И које је његово звање у руској армији? Активан официр са службом на одређеном делу фронта? По томе што пише, мени личи на да је attention whore - некада био у војсци, а данас зна као нико како је и шта је на терену и то на сваком делу фронта. Како да не. Нисам био спреман да прихватим као релевантна ни писања по којекаквим друштвеним мрежама, у којима је предвиђана муњевита победа Руса, анихилација ЗСУ и којекакве фантазмагорије, па нећу узимати за озбиљно тог "мурза" кога си однекуд ископао.
citaj i placi o stanju ruske vojske,
Зашто да плачем? Стање у руској армији је такво да са њом не могу да изађу на крај сви украјински војници које власт купи као чума и гура на фронт, читав НАТО обавештајни апарат и њихова логистика. Замисли да нису толико аљкави.
jos mi nije jasno kako nije uhapsen kao "Strelkov" koji je realno pisao o stanju u ruskoj vojsci
Које су твоје референце да можеш да оцениш да писање Гиркина/Стрелкова показује какво је реално стање у руској војсци? Бавио си се анализама руске армије, лопатао материјале и јавно доступне податке? Ако ти је критеријум тај да реалним писањем сматраш оно што иде у корист стране коју симпатишеш или на штету стране коју антипатишеш, онда заисте не треба да ме чуди што је твоје писање до у слово исто какво могу да прочитам у мејнстрим медијима на западу, али у српском преводу.
(i javno priznao da separatizam u istocnoj ukrajini i na krimu nije postojao, vec da je on po nalogu FSB potpirivao i dizao ustanke, i nacin kako su deputate na krimu drzali kao taoce sve dok nisu doneli odluku o otcepljenju,
Аха, аха... Само питањима ван територије Русије се бави СВР, а не ФСБ или ако се укључи војска, ту ради ГРУ. Јеси ли добро запамтио шта је изјавио?
И ако је тако како пишеш, свака част тим Русима што су све то успели - потпиривали устанке, годинама обмањивали Донбашане да их не бомбардују они, већ украјинска армија, чак толико да ти Донбашани данас војују са Русима против своје мајчице Украјине, држали депутате на Криму, пушкама натерали Кримљане да гласају на референдуму..... где је била украјинска држава и њене безбедносне слућбе да то спрече? Да нису били на колективном одмору у Бодруму на две недеље?
Аха, истина: пре неку годину сам на Интернету прочитао да су препознали Елвиса Прислија испред "Севен-Елевен" у граду Јуџину у Орегону, како носи два сикс-пека "Корс Лајт" пива, седа у тамно плави "Киа Карнивал" и одлази у правцу Џанкшон Ситија.
pa cisto razmisljam koliko rusi imaju udela u potpirivanju ratova ovde
Невероватно шта је тадашњој силној Русији полазило за руком - да потпири такве ратове, док су на западу апеловали на мир у СФРЈ, држали се за руке у дугим људским ланцима певајући "Гив пис а ченс", не имајући никакав утицај на овдашња догађања. Штета што нису могли ништа да ураде против тада снажних и злих Руса.
Де стварно, реци нам истину - откуд ти на овом форуму Дарко Трифуновићу?
a zasto uvoze rusi municiju iz severne koreje shvatices kad pogledas koliko je opala upotreba ruske artiljerije na frontu zbog nedostatka municije, protiv artiljerijskog delovanja ukraine, unistavanja skladista...
А где ти то гледаш опадање или пораст употребе руске артиљерије? Пише на "Ноел Рипортс", "Џулијан Репке", "Ориксу"...? Три "Телеграм" канала и два "твитераша" сутра да напишу да Руси засипају украјинске положаје пројектилима са "флечетима", ти би прекосутра то понављао са увереношћу као да си сам сведочио томе. А знамо да ниси и да немаш појма чак ни какво је стање са свињском кугом у сусредној општини.
hocesi te linkove servirane? ili vise volis da se pravis toso?
Може! Ал' да не заборавиш да окачиш и линк са поквареном "Арматом". Очекујем и да напишеш пар теза зашто ти је онај кловн из политичког ток-шоуа, Спицин, и његове **greška релевантне за нешто што хоћеш да покажеш, па си окачио одломак из ТВ емисије.
i od blokade ukrajinskih luka nema nista, preostali brodovi ruske flote su sklonjeni iz sevastopolja u novorusijsk, i kako izgleda blokada u crnom moru je za ruske brodove a ne za ukrajinske....
Мислиш да је потребно да се гањају бродовима по Црном Мору, да блокирају луке? Ниси приметио да су ракетирани лучки терминали од Измаила до Николајева, па сада пшеницу и кукуруз у бродове могу да из шлепера претоварују телехендлерима ...ако баш имају стрпљења за то.
Не говориш истину када пишеш да су "преостали бродови руске флоте" премештени из Севастопоља у Новоросијск. Амерички и европски, па чак и украјински извори користе формулацију "део бродова". Шта је ту проблем? И онако имају пречи посао да штите онај мост.
Него знаш шта ме интересује? Искрено реци: да ли си ти само русофоб или украјинофил.... јер русофобију могу да схватим, али украјинофилију, оваке Украјине какава је постала од Мајдана..... то ми личи на патологију.