Chat 15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos malo rusi ce ostati bez resursa
zasto uvoze municiju iz severne koreje, kad su puni resursa?

evo satelitski snimci:

evo satelitski snimci:

Зато што је сада време "пописивања" ко је с киме... Да оће Руси би цепнули две три тактичке нуклеарке и сравнили западне украјинске градове...ко би могао да им се успротиви... Али Русија је царство које размишља сто година унапред.
Окупља око себе америчке противнике... Прави свој блок...

Ми мислимо то су небитне земље јер нам је запад испрао мозак да је то нека демократија... Лепо се живи на западу али зато Африканци гладују, отимају Ирачку и Сиријску нафту, где год могу краду под паролом о људским правима... Али зато африканци немају права, Срби немају права као сви остали народи под америчким скутима....
Полако... Ова се игра игра деценијама... Негде добијеш, негде изгубиш.... После опет то повратиш.... Али радиш за себе.... Једино ми Срби увек радимо за друге...

А опаметићемо се једанпут.... Неће бавити.

Pa to i ja kazem...
Samo jednog dana dok cujemo...kupe prnje i bež natrag
Sreca po ukrajinu sto ima dosta bogatih drzava prijatelja sa zapada pa ce brzo stati na noge i pokrenuti svoju industriju i poljoprivredu
Al' ne za sebe već za ove koji je sad finansiraju. Naplatiće im svaki metak koji su im poslali, ovako ili onako.

.............
Sreca po ukrajinu sto ima dosta bogatih drzava prijatelja sa zapada pa ce brzo stati na noge i pokrenuti svoju industriju i poljoprivredu
Neće ih ostaviti na cedilu jer će želeti da pokažu ostalom svetu kako će proći svi koji se suprotstave Rusima , pokrenuće neki " Maršalov plan " kao kad su svojevremeno podigli Nemačku ( BDR ) ,

gde ruski tenkovi drze artiljerijsku municiju? ispod topdzije i komandira tenka. kad anti tenkovski projektil (tekuci mlaz bakra) probusi kupolu momentalno upali svu tu municiju (ako se ne varam oko 30 120mm granata) pa koliki treba da bude plamen od toga? veci ili manji plamen zavisi samo od toga koliko je ruski tenk do tada potrosio municije, ako je pun... masala..

А где не-руски "тенаци" држе муницију?

Ово што се на фотки тела "Лепопарда" 2 види поред возача, одмах да кажем, није стелажа за архивска вина.

leopard2A6ammo.jpg

Већи проблем због кога се лако пали муниција на руским тенковима није превасходно конструкција са аутопуњачем, већ због тога што оно што се лако пали, погонско пуњење, је направљено практично од картона, па се лакше упали и испламти као шибица. За разлику од НАТО тенковске муниције 120 мм која је направљерно у форми унитарне муниције, великом метка, са довољно дебемом месинганом херметички затвореном чауром, савремена руска од 125 мм је дводелна - пројектили обашка, погонско пуњење обашка и разлог за то је аутоматски пуњач. Доста ретко приликом поготка "окине" пројектил - у њему је експолозив иза пар сантима дебеле кошуљице.

Те **greška да руски тенкови горе као шибице имају толико истине, колико и да су "Леопарди", "Абрамси" и старе краме, "Челенџери" непробојне тврђаве на гусеницама. Нису, јер када се погледа оклопљавање са бокова, просто тешко човек да не поверује да су танки колико и прапотопска 55-ца.

Она Т-90М чији си .гиф окачио је нагазила на мину (или две, наслагане једна на другу, честа пракса одавно). Епилог не би био другачији да је било који други модел тенка нагазио на мину - посада погинула, тенк за расход.

Успут, ако већ имаш те податке колико је оштећених "Леопарда" враћено у строј, објави ту цифру, па онда и колико је Т-72/80/90 било за отпис, а колико за ремонт. Ако си супео да сазнаш податак за "Леопарде", сигурно имаш и некакве податке за раније поменуте руске.

Ја сам рад да погледам ту "Армату" која се покварила, ал' немој да је то онај стари снимак са вежбања за параду у Москви, када им се једна укопала у месту, па када су узалудно покушали да је помере ТЗИ-јем и када је уместо "сержанта" из војске, "за волан" сео лик из УВЗ-а, произвођача тенка, стартовао мотор, "спустио ручну" и отерао тенк. Ако си мислио тај снимак да нам поставиш, њиме би могао да покажеш само то да си једна од ретких ког којих до сада пали та фора "види, покварио им се крш".

Него Тртомрто, када си се дохватио оне погођене подморнице, како се дознајеш у ту морнаричку терминологију? Знаш ли шта су соха, цинк-протектор и пламенац.... пошто не правиш разлику између сидришта и сувог дока, места где се пловила "паркирају" и места где се она извлаче на суво за потребе којекаквих поправки и ремонта.

Фрика са руске ТВ чију си хистерију поменуо, Ситина, ја сам гледао у буквално десетинама емисија "Место сусрета" на телевизије НТВ, чак и раније, када је са водитељем Норкиним радила Олга Белова, пре овог омладинца Трушкина. Његова искључива улога годинама уназад је да буде тај који изјави нешто на шта ће сви остали учесници тог политичког ток-шоуа да бити изазвани, после чега се распали дискусија. Тај лик није никакав функционер, неко мудо које се пита нешто, нити репрезент већинског мишљења, напротив, са чим ти ниси упознат, а ни та Џулија Дејвис која већ дуже време качи којекакве клипове одломака из емисија са руских телевизија, да ови који немају представе ко је ко на руској медијској сцени, имају шта да пљују.

И због чега тврдиш да је потопљен још један број црноморске флоте? Јер је Герашченко поуздан извор информација, који се позива на којекакве Телеграм канале, који као "прелиминарну информацију" кажу да би то "могао да буде брод класе Бујан-М"? Јеси ли то то генерално тако наиван или си баш толико пристрасан, да си спреман да прогушташ свако Ховно кога ти сервира страна коју симпатишеш?

Poslednja izmena:
evo sta ruski oficir pise o ratu i situaciji na ratistu:
Ако се не зна име и презиме, зна ли се њему јединица или макар род војске? Ако ништа од тога не постоји, ја не бх био спреман да прихватим као релевантно то што пише на том Телеграм каналу. Разлог - данас је све подложно манипулацији. Ако нисам спреман да у обичном животу поверујем пријатељу или комшији у то што "рече му неки тамо човек да...", нисам спреман да то чиним читајући неки опскурни Телеграм канал.

Знаш ли разлику између технологије израде артиљеријске муниције код Руса и на западу, у коликом временском интервалу (такту) изађе готов пројектил и колики су реални производни капацитети који произилазе из разлике у технолошким процесима?

Ја сам безуспешно покушао да нађем пост на "Мај сити милитари" форуму, једног маторца који је радио у СФРЈ наменској са свом том муницијом, у коме он описује како се то ради код Руса и на западу, па и још постова којима је нама читаоцима указивао где да гледамо, да бројимо секунде од једног до другог процеса када гледамо обичну репортажу о посети фабрици муниције неког руског главоње, да се и сами уверимо у то што нам је говорио о производном процесу. Али свеједно, теби то вероватно не би значило ништа, нити те натерало да размислиш да ли је то што си чуо има везе са реалношћу.

А ако Русије вуче муницију из Кореје, ниси помислио да су је добили по повољној цени и са великим количинама "на стању"? Шта је ту лоше? За супротстављену страну тај Запад гребе са дна каце муницију и опет није довољно, нити су им довољни сви производни капацитети. Шта сад, да Руси уступе део муниције Украјинцима, да буде фер?

Знаш како, кад се некоме обраћам, некако ми је његов ник на форуму његово име. Код тебе није тешко - то ти је име или надимак, па ћу те тако и ословити, Монтоју, коме је то надимак кога је одабрао, ословићу тако, Дукеја исто, Доловца, по месту одакле је, такође. Да се обратим "vuxsd", највероватније бих га ословио са Смедеревац или Вук, Вуксан.

"trtmrt" jе сам одабрао свој ник, па нисам ја крив што вокатив, падеж у коме ћу га ословити, бити Тртмрто или Тртомрто.

Зато што је сада време "пописивања" ко је с киме... Да оће Руси би цепнули две три тактичке нуклеарке и сравнили западне украјинске градове...ко би могао да им се успротиви... Али Русија је царство које размишља сто година унапред.
Окупља око себе америчке противнике... Прави свој блок...

Ми мислимо то су небитне земље јер нам је запад испрао мозак да је то нека демократија... Лепо се живи на западу али зато Африканци гладују, отимају Ирачку и Сиријску нафту, где год могу краду под паролом о људским правима... Али зато африканци немају права, Срби немају права као сви остали народи под америчким скутима....
Полако... Ова се игра игра деценијама... Негде добијеш, негде изгубиш.... После опет то повратиш.... Али радиш за себе.... Једино ми Срби увек радимо за друге...

А опаметићемо се једанпут.... Неће бавити.
Znaci jednoga kisovitog dana kad se opameti i ujedini Srbija sa Afrikom zgazice sav zapad i dovesce ih do prosjackog stapa!
E neka im i treba da im j… mater!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh