavljena i te kako jeste i to ne takva nego ogromna laz!

Tebi definitivno nije bas najbolje!
Jesam li ja objavio interviju sa Nedeljkom ili je rts? Ne stima u toj prici ono iskazano i tu se zavrsi prica! Pa nek shvati ko kako zeli!

Е то је већ мало боље осим онога што опет у одговору омаловажаваш у самом почетку. Тачно је да ми није најбоље када видим смрадовске рекције. Зашто одмах тако ниси написао како си сада написао?

Умеш ли да видиш разлику између:

И и овога:

Zato sam i postavio taj deo teksta jer ne razumem ko je tu budala Rts ili Nedeljko!

Као што знаш, „кућа“ не може да буде будала...значи, јасно је на кога си мислио...

ПС

Лепо сам те питао пар ствари:

Иначе, ако си сигуран да Недељко то није тако рекао зашто си онако п*едерски написао оно што си написао?...с обзиром да си сада показао да можеш то људски да напишеш.

Да ли си разговарао са особом која се зове „ртс“...не мора да буде да си ти разговарао...да ли си видео да неко разговара са особом која се зове „ртс“...односно са зидом? Ако јеси разговарао са зидом онда теби није добро...

Потом сам те питао у складу са питањем колеге, да ли си изашао на протест?

А ти мени др-мр...шта је тешко да одговориш на једноставна питања а не да покушаваш да будеш духовит...по систему повуци ме за прст да пр*днем што је најпримитивнији вид хумора...ти мени др-мр...бегај тамо у мишију рупу где и се изгледа завукао због протеста да после имаш изговор...како ниси био на протесту јер си ловио мишеве:haha:. Набави бре мачку...и изађи на протесте.

Kadi bi mogao ( morao ) da biras da li da se vrate ZUTI ili ostanu NAPRDNI šta bi odlučio ? Pazi , nema treće opcije .....
Evo ja bi odabrao žute , prosto jer mi se čini da bi smo njih kasnije lakše smenili a ti ?
To je isto ja to ne razdvajam jer posle najgore vlasti u istoriji Srbije zutih fekalija kada su doziveli potop vise od pola stranke je preslo u naprdnu a ono resto je izaslo iz politike jer su se toliko nakrali da je to horor .Posledice njihove vladavine su nesagledive a obe stranke su zavrsile opako prljav posao zapadu i uneredili Srbiju do te mere da smo postali kolonija brzinom svetlosti .
A ti me pitas dali bi vise voleo Cedu narkomana i Mladjana Dinkica ili Brnabu , Vucica i Tomu Monu . A ja bih tebe upitao dali bi ti sada posle svega vratio SPS ako bi morao da biras izmedju socijalista i demokratskih i naprdnih frakcija .Podseticu te da je 90 tih godina sve bilo nase i zemlja i rudnici i cementare i mlekare i aerodromi i izvori vode i fabrike i banke i svi moguci resursi a da je sada sve prodato i da smo sada robovi u sopstvenoj drzavi /MODERNI EVROPSKI ROBOVI /.i JOS TADA NI JEDAN DOLAR SA ZAPADA NIJE USAO U SRBIJU .
Ali nazalost Srbiji tek predstoji golgota jer spoljni dug kada je psiho dosao je bio 10 milijijardi a sada je 38 milijardi a narod u cabru do grla .Sada vise nema sta da se proda jer sve je prodato sada je ostalo samo da se uzimaju krediti od zapada sto vise i da se udara porez po narodu kao u 16 veku .Srbija ima 800 000 clanova naprdne sekte i 750 hiljada secerasa a sto se tice kancerogenih oboljenja tu smo prvi u Evropi .Nikad veci spoljni dug nismo imali i nikada poljoprivreda nije bila u vecem cabru . Narkomanija je van kontrole beznadje cak i drzava ima neke opojne plantaze nema gde dalje a nikakvih naznaka nema za bilo kakav optimizam u buducnosti .VISE NISTA SVOJE NAZALOST NEMAMO CAK SU I POTOKE STRPALI U CEVI BIZARNO ALI ISTINITO .Nema vise brige za coveka a mortalitet je rekordan plus odliv mladih i kvalitetnih ljudi preko .Na sledecim izborima pobedjuje PSIHOPATA A PRVI CEMU CESTITATI AMBASADORI SA ZAPADA A NAROD MOZE DA REZI I DA CVILI I DA PENI OD BEZNADJA .To je to populacije od 20 do 60 godina su 90 posto razocarani ubijeni u pojam gnevni tu nema ispunjenih i zadovoljnih a sto se tice penzionera tu je po mojoj proceni 2/3 ispranih mozgova sa odumrlim mozdanim celijama koje dusevni bolesnik hvata na foru DRAGE BAKE I DEKE sa drhtavim glasicem a AMERI DRZE OVOG NASEG PARIZERA JER JE POSLUSAN I UMILJAT I ZAVRSAVA IM NEBESKI POSAO .Svetlo je odavno ugaseno u Srbiji nazalost treba samo sacuvati zivce jer sve ide na nervnoj bazi pogasiti sve medije i gledati samo sport muziku i erotiku i smejati se sto vise jer sta te ne ubije to te ojaca ::vino::

@Banat013 Nije u pitanju protest i blokade,ne sme niko da ti blokira kucu,tj izlaze.Takvi ljudi koji to rade samo i razumeju silu izgleda.
ARKADIJE Ovu blokadu dvorista je nalozila drzava samo ovoga puta nije poslala vojsku ili policiju nego sitne ribe pljuckavice ali koliko god su te pljuckavice nebitne one su zasticene kao beli medvedi .Ovakav sistem podseca na srednji vek nikada veci kriminal nije bio ali LEGALIZOVANI KRIMINAL .Sve ovo sto se dogadja nad narodom Srbije je GENOCID nad narodom a bice zanimljivo videti kako ce Srbija izgledati i u kakvom ce stanju biti kada ovaj bolesnik bude zglajzno ali to ce jos potrajati .Poljoprivreda ovakva osiromasena i opustosena moze da bude ovim tempom samo u goroj situaciji a naznake ka bilo kakvom pozitivnom pomaku ne postoje (n)

Medjutim ako bi se podvukla paralela sta je uradjeno za vreme zutih i za vreme naprdnih u Srpskoj poljoprivredi razlika je nebeska .Za vreme vladavine zutih mnogi vocari u Podunavskom regionu su drzali po 15 tak hektara voca rentirali su tudje njive ,kupovali su njive cak i mnoge koje su po 10 tak km udaljene od baze prodavala se djubriva prodavale se gajbe, uposljeni radnici ,prodaja sadnog materijala, prodaja mehanizacije cene repromaterijala su bile mnogo nize a cena voca korektna i tu je bilo matematike i adrenalina medjutim psiho je sve to razvalio i vratio na fabricka podesavanja i sada se samo vadi ceka se na bager svi su digli ruke od vocarenja a licno znam mnogo velikih vocara gde je naslednik pored 8 hektara voca napustio sve i otisao u Sloveniju da vozi kamion. Sada je razvaljeno i ono malo bede od stocarstva ,povrtarstvo je isto u haosu prepusteno stihiji a vidim da i ratari dozivljavaju apokalipsu .Sada je na licitacijama banaka milion njiva i seoskih domacinstava a ogroman deo vocara radi po gradovima za burek i jogut . Firma PKC za motanje kablova koja ima 3500 radnika uglavnom mladje populacije vuce 80 posto mladih sa sela a samo 20 posto iz grada .
I sada kada se podvuce paralela izmedju tog perioda a zuti su poznati kao nakaradni ,i katastrofalni i ovih koji su sada na vlasti to je parametar u kakvoj smo mi trenutno septickoj jami a jama je krenula da preliva ,zaudara i siri zarazu .Sada je najsrecniji covek u poljoprivredi onaj koji nema dugovanja prema bankama tj koji je na pozitivnoj nuli ali posle ovakog opakog delovanja u sektoru poljoprivrede a mi smo poljoprivredna drzava tesko ce biti ali mnogo tesko vratiti sve u prvobitno stanje jer sve je sistematski uruseno da je to alarmantno odavno ::lose::

@mornar - jel ti Njegus neki rod 😊
Zaboravio si samo da kazes da i tebe pogadja situacija i da zbog toga morao si da krenes da radis u kladionici 🤗
Inace ostalo je jos par velikih stvari da se proda i jos neka teritorija Srbije 🤔

Nemoj pisati ako ne znaš činjenice.Sve te firme su upropaštene još za vreme Miloševića.
O kojoj šećerani pišeš kupljenoj za tri evra?
O toj u Vrbasu?Onda nisi uopšte upoznat sa činjenicama.
I žuti su bili bolji 100 puta za poljoprivredu odнрб ovih.
Ни једна од тих фирми није била уништена за време Милошевића јер су све радиле пуним капацитетом људи имали плате и до 1000дм, имали по пар хиљада радника, а сада све се светле до 300радника по фирми. Плате 55000дин просек, Карнекс имао своје фарме свиња и говеда, а сада увозе месо из Бразила јер брину о грађанима Србије да једу здраво и квалитетно. Све фарме позатваране и угашене. Витал гигант у производњи уља сада прави кечапе микро паковања. Некада колона камиона била дугачка и пар километара који су чекали да предају сунцокрет и соју у Витал, а сада два три камиона дневно приме у сезони жетве. И мани ме приче да је све Милошевић уништио није га он продао Пецонију већ Лабус и компанија.

Milošević nije započeo uništavanje Srbije baš tako kako je ovaj sada nije dokrajčio.

Sve stoji prividno ali "mrdni" malo i ode kao kula od karata.

U nas sve divno i bajno a dugovi premašili 40 milijardi.

90-tih se izvukla akumulacija i obrtna sredstva iz firmi, bez ulaganja i osavremenjavanja, ostale samo olupine.

Tu priču o "idili" devedesetih i "dobrom" Miloševiću može da iznosi neko ko je mlad i nema lično iskustvo življenja i rada u tom periodu, ili pak neko kome je takvo stanje odgovaralo za razna muljanja i poslove ispod "žita".

Sve to je stiglo sad na naplatu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh